Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

Miten alkuun kehon puhdistuksessa?

Olen kirjoittanut kattavan kokonaisvaltaista terveyttä ja puhtaan ravinnon merkitystä ja käytännön toimenpiteitä koskevan kirjan Uusi päivä, joka on tällä hetkellä taitossa. Tavoitteena on painattaa se ja saada myyntiin joko kirjakauppohin tai nettiin - katsotaan. Kirjaa odottaessa voit lähteä laadukkaan ja aidomman elämän polulle seuraavin pienin askelein:

1. Keskity laatuun, unohda kalorit. Suosi luomua ainakin niissä tuotteissa, mitä ostat eniten, erityisesti liha, viljat, maito, kuorineen syötävät kasvikset/hedelmät

2. Lisää kasviksia, marjoja ja tuoretta ruokaa. Suosi kuitenkin raakaruokaa hyvin pilkottuna, esim. smoothiet, puurot ja keitot. Löydä korvikkeet viljalle ja maidolle ja huomio myös proteiinien laatu. Hae reseptiohjeita mm. blogistani

3. Juo tarpeeksi puhdasta vettä. Pidä mielessä, että olemme 70% vettä ja ei-tuore ruoka kuivattaa kehoa. Hanavesi ei ole ihanteellisinta kehollemme. Suosi lähde- tai suodatettua vettä. Ks. suodattimista mm. Magneettiterapia-blogistani tai opi käymään lähteellä (loydalahde.com)

4. Opettele kuuntelemaan kehoasi, äläkä tee ikinä radikaaleja muutoksia. Jos lähtötasosi on se, että syöt sekaruokaa, viljoja, karkkia ym. painota aluksi kasvisruokaa (vaikka kypsennettyä sellaista) ja kemikaalikarkkien korvaamista mm. raakasuklaalla. Tee siirtymää pikku hiljaa tyylillä liha-->kala-->kasvis. Perusruokavalio-->vähähiilihydraattinen-->paleo->tuoreempi. Opettele myös ruoansulatusta helpottava elämäntapa: älä sekoita tärkkelyspohjaisia hiilihydraatteja + proteiineja keskenään, älä juo aterian jälkeen, syö ruoka kevyemmistä aineista-->raskaampiin (järjestys) Älä syö ennen nukkumaanmenoa yms.

5. Suosi luonnollisempia vitamiinilisiä etenkin aluksi (mm. iherb), monivitamiini, kalaöljyä ja probiootteja

6. Suosi etenkin kesällä luonnon villivihanneksia smoothieen, kuten nokkonen, voikukka, koivunlehdet jne. Kuivata niitä talven varalle. Poimi myös marjoja!

7. Suosi hyviä rasvoja etenkin aluksi, kookosöljy, hamppuöljy, Udo's oil ym. Vaihda suola laadukkaampaan meri- tai vuorisuolaan ja opettele asioimaan luomukaupoissa

8. Älä ihmettele detox oireita, koska lähtötasoltamme lähes kaikki olemme liian happamia ja kun myrkyt lähtevät liikkeelle elimistämme tai rasvakudoksista puhtaamman ravinnon ja veden seurauksena, se voi aiheuttaa hetkellisiä oireita. Etene tässäkin kehoa kuunnellen.

9. Opettele levon ja työn tasapaino. Älä suorita uutta elämäntapaa.

10. Tärkeintä on kannustavan ympäristön luominen, jotta muutos on mahdollinen. Kulje kohti positiivista seuraa ja tukea. Ota vastaan kaikki, mitä eteesi tulee :)Lisälukemista:

Puhdistava ja rakentava vihersmoothie

Vihersmoothie - keskipitkä oppimäärä

Teoria käytäntöön

Inspiration!

Mineraaleja kroppaan

Rasvoista

Salaatinteon ABC

Top 7 -ruoka-aineeni

Älä syytä hormooneja

Suositeltava superfood