Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.4.2013

Tamperelaiset huom! Luomu- ja lähiruokaa suoraan pellolta pöytään

Tulevan kesän viljelysmahdollisuuksia miettiessäni ja viljelypalstoja etsiessäni törmäsin hankkeeseen "Meirän pelto". Hanke vaikutti jakamisen arvoiselta myös täällä, koska pelto/hanke kaipaa lisää osuuskuntalaisia (toiminnan kannattavuudeksi ja ettei laadukas sato mene hukkaan!). Toivottavasti sinäkin välität tietoa eteenpäin! Itsekin liityn mukaan, mikäli en päädy ottamaan omaa palstaa tai pääse viljelemään kotipihalle. 

Mikä on Meirän pelto? (seuraava tietous peräisin Meirän pelto-sivulta sekä yhteyshenkilöiltä)

Meirän Pelto on tamperelainen kumppanuusmaatalousosuuskunta (Community Supported Agriculture, CSA). Me kaupunkilaiset haluamme tietää mistä ruokamme tulee, joten olemme vuokranneet pellon ja palkanneet puutarhurin sitä viljelemään. Pelto sijaitsee Kangasalan Kesossa.


Haluamme puhdasta, lähellä tuotettua ruokaa suoraan pellolta omaan keittiöön. Yhteistuumin ja -toimin voimme minimoida luontoa kuormittavien viljelymenetelmien, kuljetusten, pakkausten ja välikäsien määrää. Meille on tärkeää päästä mukaan omin käsin kasvattamaan ravintoamme ja tarjota myös perheillemme tervehdyttäviä ja voimaannuttavia yhdessätekemisen kokemuksia.

Osuuskuntamme…

on vuokrannut 3 ha peltoa Kangasalta ja palkannut ammattipuutarhurin viljelemään vihanneksia ja juurikkaita osuuskuntalaisten tarpeisiin. Jäsenet auttavat puutarhuria talkoillen muutaman kerran kesässä ja satoa jaetaan viikottain Tampereella. Osuuskunnan jäsenille järjestää itsepoimintapäivät pellolla, vuodenaikajuhlia, opintopiirejä ja savusaunailtoja, jotka antavat meille mahdollisuuden yhdessäoloon ja luonnon ihmeiden opiskeluun.

Keskitymme paikallisen talouden tukemiseen sekä yhteistyön luomiseen keskenämme sekä maaseudun ja Tampereen välillä. Tuemme luonnon monimuotoisuutta luomuviljellen puhtaan ja terveen elinympäristön saavuttamiseksi. Ohjaamme yhteiskunnallisen yrittäjyyden mukaisesti voitot oman osuuskuntamme kehittämiseen.

Meirän Pelto Osuuskunta ottaa uusia jäseniä kasvikaudelle 2013. Jos vaadit puhdasta lähellä tuotettua ruokaa, kosketusta lähimaaseutuun, tai kaipaaat enemmän yhteistä tekemistä, lopeta haaveileminen ja liity lähimpään kumppanuusmaatalousosuuskuntaan!

Meirän Pelto Osuuskunta kasvattaa kausikasviksia tamperelaisille Kangasalan Kesossa. Osuuskunnan palkkaama viljelijä huolehtii osuuskunnan pellosta luonnonmukaisin menetelmin. Sadonjako alkaa kesä-heinäkuussa. Kausiruokaa riittää pitkälle syksyyn ja juureksia myös talven varalle. Vastakorjatut vihannekset, yrtit, pavut ja juurekset ovat noudettavissa aivan Tampereen keskustasta, ympäristökeskus Morenian tiloista viikoittain. (Sisäänkäynti patosillan puolelta, Satakunnankatu 13 B)

Satolaatikon lisäksi jäsenille on tarjolla käytännön harrastus- ja oppimismahdollisuuksia pellolla sekä kaupungissa. Yhteisiä tietoa ja taitoja kartutetaan peltoretkien ja käytännön tekemisen kautta. Tulevan kesän aiheita ovat mm. juurekset, villivihannekset, ja mehiläiset. Yhteiskuntavastuullisena osuuskuntana teemme työtä ympäristöä kunnioittavamman ruoantuotannon puolesta. Toimintamme on voittoa tavoittelematonta ja pyrimme kohti omavaraisempaa tulevaisuutta, jotta maa pysyisi vihantana myös tuleville sukupolville. Olemme osa kansainvälistä CSA-verkostoa.

Suomen kumppanuusmaatalousverkostoon voi tutustua osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/suomenkumppanuusmaataloudet

Vapaana olevat paikat osuuskunnassa täytetään jo tänä keväänä. Sato-osuudet ovat nyt viime vuotta edullisemmat ja niissä on otettu huomioon erikokoisten kotien tarpeet.

Maksut voi suorittaa nyt myös neljässä erässä. Jos aktiivinen osallistuminen pellolla on kiireiden tai elämäntilanteen yhteensovittamisen kannalta haasteellista, myös asiakkuudella tuet tärkeää asiaa! Liittyä voit yksinkertaisesti netissä osoitteessa: http://meiranpelto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/ 

Hinnat kasvukaudeksi 2013 (sis alv): Iso satolaatikko, noin neljälle hengelle 600€ Normaali satolaatikko, 1-2 hengelle 400€ Pieni satolaatikko, tutustumiskoko 200€
(toimitukset siis viikoittain Tampereen keskustaan)

Uusilta jäseniltä kerätään lisäksi kertaluonteinen liittymismaksu, 30€ ja osuusmaksu, 80€. Jatkavat jäsenet maksavat vain sadosta.

Tervetuloa yhteisen pellon ääreen kasvattamaan omavaraisemman huomisen versoja! Yhteydenotot: Puutarhuri Jonna Kumpulainen Ülle Kärk p. 0407269361 p.0440309033 jonna.k.kkumpulainen@gmail.com ullekark@hotmail.com

Meirän pelto-Ryhmä Facebookissa

Mikäli pellolla kyykkiminen ja kitkeminen ei siis ole välttämättä juuri sinun intohimosi, mutta haluat nauttia mahdollisimman alkuperäistä ruokaa minimi välikäsin, olisiko tässä hyvä mahdollisuus siihen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...