Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.4.2013

Suomen Voimaruoka ja suklaalakkoilua :)


Suomen Voimaruoka on uusimpia superfood-alan nettikauppoja ja lähtenyt liikkelle kunnon volyymilla: heidän Facebook-sivuillaan on jo yli 5000 tykkääjää. Hienoa, että markkinointiin panostetaan - sitähän olen täällä monesti vinkittänyt "luomualan" toimijoille. Hyvästä markkinoinnista yleisesti kun puhutaan, niin erittäin tärkeää olisi panostaa niin yrityksen sisäisiin arvoihin ja motiiveihin (kuten onko missio selkeästi määritelty) kuin sitten yhtä lailla ulkoisiin asioihin, kuten tuotteisiin, niiden esillepanoon, näyttävyyteen jne.

Suomen Voimaruoka lähetti minulle näytepaketin itsestään ja se vakuutti sen verran, että voin reilusti suositella tätä yritystä. Tuotemateriaaleihin oli panostettu paljon ja pakkaukset olivat selkeitä ja helposti lähestyttäviä. Tuotteet ovat heidän mukaansa erittäin laadukkaita ja hinnat edullisia. Myös postikulut (2,90) ovat Suomen halvimmasta päästä ellei halvimmat.

Voimaruoan (ks. nettisivut) tuotevalikoima sisältää reilut parikymmentä superfoodia acaista vehnänoraaseen. Olemme kokeilleet näistä nyt muutamia ja tykästyneet erityisesti spirulinaan ja pakurikääpään. Vaikea tietenkin verrata muihin merkkeihin, että ovatko selkeästi parempia. Kokonaisuutena yrityksen homma kuitenkin toimii hyvin.


Jostain syystä erilaiset stimuloivammat ruoat eivät ole viime aikoina houkutelleet (kuten guarana) ja olemme aloittaneet myös (raaka)suklaalakon - jälleen kerran. Nyt on jopa viikko suklaatonta ja lähes herkutonta elämää takana ja olo on kyllä parempi, kun jatkuvasti ei tee mieli makeaa. Ensimmäisinä päivinä toki on aina vähän vieroitusoireita, jos on totuttanut itsensä päivittäiseen "palkitsemiseen". Väsyneenä kun on niin helppo hakea tunnetilan muutosta makeasta. Mutta pitkällä tähtäimellä jatkuvaan makeaan sortuminen aiheuttaa vain lisää väsymystä ja tietenkin riippuvuus vain kasvaa. Jossain vaiheessa oma jatkuva herkkujen tarve tulee kuitenkin kohdata, vaikka kuinka laadukkaasti väittäisi itselleen herkuttelevan. Olemme puolisoni kanssa helposti makeaan sortuvia (vaikka kuinka laadukkaasta herkusta olisikin puhe), joten tähän lakkoon vaadittiin molempien tiukka päätös ja täysi ehdottomuus suklaan suhteen.

...WHAT TO DO INSTEAD?

Suklaahimon iskiessä (joka muuten vähentyy päivä päivältä) voi tehdä esimerkiksi kookoskarkkeja, jotka ovat superhelppoja: lautaselle kookosöljyä, johon sekoitetaan kookoslastuja ja vähän hunajaa. Muotoile karkeiksi ja pakasta. Kookosöljyä ei tarvitse edes sulattaa tässä.tai jotain vielä parempaa:

Suklaahimon iskiessä, voi kokeilla myös "lääkitä itse syytä" eli lähentyä fyysisesti läheistä ja rakasta ihmistä kanssa ja katsoa, voisitteko tehdä jotain ihan muuta, kuin syödä suklaata :) Kaikille asioille ei siis tarvitse etsiä korviketta, vaan antautua elämälle...

Koska olen suositellut blogissani jo vuosia herkuttelua (edelleen, vaikkakin laadukasta sellaista) ja raakasuklaan nauttimista, käännän tietoisesti nyt pikku hiljaa suuntaa ja alan painottaa muita ruokia, joita itsekin haluamme ihan oikeasti käyttää pidemmällä tähtäimellä. Näihin kuuluvat juurikin kaikki ei-makea, kuten kaikki vihreät (esim. viherjauheet, chlorella, spirulina), erilaiset siemenet (kuten hamppu, chia) sekä proteiinijauheet, mehiläisen siitepöly (kiitos Suomen voimaruoka, että muistutit tämänkin olemassaolosta), pakurikääpä sekä ashwaganda, jota olen alkanut nyt testaamaan pitkästä aikaa uudelleen.

Tavoitteenamme onkin tehdä ainakin pari kertaa viikossa "suolaisempi" aamusmoothie, joka sopii erityisesti makean välttelijöille. Tähän smoothieen tulee esimerkiksi:

- Jotain vihreää, kuten persiljaa tai lehtisalaattia
- Avokadoa
- Sitruunaa
- Hamppu- tai riisiproteiinia (maustamaton)
- Ripaus laatusuolaa
- Lähdevettä

Nam nam. Kaikkeen tottuu. Puolisoni sanoi hyvin, että emme voi enää huolettomasti suositella kaikille suklaan syöntiä, vaikka kuinka laadukasta se olisi. Koska tällöin puhumme myös itsellemme. Haluamme elää niinkuin opetamme ja opettaa niinkuin elämme.

Poikamme Jere tykkää kovasti spirulina-tabuista niinkuin äitinsäkin. Ne tosin värjäävät aika kivasti suun ympäristöä ja jäävät välillä hampaiden väliin pitkäksikin aikaa. Mutta jos näillä saa "korvattua karkin", niin edut voittavat kyllä 100-0 haitat.Siispä kiitos laadukkaasta kaupasta, Suomen voimaruoka!

Ja vielä loppuKvinkki, jos haluat osallistua kirja-arvontaan:

En ole ollut aikoihin paras esimerkki siitä, miten markkinointiin panostetaan elämäntilanteestani johtuen. Tykkään kuitenkin silloin tällöin käydä pyörähtämässä ihmisten ilmoilla, niinkuin viime sunnuntaina mahtavan valoisilla ilon ja valon markkinoilla. Yllätyin iloisesti, kuinka monet ihmiset tulivat juttelemaan kanssani ja ylipäänsä tunnistivat minut. (välillä tässä arjen pyörityksessä tuntuu, että en ole olemassa...).

Onneksi mukavat ihmiset auttavat markkinoinnissa ja kaikki apu on plussaa :) Kiitos Hyvää - blogissa on Uusi päivä -kirjani arvonnassa kahden muun kirjan ohella. ja Quinoaa-Facebook-sivuilla arvon myös säännöllisesti kirjojani, käyppä siis tykkäämässä, jos olet kyseisessä toiminnossa mukana.

Tulevia kirjoitusaiheitani, kun vain saan aikaa ovat mm. suola-ja savivedestä tarkennusta sekä vauvojen rokotukset. 

5 kommenttia:

 1. Nyt tosi kummallinen asia ja tietoturvariskikin. Kun haluaa liittyä blogin seuraajiin ja alkaa kirjoittaa sähköpostiosoitetta, siihen saa vaikka kenen meilit näkyviin kun kokeilee kaikkia aakkosten alkuja. Mistä kummasta tämä johtuu? Huono homma!

  VastaaPoista
 2. MOikka! Olen innokkaana lukenut ostamaani Uusi päivä -kirjaa ja tänään (herkuista puheenollen) makean himon iskiessä etsin kannessa ja reseptihakemistossa komeilevan mustikkakakun ohjetta, mutta ihme ja kummastus sitä ei kirjasta löydy..mistäs johtuu ja mistäs resesptin tuohon herkkuun löytäisin?

  Kiitos!

  t.Jenni

  VastaaPoista
 3. Hei, lueskelin noita ihan blogin alkuaikojen vanhoja postauksia ja useampi tuntihan siinä vierähti, kun sen verran mielenkiintoista juttua oli edelleenkin ja mikä into ja aitous :).

  Ymmärrän että elämäntilanteesi on kiireinen, mutta jotenkin blogi on jumahtanut pahemman kerran...ensinnäkään blogin ulkoasu ei ole pahemmin päivittynyt aikoihin ja olisi kiva jos vaikka banneri päivittyisi johonkin tuoreempaan. Blogin nimi on myöskin vanhentunut, ihana nimi esimerkiksi voisi olla vaikka "Uusi päivä" kirjasi mukaan! Mutta nämä vain tällaisia omia ehdotuksia :) blogin tietenkin on sun eikä mun.

  Harmillista on myöskin ettei anonyymejä huolita enää keksuteluihin mukaan ollenkaan, jolloin usein postauksen altakaan ei löydy mielenkiintoisia kommentteja tai kommentteja ollenkaan :/. Tietenkään mitään törkyä tai loukkauksia ei tarvitse julkaista eikä niitä ole kiva lukeakaan, mutta kaipailen kyllä tän blogin kommenttiboksien antia, joka ennen oli mitä parhainta.

  Kiitos kuitenkin ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Marika: tätä ongelmaa nyt ei ole ainakaan enää, kun lopetin blogin päivityksen. Antoisia hetkiä vanhojen tekstieni kanssa kuitenkin :) En osaa sanoa, mistä tuo kertomasi johtuu, johtuuko koneestasi vai mistä

  JenniP: Kirjassa on muutamia virheitä ja tämä on yksi niistä. Tosiaan tälle sivulle päivitän jatkossakin näkemyksistäni kirjan jälkeen http://heidikuusisto.com/uusi-paiva-kirjan-jalkeen/ ja etenkin siitä, jos näkemykseni muuttuu jonkun asian suhteen. (esim. suola- ja savivedestä on tulossa artikkeliakin jossain vaiheessa, kun tosiaan se suolankäyttö mitä olen "korostanut" vaatii vähän kokonaisvaltaisempaa tarkastelua). Mutta mustikkakakun saat heti tässä, päivittelen sen tuonnekkin jossain vaiheessa.

  Mustikkakakku
  (8-10 annosta)

  Pohja
  3 dl manteleita (liota vähintään 8 tuntia)
  2-3 dl taateleita (liota muutama tunti)
  ripaus vaniljaa (valinnainen)

  Täyte
  5 dl mustikkaa
  2 dl cashewpähkinöitä (liota ensiksi)
  1,5 dl kookosöljyä (sulata tarvittaessa)
  1 rkl macajauhetta
  1 rkl lucumajauhetta
  2 rkl hunajaa
  1 sitruunan mehu
  1 sitruunan kuori
  ripaus laatusuolaa
  1,5 rkl lesitiiniä (valinnainen)

  Sekoita ensin pohjan ainekset monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Asettele pohja sitten lakealle lautaselle tai kakkuvuokaan ja siisti reunat. Kakkupohjasta tulee rapeampi, jos kuivatat sitä kuivurissa noin 40 asteessa 8-12 tuntia tai kiertoilmauunissa luukku raollaan.
  Sekoita sitten täyteainekset keskenään pohjan tavoin. Lisää sitten täyte kakkupohjan päälle ja jähmetä pakastimessa muutama tunti. Halutessasi voit tehdä kakun päälle vielä vaniljakastikkeen (ks. sivu X).
  Raakakakkuja voi säilyttää pakkasessa. Ennen syömistä kannattaa ottaa ne sulamaan huoneenlämpöön.

  Ja tosiaan Wilma-vadelmalle vielä kiitos huomiosta. Blogi on todellakin jumahtanut, kun ei vain ole ollut intressejä panostaa siihen. Kaikkea aikansa. Mukavaa jatkoa teillekkin <3

  VastaaPoista
 5. Kivan tuntuinen blogi. Harmi, että löysin sen vasta nyt. Voiko tuohon mustikkakakun pohjaan käyttää manteleiden asemesta mantelijauhoa. Varmaan voi, mutta paljonko?

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...