Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

5.3.2013

Psyykkinen ja henkinen valmennus vanhemmille

tai tuleville sellaisille! Nyt todella tarpeeseen tuleva valmennusmainen luento Steiner-koululla Tampereella 19.4 klo 17-19.30.  Ks. Facebook tai tule paikalle. Sopii erityisesti jo aiemmilla vauvaluennoilla olleille, mutta muillekkin!


Mitä halut lapsesi perivän sinulta?
Mielen älykkyyden ja tunteiden positiivisen voiman?

VAI...

Ylikuormittuneen mielen rakenteet ja negatiivisen tunnekuorman?


Vanhemmuus herättää meissä tunteita, mutta minkälaisia tunteita? Yksi rakastuu oitis, toista jännittää ja pelottaa, kolmatta innostuttaa ja ihastuttaa, mutta miksi neljäs on välinpitämön tai jopa vihainen? Mistä tunteet tulevat ja miten voin vaikuttaa niihin?

Miksi toisissa parisuhteissa lapsen tulo vahvistaa suhdetta ja syventää siinä koettuja rakkauden tunteita? Miksi joskus käy päinvastoin?

Miksi toiset vanhemmat ajautuvat jatkuvasti riitoihin toistensa ja lastensa kanssa? Mitä tekevät tai ajattelevat toisin vanhemmat, joiden suhde toisiinsa ja lapsiinsa kukoistaa tilanteesta ja kasvuvaiheesta toiseen?

Luennolla tarjolla työkaluja ja harjoituksia:

* Tunteet – regointi vs. päämärätietoisuus
* Syvempien tarpeiden täyttäminen – positiiviset- vs. negatiiviset tavat
* Arvot ja uskomukset vanhempana – yhteistyö ja synergia* vs. riidat ja konfliktit (*Synergia = enemmän kuin osiensa summa!)

Valmennuksessa työskennellään seuraavien aihepiirien parissa:

- Pinnalliset halut saavat meidät useimmiten reagoimaan ajattelemattomasti. Luonnollisten tarpeiden täyttyessä reagointi vähenee ja tasapainoinen toiminta lisääntyy. Mitä positiivisia, mitä negatiivisia keinoja sinulla on täyttää omat, puolisosi ja lapsen perustarpeet?

- Riidat ja konfliktit syntyvät ihmisuhteissa (vanhempien kesken) ja vanhempi-lapsi suhteessa eriävistä arvoista ja uskomuksista – tiedätkö mitkä ovat sinua ohjaavat arvot ja uskomukset?

- Lapsi perii vanhempiensa tunneympäristön* – millaisen tunneympäristön* haluat lapsesi perivän sinulta ( *Tunneympäristö = Säännöllisesti koetut tunteet)

-Vanhemmuus – loputon kasvun ja antamisen mahdollisuus.

TERVETULOA!

Hinta: 25€
Vetäjänä: Heikki Harju
Mukana: Heidi Kuusisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...