Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

14.2.2013

Halujen viidakossa

Ennen kuin alat lukea: Pitkästä aikaa (?); vedä syvään henkeä, pyöritä hartioitasi ympäri, katso, mitä näet ympärilläsi. Katso, mitä ulkona tapahtuu. Havahdu olevasi vain pieni piste universumissa. Ja nyt voit katkaista ajatusvirran ja olla kiitollinen ehkä tärkeimmästä asiasta ikinä: siitä, että olet olemassa.

Ja sitten lyhkäiseen kirjoitelmaani, jonka voit halutessasi lukea tai sitten jättää lukematta. Lupaan, että mitään et menetä, jos sammutat koneen juuri nyt. Yllätä itsesi :)

Halut. Niitä meillä on paljon. Mistä ne oikein kumpuaa? Ja kuinka helpostikaan menemme niiden valtaan.

Kun haluamme jotain, toimimme sen ajatusrakenteen mukaisesti, että meiltä puuttuisi jotain juuri nyt. Halu kohdistuu aina tulevaisuuteen, "sitten kun"...olen tyytyväisempi, onnellisempi jne. Läsnäolo on halun vastakohta. Kuten kiire. Ja tyytymättömyys. Halutessamme jotain lisää tunnemme itsemme riittämättömiksi.

Halun muodostumiseen - ja läsnäolon kadottamiseen (ja ajan hukkaamiseen) - ei tarvitse paljon. Siihen tarvitaan vain yksi klikki facebookkiin katselemaan kavereidesi tai "kavereidesi" päivityksiä. Huomaatko, että jos hetki sitten olit tyytyväinen ja läsnä niin ei mene kauaa, kun mielesi täyttää erilaiset kiinnostuksen ja haluamisen kohteet ja olet matrixissa, keinotodellisuudessa - maailmassa, jossa ajatuksesi määräävät valloillaan oleva kulttuuri - muiden ajatukset ja halut - eikä se, mitä todella olet.

On helppoa elää "tärkeää" ja kiireenomaista elämää muiden mukana. On helppoa alkaa suorittamaan asioita, kuten terveyttä. Mutta edessäsi on tällöin loputon tie, jossa oman kehon kuuntelun matka vain kasvaa. Ja juuri, kun luulit olevasi perillä uusimmista näkemyksistä ja trendikkäistä hifituotteista, on uusi aalto jo vyörymässä päällesi. Lisää, lisää, lisää - mieli huutaa. Juuri, kun ajattelit keskittyä yhteen asiaan edes viikon, olet taas suuren hämmennyksen parissa. Oma elämäntehtävä, joka paljastuu ainoastaan olemalla läsnä, katoaa vaihtoehtojen viidakkoon ja jatkuva ajatusten vaihtuminen hämmentää. Kuka minä olin, mitä minä haluan, mitä minä teen? Miksi päätökseni eivät pidä vaan pakka on jatkuvasti sekaisin?

Pelkkä (läsnä)oleminen ja pyyteetön antaminen on niin harvinaista, että se hämmentää ihmisiä. "Eikö tuo oikeasti halua mitään". "Eikö sillä ole nyt omia motiiveja peleissä, kun se jakaa minulle tuota tietoa...". Toisaalta sisäinen tyytyväisyys ja rauha ei myöskään aina näy ulospäin varsinkaan ihmisvilinässä. Ulospäin voit näyttää keneltä tahansa, mutta erona muihin on se, että pystyt näkemään maailman oman mielen kuplan yli. Ja kun samaistut siihen todelliseen osaan, mikä olet kun "vain olet" - rakkauteen - näet ja keskityt siihen myös muissa. Eikä elämä mene vauhdilla ohi, koska elämä on juuri nyt. Juuri nyt. JUST NOW!
 
Läsnäolo on myös hämmentävintä mielelle, kun tajuat, että et oikeasti tarvitsekaan mitään. Yhtäkkiä kaikki on tässä ja nyt ja tällöin kuljet jälleen oman elämäntehtäväsi polkua.  Joskus kuitenkin joudumme etsimään itseämme, kukin omalla tavallaan välillä risukasoissa hyppien, kunnes läsnäolo paljastaa itsestään edes pienen ripauksen. Sitten kun se paljastus (jälleen) tulee, ei ole enää mitään epäselvää, mitä haluaa. Olla läsnä!!! Millään muulla ei ole enää m-i-t-ä-ä-n merkitystä. Ja mikä parasta, unelmoidakin saa. Tästä tilasta käsin tehdyt tavoitteet ja unelmat ovat kuitenkin usein hyvin erilaisia, kuin mieleemme ohjelmoidut halut ja niille pitää tavallaan antautua. Ne voivat olla suuria tai pieniä - monesti meitä yllättäviä.

Ennen aidosta tilasta käsin tehtyjä tavoitteita ja unelmia meidän tulee kuitenkin "vakiuttaa" läsnäolo tiettyyn pisteeseen eli samaistua siihen enemmän kuin mielen myllerryksiin. Samaistua enemmän tässä hetkessä elämiseen, kuin tulevaan tai menneeseen. Muuten heittelehdimme jatkuvasti mielen halujen ja aitojen halujen jojossa.

Mutta se ei haittaa, jos läsnäolo on välillä kateissa. Sen kuuluukin olla, jotta sen taas paljastuessa näemme elämän aina laajemmin ja laajemmin.

Olitko tätä lukiessa läsnä, edes hetken? Luota siihen tilaan, se on aitoa :)

7 kommenttia:

 1. Myöhäistä ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu, että läsnäolon tärkeydestä pitää tosiaan lukea aina uudestaan ja uudestaan! Kiitos siis tästä postauksesta. Hyvin kirjoitit haluamisesta. Se on sitä mihin täällä hukkuu!

  VastaaPoista
 3. Eva: Kyllä, siitä ei tunnu saavan tarpeekseen :) Se on aihe, joka on aina ajankohtainen!

  Hanne: kiitos samoin, vähän myöhässä vastaus :)

  VastaaPoista
 4. Heippa ja kiitos tästä mahtavasta postauksesta.Itselleni on jo jonkin aikaa tullut Voi Hyvin lehti ja ihana oli huomata siinä teidän tarina :) Hieman omaa tarinaa,eli olen 3 lapsen kotiäiti ja ikää 35v. (12,9,2v8kk) syksystä asti jos jonkinmoista pientä tautia ja nyt minä ja lapset sairastettiin tuo ihana noro :/ Olen alkanut enemmän ymmärtämään ja janoamaan tietoa siitä kuinka tärkeää on oman hyvinvoinnin kannalta mitä suuhumme laitamme,kuin ahaa elämys että tämä se on mitä multa on puuttunut.Käyn vyöhyketerapiassa koska se vaan on mun juttu josta saan valtavasti voimaa jaksamiseen :) Sun kirjaa odottelen saapuvaksi :) Tämä on ainakin askel oikeaan suuntaan <3 Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Piia: Kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että löysit haastatteluni ja blogini. Täältä tosiaan löytyy paljon juttuja vuosien varrelta. Hieno juttu tuo vyöhyketerapia, meillä on tällä Treella ihan loistava vyöhyketerapeutti Kirsi. Pikku hiljaa ja omaan tahtiin eteenpäin, se on varma tie :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tuli sun ihana kirja,niin mielenkiintosia juttuja kaikki että päässä vilisee ;) Kauppalistaan on kirjoitettu jo smoothien ainekset,hiljaa hyvä tulee ja pienillä teoilla on suuri vaikutus kehoon ja mieleen.Eilenä olin muuten vyöhyketerapiassa,ah sitä autuutta sen jälkeen,taivaallista.Vaikka kuopuskin herätteli pitkin yötä (tekee poskihampaita) niin silti aamulla mieli oli virkeä :D

   Poista
 6. Kiitos kovasti:) Siinä voi tosiaan tulla tietoähkyä, jos liikaa koittaa ymmärtää ja omaksua nopeesti jos siis enimmäkseen uutta asiaa. Eli mahdollisimman hitaasti ja omaan tahtiin :) Juu täälläkin hampaita tullut lähiviikkoina monta ja sen kyllä kuullut yöllä. Mutta energinen elämäntapa auttaa univelkaisena eloa onneksi :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...