Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.1.2013

Vuosi polkaistu käyntiin

Kuten Facebook-kaverini ovat ehkä huomanneet, on vuosi täällä suunnilla lähtenyt hyvää vauhtia liikkeelle. Vauvastamme tuli muutama päivä sitten poika hänen täyttäessään yhden vuoden ja viime viikkoina hän on alkanut kävelemään ihanasti haparoiden ja kompuroiden. Erittäin aktiivinen ja innokkaasti kaikkeen osallistuva tapaus on oppinut myös tekemään tarpeitansa potalle, kun hänet siihen laittaa. Olemme äärimmäisen kiitollisia kuluneesta vuodesta ja etenkin siitä, poikamme on ollut erittäin terve, vaikka synnytyskokemukseni olikin rankka. Parhaamme olemme tehneet, jotta vauvan luontainen terveys ja immuunijärjestelmä saisi kehittyä rauhassa. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa niin paljon niin tähän kuin ihan kaikkeen.


Äitiys on mahtavaa, mutta samalla olen kiitollinen, että voin tehdä muitakin juttuja. Kirjoittaa ja olla esillä niiden asioiden tiimoilta, jotka sisältäni tulevat. Joskus mietin, että olisi paljon helpompaa olla "pelkkä" äiti, ilman ajatustakaan töistä. Valitsemamme elämäntapa ei kuitenkaan sulje pois mitään: kaikki on kiinni siitä, että pitää tasapainon oman hyvinvoinnin, parisuhteen, jaksamisen, levon ja työn välillä. Toki välillä tulee hetkiä, että kerää painetta itselleen - olla enemmän "perinteinen" äiti tai sitten tehdä enemmän työntapaisia juttuja. Väsymys, kiire ja stressi sotkee hetkellisesti pakettia. Ja sitten huomaakin, että ei tässä mitään ollutkaan.

Alustava suunnitelmani on, että laittaisin Jeren jossain vaiheessa vuotta osa-aikaiseen hoitoon. Asumme "sattumalta" kahden luomupäiväkodin (toinen Steiner ja toisesta tulossa Steiner) lähimaastossa, joten vaihtoehtoja onneksi riittää. Olen toki avoin myös perhepäivähoidolle eli jos joku lukijani sattuu tekemään kyseistä työtä Tampereella ja suosii luonnonmukaista / luonnonmukaisempaa elämäntapaa, niin saa ilmoittautua!

Sitten taas työntapaisista jutuista vähän. Sain äskettäin tietää, että kirjani on myynyt jo 1200 kpl! En oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta tosi tyytyväinen olen tähän lukemaan. Kaikki on plussaa, ns. menestys ja miksei tulokin, mutta kirjaahan en kirjoittanut missään nimessä näiden motivoimina vaan se syntyi jo ennen kuin olin ajatellut, että siitä tulisi "oikea kirja". Tämän vuoksi on hieman vaikea pitää itseään kirjailijana tai lukea kirjasta kirjoitettuja virallisempia arvioita. Kirja kun ei ole kaunokirjallisuutta mutta mielestäni ei kuulu täysin tietokirja-kategoriaankaan...Muutama päivä sitten kirjani näkyi ruudun täydeltä mtv3:n 45-minuuttia -ohjelmassa, jossa käsiteltiin erilaisia elämäntaito-oppaita. Ohjelmassa haastatellun asiantuntijan mukaan oppaita ei pitäisi ottaa kovinkaan vakavasti ,mikäli kirjoittaja ei ole vähintään tohtori. Onneksi mielipiteitä on monia. Toinen haastateltava sanoi, että useimmiten oppaiden vaikutus on kuitenkin positiivinen.

Oppaita riittää, mutta jollain lailla kirjani on erottautunut positiivisena massasta, koska haastatteluja on riittänyt ilman, että olisin itseäni mihinkään tyrkyttänyt. Vuoden alku on sellaista aikaa, että media on innostunut kaikenlaisista elämäntapamuutos ja etenkin laihdutusnäkemyksistä. Olen siis antanut hieman erilaisia näkemyksiä laihduttamiseen ja hyvinvointiin, kertonut omaa elämän- ja muutotarinaani jo kyllästymiseen asti ja toitottanut, että kehon kuuntelun tulisi olla se ensisijainen juttu.

Tässä pari juttua, joihin voit halutessasi tutustua:

Ihan tuore haastattelu AVA:lla

Lilyn kirjabloggaaja arvostellut kirjani (ja kyllä, kielioppikouluun tarvisi kyllä mennä, vaikka kirjani oikoluettiinkin arvailujen mukaan vähän kiireessä).

Lisäksi haastatteluja on tehty mm. Ilta-sanomiin (joka taisi mennä jo), Helmikuun Voihyvin -lehteen (päähaastattelu) sekä seuraavaan Luontaisterveys -lehteen. Kyllähän tämä ihan työstä käy ja vielä kun ajatteli, että kirjan kirjoittamisen myötä olisi voinut jättää näistä asioista puhumisen...Mutta eihän se niin mene. Elämä "ottaa susta kaiken irti". Sen, mikä on hyväksi suuremmalle kokonaisuudelle. Et voi mennä liian lujaa eteenpäin vaan pitää tehdä antaa sitä, mitä kullakin hetkellä tulee luonnostaan ja itsestään.

Koska tietoa ja kokemusta terveyden ja hyvinvoinnin aihepiiristä on kertynyt vuosien varrella valtavasti - niin itselleni kuin kumppanilleni Heikille - päädyimme kokoamaan kaiken oppimamme yhteen valmennuksen muotoon. Nyt siis pannaan töpinäksi kaiken oppimamme kanssa ja jaetaan kaikki, mitä ollaan opittu! Tästä aiheesta lisää ja pian :)

Toivotan kaikille mahtia viikonloppua ja linkkaan vielä yhteen juttuun: Hidasta elämää -blogistani löydät uusimman postaukseni: 4 askelta terveyteen, tasapainoon ja vastuunottamiseen, jolla on jo lähes 200 tykkääjää :) Ei välttämättä mitään uutta, mutta näitä asioita vaan pitää toistaa, jotta kulttuuri uusiutuu ja kehittyy.
2 kommenttia:

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...