Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.1.2013

Rasvahapot kehossamme, tärkeää testata!

Tämän hetkisellä kokemuksellamme ja tiedollamme järjestys, miten kehoa tasapainotetaan olisi erittäin tärkeä huomioida. Ei siis pelkkä ruoka tai ravinteet, mitä sisäämme laitamme - oli se sitten kuinka laadukasta tahansa - vaan ensisijaisesti se, kuinka sen on mahdollista toimia kehossamme. Siksi käymme läpi niin yksilövalmennuksessa kuin luennoilla vaihe vaiheelta tiettyjä asiakokonaisuuksia, jotka oikeassa järjestyksessä tehtynä vievät meitä enemmän kokonaisvaltaiseen tasapainoon ja oikeaan suuntaan. 

Ensimmäiset seikat, jotka testaamme ihmisiltä ovat tärkeät suolamineraalit; natrium, kalium, magnesium ja jodi, jotka tietenkin tarvitsevat riittävästi hyvin imeytyvää laadukasta vettä sekä happea toimiakseen. Kyseiset mineraalit pitävät solupumppumme toiminnassa ja täten (solu)aineenvaihdunta ja kehon sähköinen viestinkulku mahdollistuu eli keholla on mahdollisuus toimia niinkuin sen kuuluu. Monella kyseisiä mineraaleja on alle 40% kehossa, jolloin ravinteilla voi olla suuria vaikeuksia imeytyä. Olemme testanneet jo useita kymmeniä ihmisiä lähipiiristämme ja todenneet, että käytännössä kaikilla vähänkin "tavallisemmin syövillä" on suuria vajeita yhtä lailla kuin puhtaammin syövillä. Testien mukaan itselläni on mennyt lähes vuosi, että olen saanut magnesiumin, jodin ja muut suolat lähes täysiin mittoihin. Jatkuvastihan niitä pitää tankata, etenkin oma kulutukseni on sen verran suuri juuri nyt. Onneksi on tapoja ja mittareita, joilla niiden tasoa pystyy jatkuvasti havainnoimaan.

Kun suolatasot alkavat olla 50% paremmalla puolella tai niitä on tankattu ainakin jonkin verran, on aika siirtyä katsomaan rasvahappojen ja antioksidanttien tasoa. Nämä kaksi tekijää ovat pääosin vastuussa immuunivasteestamme eli ne pitävät yllä solun terveyttä, ehkäisevät tulehduksia ja antavat suojan kaikkia pöpöjä ja epäpuhtauksia vastaan, joita saamme jatkuvasti ympäristöstä. Antioksidanttitasomme (yleiskuva) mittautimme viime kesänä huippulukemin ja nyt olemme saaneet mittautettua myös rasvahappotasomme. Mittaukset yleisesti ottaen ovat mainioita, koska mitenkä muuten tietäisimme, missä mahdollisesti mättää, jos olemme kipeitä, sairaita tai muuten huonovointisia. Toki myös ennaltaehkäisevästi on tärkeä saada tietoa etenkin, jos esimerkiksi on raskaana.

Kuulimme mahdollisuudesta rasvahappoja kattavasti mittaavaan testiin yllätys yllätys luotto-vyöhyketerapeutiltamme, joka oli tutustunut upouuteen tuotteeseen, jonka mukana voisi mittauttaa tasonsa maksutta. Vyöhyketerapeuttimme on jo vuosikausia perehtynyt mahdollisimman laadukkaisiin ja tehokkaisiin lisäravinteisiin ja käyttänyt myös Suomen mittareilla laadukasta kalaöljyä jopa moninkertaisia annoksia. Testi osoitti kuitenkin, että hänen kokonaissuojalukunsa oli alle 50 (100 maksimi) tarkoittaen sitä, että hänen kehossansa on päällä puolittainen tulehdustila.

Testi mittaa myös erityisen tärkeää suhdetta, omega 6:n ja omega 3:n suhdetta toisiinsa. Monien terveysviranomaistenkin mukaan tuo suhde tulisi olla enintään 5:1 (omega 6 ja 3), mutta tuotteen takana oleva yritys on teettänyt nyt testin 7000:lle pohjoismaalaiselle ja sen kautta on saatu selville, että yli puolella on jatkuva vähintäänkin puolittainen tulehdustila kehossaan ja vain 10-20%:lla on tasapainoinen elämäntapa ja ruokavalio rasvahappojen osalta. Etenkin testatuilla suomalaisilla oli huolestuttava tilanne. Rasvahappojen suhde oli muutamilla jopa 15-20:1, näin jopa pienillä lapsilla.


Mielenkiinnolla tietenkin tutustuimme tuotteeseen ja lähetimme omat verinäytteemme analysoitavaksi Norjaan, puolueettomalle taholle St. Olavin yliopistolliseen sairaalaan. Parin viikon päästä saimme testit, jotka kertoivat, että elämäntapamme toimii ainakin tietyllä osin myös rasvahappojen suhteen. Omega 6 ja 3:n suhteet olivat nimittäin itselläni 3,5:1 ja Heikillä 3,7:1 eli ihanteelliset (vaikka toki tuostakin voi parantaa alle 3:1:n).

Kuitenkin tuo kokonaissuoja-luku, johon vaikuttaa 11 rasvahapon määrä kehossamme jäi vajaaksi aiheuttaen sen, että kehomme on  puolittaisessa tulehdustilassa. Oma suojalukuni oli reilut 60 ja Heikillä 80, kun 100 on maksimi. Omalla kohdallani tietenkin on hyvä muistaa se, että päivin ja öin imettävänä äitinä minusta imetään ravinteita, etenkin noita rasvahappoja. Lisäksi univaje ym. vaikuttaa yleisesti rasvahappojen ja kaikkien ravinteiden imeytymiseen ja toimivuuteen. Mutta luonnollisesti tämä tulos lisäsi intoa tuotteen käyttämiseen.

Selvitimme kuukauden kyseisen tuotteen laatua ja kun lopulta saimme kaikki tarvittavat ja meitä vakuuttavat tiedot, päätimme lähteä mukaan öljyn ns. yrityspuolelle tarkoittaen sitä, että meidän kauttamme saa nyt tilata kyseistä tuotetta. Olen iloinen, että voin tätä kautta kertoa erittäin toimivasta ja laadukkaasta tuotteesta - nimittäin tuote lupaa, että rasvahappomme tasapainottuvat/parantuvat (niin omega 6 ja 3 sekä kokonaisluku) 120 päivässä. Kun tuotetta lähtee tilaamaan, sen mukana saa nyt maksutta kaksi testiä, joilla pääsee tsekkauttamaan omat tasonsa ennen ja jälkeen öljyn ottamisen.

Toki rasvatasonsa voi testauttaa myös antioksidanttiklinikalla. Selvitin, että kyseisen testin hinta ak:lla on satasen pintaan. Jos tuotetta ei halua tilata, niin kannattaisi ehdottomasti käydä testauttamassa omat tasot. Tosin valmiste, josta omegoita sitten nyt ja jatkossa ottaa, tulisi olla tarpeeeksi tehokas. Olemme käyttäneet Heikin kanssa laadukkaita kala- ja krilliöljyvalmisteita ja toki syöneet myös kasviperäistä omega 3:sta ja kalaakin useasti. Nykyruoasta ja monista valmisteistakin on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa saada tarpeeksi kaikkea ja varsinkin jos syö jonkin verran "normiruokaa" saa helposti runsaasti huonoa, tulehdusta röyhäyttävää omega 6:sta.

Katsotaan kirjoitanko aiheesta enää blogiini enempää, mutta jos aihealue kiinnostaa ja haluat kuulla lisää tuotteesta, pidämme siitä jatkossa "tietoiskuja", jossa kerromme asiasta perusteellisemmin. Ensimmäinen info on tulevana keskiviikkona ja sen FB-eventti löytyy tästä. Jos joku ei pääse kyseiseen tapahtumaan ja aihealue kiinnostaa, annamme mielellämme lisätietoa meilitse tai puhelimitse. Monet vauvaluennolla olleet ovat jo asiakkaita ja tietenkin itse olen alkanut tankata tuotetta. Kerron sitten 3 kk päästä, mitä seuraava testi kertoo, kun olen tankannut öljyä.

Tuote siis lupaa, että omegoiden suhde parantuu ainakin 3:1 120 päivässä ja kokonaissuojaluku paranee myös. Vuosia kehitelty tuote on "ruokalisä", nestemäinen kalaöljy, jossa on monia parasta laatua ja luonnollisessa muodossa olevia öljyjä, jotka toimivat synergisesti tulehdusta ehkäisevästi.

12 kommenttia:

 1. Hei, mielelläni ottaisin vastaan lisäinfoa valmisteista meiliini: johanna(at)lamimmiita.com. :) Ja tietoiskut aiheesta olisi kivoja jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. Hei,
  minäkin ottaisin mielelläni lisätietoa mailiini sarihoppo(at)hotmail.com, kun en valitettavasti pääse paikalle.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Eikö myös laadukkaat luomu-chiasiemenet ovat hyviä omega3-lähteitä? Itse käytän chiansiemenhyytelöä pirtelöissä aamuisin. Sen lisäksi tulee käytettyä lähes joka päivä n.1,5 tl Blue Ice-turskanmaksaöljyä. Vähemmän tulee käytettyä, esim. voita ja pähkinöitä, joista saan omega-6-rasvahappoja.Näidem lisäksi käytän päivittäin kylmäpuristettuja oliiviöljyä ja kookosöljyä. Rypsiöljyjä ja margariineja en luonnollisestikaan käytä. Olen vuonna 2010 viimeksi mittauttanut rasvahappotasapainoni Antioksidanttiklinikalla ja silloin vielä omega6-rasvahapot olivat vähän koholla omega3-rasvahappoihn verrattuina. Luultavasti rasvahapot ovat tasapainottuneet, kun lopetin kylmäpurist. rypsiöljyn käytön, vähensin pähkinöiden syöntiä, lisäsin oliiviöljyn käyttöä ja viherjauheiden ja muiden vihreiden käyttöä.Aloitin v.2011 myös juomaan savivettä kuureittain ja merisuolaveden juonnin. Viime kesänä Mikko Vapan verianalyysissä sain veren puhtauden keskiarvoksi n. 92%.

  VastaaPoista
 4. Paula: Mielenkiintoista! Olisi mielenkiintoista tietää kokonaissuojalukusi, joka siis mittaa 11 rasvahappoa ja solun kokonaissuojaa rasvahappojen osalta. Koska omegoiden suhde voi olla hyvä, mutta silti olla puolittainen tulehdustila.

  Itsekin käytämme lähes päivittäin/päivittäin chiaa ja muita omega 3 pitoisia kuten hamppu, camelina. Oliiviöljyä, kookosöljyäkin usein. Jonkin verran siemeniä, voita, pähkinöitä, joista sitä 6:stakin tulee.

  Hieno veritulos. Itsellä oli vuonna 2010 vastaavanlainen, vaikka silloin ei vielä ollut % osuuksia, vaan sanottiin tyyliin että "tosi puhdas" ja vain muutamalla prosentilla tällainen. Nyt sitten synnytyksen jälkeen käytyäni (ja altistuttuani mm. lääkkeille, antibiooteille, univajeelle yms ja toki syönyt myös enemmän kypsennettyä ruokaa) niin tulos ei ollut enää läheskään niin puhdas. Pitänee käydä taas jossain vaiheessa.

  Tosiaan tuo veren puhtaus on yksi osa-alue terveydessä, tärkeä, mutta ei mielestäni voi sanoa että jokin olisi toista tärkeämpi. Yhtä tärkeä on olla rasvahapposuoja, antioksidantit, suolat yms. kunnossa. Tietenkin henkinen hyvinvointi on todella tärkeä ja stressittömyys...ja monen monta muuta juttua :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Täällä myös yksi kiinnostunut eli lisäinfoa otan mieluusti meiliini: heidi.leinonen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Juu, sähköpostiini ottaisin lisätietoa... etu.suku@gmail.com-tyyliin. Kyllähän laadukas kalaöljyvalmiste aina kiinnostaa :D

  VastaaPoista
 7. Jos joku ei saanut, niin muistuttakaa :)

  VastaaPoista
 8. Hei, voitko lähettää minullekin tietoa :-)? (Mailiosoite löytyy linkin takaa.)

  VastaaPoista
 9. kiinnostaisi myös, kiitti!

  VastaaPoista
 10. saisinko viimeisimmän sähköpostiosoitteen? :)

  VastaaPoista
 11. Hei!

  Pyysin pari viikkoa sitten infoa sähköpostiini tästä ja viikko sitten kyselin vielä perään, mutta mitään vastausta en ole saanut. Tuliko teille ruuhkaa vai häviääköhän viestini johonkin?

  VastaaPoista
 12. Hei, Pahoittelen suuresti. Selvitän asiaa ja vastaamme pikimmiten!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...