Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

20.11.2012

Suunta kohti Poria

Ehdimme jo asettua rauhaisalle mökille ja ajattelimme jäävämme tänne toistaiseksi kunnes löytäisimme oman asunnon, mutta vain jatkuva muutos on todellakin pysyvää kun on avoin mahdolliselle ja sille jatkuvalle muutokselle. Siispä huomenna jätämme taaksemme pellot ja metsät, hyvähappisen ilman, supertunnelmallisen mökkisaunan ja mykistävän hiljaisuuden. On todellakin mykistävää käydä muutaman kerran yössä ulkona ja tuijottaa tähtitaivasta ja mieletöntä kuunsirppiä. Normaalistihan en herää öisin "vessaan" eli tässä tapauksessa ulos, mutta imetysaikana siellä on joutunut ramppaamaan monesti. (Suola)vettäkin kuluu ainakin litra yössä.

Joka tapauksessa, vajaassa viikossa ehtii jo aika hyvin latautua. Pari päivää on liian lyhyt aika, sen huomasimme viimeksi. Kiitos tästäkin paikasta ja varsinkin tästä! Pysähtyminen tuli todellakin tarpeeseen ja tulee jatkossakin. Pintahälisevän mielen vallassa on niin helppo olla kaupunkiympäristössä, jossa viisi aistiamme saa jatkuvia niitä vahvistavia iskuja. Jossain vaiheessa elämme täysin niiden kautta ja tässä hetkessä eläminen hämärtyy. Täällä on havainnut myös sen, että kun vaihtoehdot ja valintojen määrä vähenee, eläminen ja oleminen helpottuu huomattavasti. Kaupungissa on jatkuvasti paineet, että pitäisi tehdä sitä ja tätä, nähdä sitä ja sitä ja olla siellä ja siellä. Täällä saa vapaasti "erakoitua". Mutta tasapaino kaikessa, hiljaisuudessa ja stimulaatiossa. Tarvitsemme molempia kehittyäksemme, mutta usein se palautuminen jää monelta uupumaan niinkuin kirjassani olevassa terveyspyramidissakin kerrotaan...

Emme kuitenkaan palaa kotikaupunkiimme Tampereelle kuin hetkeksi vaan H&H&J suuntaa Poriin, josta meille vapautui perhepiiristä yksi tilapäisasunto, jossa olemme jälleen x-ajan ja jossa saamme olla enimmäkseen omassa rauhassa toisin kuin Tampereella. Kiertolaiselämää, mutta minkäs teet. Väkisinkään mihinkään ei voi muuttaa, eikä kompromisseja uuden asunnon suhteen haluaisi tehdä kovin helposti.

Porissa olemme tavattavissa ainakin ensi tiistaina mahtavassa raaka-ja luomuherkkuja tarjoavassa Woimatilassa. Todennäköisesti käymme siellä harva se päivä syömässä, jos nyt sinne suunnille jäämme muutenkin. Illan luennolla käsiteltävät asiat ovat suurinpiirtein samoja, joita olemme käsitelleen myös viimeisillä vauva-luennoilla. Ne asiat ovat tärkeitä IHAN KAIKILLE IHMISILLE VAUVOISTA VAARIIN. Tässä Porin päivän mainos, tervetuloa!


27.11 Porin Woimatilassa Luonnollisen ravinnon ja kehon tasapainon teemapäivä, vetäjinä Heikki&Heidi

Haluaisitko lisää luonnollista energiaa? Voida paremmin kokonaisvaltaisesti? Löytää kehosi aidot tarpeet? Löytää selityksen mystisille oireillesi?

klo 14-17 Quinoaa-blogin kirjoittaja Heidi Kuusisto maistattaa raakasuklaata ja kertoo uudesta kirjastaan Uusi päivä. Heidi on kokonaisvaltaisen muutoksen läpikäynyt nainen, joka löysi itsensä ja kehonsa aidot tarpeet ruokavaliomuutoksen innoittamana. Heidin kirja on kaikille sopiva 10 viikon kurssi-opas kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kehon kuunteluun.

klo 17-19 Heikki Harju (www.heikkiharju.com) luennoi seuraavista aiheista: (Alla lisätietoa Heikistä)
- Kehon neste- ja suolatasapainon merkitys kehomme sähkökemialliseen toimintaan
- Opetellaan testaamaan kotikonstein, toimiiko kehosi sähköisistä toiminnoista vastaavat mineraalit kehossasi
- Paljonko juuri sinä tarvitset natriumia, kaliumia, magnesiumia ja jodia
- Onko ruokavaliossasi oikeita ravinteita ja onko niillä mahdollista imeytyä
- Mitkä tekijät kuluttavat mineraaleja elimistöstämme ja vähentävät luonnollista energiaamme
- Harjoituksia fyysisen ja henkisen tasapainon palauttamiseksi
Luennon hinta 10€

Kuka on Heikki Harju (tunnettu myös entiseltä Löydä lähde - sivustolta)?

Kuka nyt ei haluaisi tämännäköistä valmentajaa???

Heikki Harju on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sitoutunut valmentaja, joka kommunikoi selkeästi ja innostavasti siitä, miten luodaan kestäviä ja toimivia ratkaisuja elämän eri osa-alueille. Heikki painottaa luennoillaan ja valmennuksissaan niin ihmisen fyysisiä, psyykkisiä, sosiaalisia kuin henkisiä ulottuvuuksia. Heikki on toiminut valmentajana viimeiset 8 vuotta tuottaen valmennuksessa syntyneiden ratkaisujen myötä lisäresursseja ja voimavaroja asiakkaidensa eri elämän osa-alueille. Heikillä luennoilla ja valmennuksella on ollut vahvasti sormensa pelissä myös WoimaTila -kahvilan syntymisessä. (Lisätietoa: www.heikkiharju.com ) Heikki on avaamassa ainutlaatuisen tavan toteuttaa ravintomuutos sähköisen valmennusympäristön avulla. Katso lisää täältä: www.facebook.com/4askelta. Valmennus alkaa kunnolla ensi vuoden puolella, mutta nyt mahdollisuus päästä testaamaan valmennusta todella edullisesti!

Porilaiset nyt marssikaa Woimatilaan!

Ps. Mainostelen vielä tarkemmin, mutta uusi vauva-luento järjestyi joulukuulle, kun kysyntää oli reilusti ekan luennon jälkeen. Ks Facebook, mutta ilmoittelen täälläkin tarkemmin lähiaikoina.

Pps. Uusi päivä -kirjani on huikeassa joulutarjouksessa Xoco-verkkokaupassa. Kirjan ostaja saa ihanan Conscious-patukan kaupan päälle. (yht 22€!) Hyvä joululahjaidea kenelle tahansa!

...ja nyt parisuhdevalmennuksen pariin ja sieltä yötöihin maitotehtaaksi :)


2 kommenttia:

 1. Moi Heidi! Olen ollut pitkään blogisi lukija ja hiljattain siirtynyt täysin kasviravintoon, josta iso osa koostuu raakaruoasta. Olen aina ollut hoikka ja hieman alipainoinen, vuosia sitten olen yrittänyt lihottaa tuloksetta. Nyt kasvisravintoon ja muutenkin terveellisempään ja kevyempään ruokavalioon siirryttyäni painoni on pudonnut merkittävästi (huvikseni katsoin painoindeksikseni 16,5). Olisiko sulla antaa vinkkejä painon nostamiseen esim. joidenkin ruoka-aineiden osalta, jotka ovat terveellisiä mutta "lihottavia"? Harrastan päivittäin kevyttä liikuntaa ja syön itseni aina kylläiseksi. Kiitos jos ehtisit muutaman vinkin jakaa ja hyvää joulun odotusta. :)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Tässä on tietenkin monta tekijää vaikuttamassa; imetyvätkö ravinteet kuinka, hormonitoiminta jne. Uudessa kirjassani ja luennoilla, joita pidämme käymme läpi kirjassanikin kertomia asioita, kuten tiettyjen mineraalien merkitys, jotta ravinteet voisivat imeytyä.

  Näin nopeasti voisin korostaa myös hyviä rasvoja, avokadoja, luomu kylmäpur. öljyjä, siemeniä, pähkinöitä ym. Niitä vaan reilusti ja mielellään monella aterialla, myös smoothieiden sekaan. Ei liikaa puhdistavaa ruokaa vaan enemmän rakentavaa. Ruokavalion monipuolisuus tässä tapauksessa huomattavasti tärkeämpää kuin kehon puhdistaminen ja raakaravinto.

  Tuo painoindeksi on sen verran alhainen, että jos se ei lähde nousemaan ja muutenkin, niin suosittelisin ihan lääkärivisiittiä. Jos pääset Hkiin niin ehdottomasti tänne: http://www.mehilainen.fi/terveyspalvelut/asiantuntijat/6287/sovijarvi_olli

  Hyvää joulun odotusta :)

  -Heidi

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...