Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.10.2012

Uusi päivä - Ole Hyvä!


Olen kirjoittanut muutoksestani täällä välillä kyllästymiseen asti. Ainakin itse olen jo pitkään ollut kyllästynyt omaan tarinaani. Mutta näin se näyttäisi menevän; ensin kiinnostutaan itsestä kunnolla, jotta itsestä voi sitten luopua.

Olen elänyt nyt reilut kolmisen vuotta elämää, jota en olisi ikinä osannut kuvitella - tai sanotaan nyt - haaveilla. Edellisessä elämässäni ei ollut mitään vikaa. Se oli hyvää elämää silloin, mutta kaikkea aikansa. Mennyt elämä oli elämää itseä varten. Sitä, kuinka saisin elämästäni tietynlaisen, jotta olisin tyytyväinen. Keinot ihanne-elämän muodostamiseen olivat tällöin lähinnä ulkoisia: tietynlainen kumppani, tietynlainen asunto, työ, sosiaalinen ympäristö, terveys, kunto jne. Sitten kun nämä ovat kunnossa, elämä olisi hyvää ja olisin onnellinen.

Kyllä minä olin ajoittain onnellinen, vaikka kaikkia tavoitteita ei oltukaan saavutettu. Millaisia hetkiä ne olivat? No tietenkin sellaisia, kuin unohdin itseni. Menin hetken virrassa oli tilanne mikä sattui. Mutta näitä tilanteita ei ollut kovin usein. Päivittäiset turhautumisen ja tylsistymisen tunteet olivat tuttuja. Jotain puuttui lähes aina. Tällöin en tiennyt, että jokainen tapahtuma, tilanne, ihminen, haaste, negatiivinen tai positiivinen tunne kuitenkin kehittivät minua ihmisenä eteenpäin, jotta voisin oivaltaa jotain suurempaa. Turhautuminen vain piti viedä tiettyyn pisteeseen, jotta syvempi muutos voisi tapahtua.

Välillä elämme pitkiäkin enemmän tai vähemmän tasaisia kausia, jolloin kaikki on hyvin. Tällöin sisäinen ja ulkoinen maailmamme kohtaavat. Jossain vaiheessa tulee kyllästyminen ja entinen elämä alkaa "tökkiä". Se on merkki siitä, että olemme kehittymässä seuraavalle tietoisuuden tasolle. Siirtymä ei kuitenkaan ole kivuton - päinvastoin. Joudumme luopumaan entisestä elämästä, joskus melko konkreettisesti, joskus enemmän "ajatuksen tasolla" ja se ei ole kivaa mielelle, joka elää varmistelusta.

Miksi vanhasta pitää luopua? Miksi emme vain voi olla tyytyväisiä?

Koska sisäinen kaipaus johonkin suurempaan - aitoon itseemme - on suurimmista suurin voima. Elämä kehittyy ja laajentaa itseään meidän kauttamme. Se haluaa nähdä, mihin voi kehittää itsensä. Jos kiinnitymme asioihin, ihmisiin ja elämäntilanteisiin (eli samaistamme itsemme tietynlaiseksi) elämä jää "jumittaan". Eikä ole tarkoitus, että vain minulla olisi hyvä olla. On tarkoitus nähdä, mihin ihminen voi kehittyä ja kehittyäkseen hän tarvitsee epämukavuuden sietämistä, uusia ja haastavia tilanteita, sopivassa suhteessa ärsykkeitä ja hiljentymistä. Toisilla enemmän toista ja toisilla toista. Meidän tulee oivaltaa sisäinen maailmamme ja se, että luomme itse ulkoisia tapahtumia. Emme varsinaisesti luo kaikkia tapahtumia, mutta luomme niiden merkitykset. Ja merkityksen paino mielessämme on paljon paljon suurempi, kuin itse tapahtuma. Toiselle jokin tapahtuma ei merkitse mitään. Toiselle se on elämää suurempi juttu. Näinpä.

Heittäytyminen jatkuvan muutoksen eli aidon elämän virtaan tapahtuu jossain vaiheessa, mutta sitä ei silloin enää kysytä sinulta. Se on elämän valinta ja valitessasi vanhan tunnet niin suurta kaipausta ja turhautumista, että et enää voisikaan valita toisin. Elämän virrassa eläessä ei tarvitse varmistella asioita. Elämässä on ääretön luottamus siihen, että joku muu tietää asiat paljon paremmin, kuin minä itse.

Vapautettu elämä sisälläni on nyt tuonut minut tähän pisteeseen. Toinen esikoiseni - tämä kirja - sai syntynsä lähes päivälleen 9 kk päästä ensimmäisestä esikoisestani. Mitäköhän 9 kk päästä tapahtuu :)?


Olkaa hyvä! (maailmankaikkeus!)

Esikoiskirjani Uusi päivä - matka kokonaisvaltaiseen muutokseen luonnollisen ravinnon avulla on sinulle, jolle kirjoitukseni resonoivat enemmän tai vähemmän. Kirja on sinulle, joka olet kiinnostunut ottamaan vastuun itsestäsi ja haluat antaa itsestäsi myös muille - yhteiselle maailmallemme. Se on sinulle, jolle ravintoasiat ovat jo tuttuja tai sinulle, joka haluat tietää lisää tai vahvistaa jo tietämääsi. Se on sinulle, joka pidät lukemisesta ja laadukkaasta sellaisesta :)

Kirja on kirjoitettu puoliksi flowssa aikana, jolloin sain omistautua vain itselleni ja täydellisen terveyden tavoittelulle sekä uusiksikirjoitettu ja päivitetty puoliksi aikana, jolloin luovuin omaan hyvinvointiini keskittymisestä jonkun suuremman kuin itseni vuoksi. Kirjassa ei ole kaikkea, mitä olen käynyt läpi vaan se on enemmänkin syvällinen pintaraapaisu moniin asioihin, joita pidän tärkeänä.

Voin sanoa, että kirjan tekeminen viimeistelykuntoon vauva-arjessa ei todellakaan ole helpointa ja hyvin kaukana flowsta. Esimerkiksi kuvat olisivat olleet varmaan hyvin erilaisia, jos olisi ollut kunnon panostus. Mutta mieli nyt ei tietenkään ole ikinä tyytyväinen mihinkään...

Tutustu kirjan esittelytekstiin myös nettisivuiltani. Kirjaa voit tilata JUURI NYT esimerkiksi TÄSTÄ!!!!! Voit myös googletella, mistä muualta sitä saa. En ole itsekään ihan tietoinen vielä asiasta. Kirjan virallinen julkaisu on vasta 9.11 Helsingissä ja se on todennäköisesti tulossa vasta myyntiin moniin paikkoihin, mm. Ruohonjuuriin.

Tervetuloa myös juttusille eri tapahtumissa! Ensimmäinen lyhyt esiintymiseni on tulevana perjantaina Turussa Osaava nainen messuille klo 15.30. Ks. lisää.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon kirjasi johdosta Heidi ja toivon sille paljon menestystä:)

  VastaaPoista
 3. Onnea kirjasta :) täytyy pistää tilaukseen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille kommenteista <3

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea esikoiskirjan johdosta! Näyttää ja kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...