Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.10.2012

Tieto, kokemus, todeksi eläminen...


Rakastan sitä tunnetta, kun on yhteydessä elämän virtaan. Eikä ihme - onhan aito elämä yhtä kuin rakkaus. Näinä hetkinä ei ole kiire minnekkään. On täysi luottamus siihen, että on ihan oikeassa paikassa, ajassa ja että tekee tai on tekemättä niitä asioita, mitä pitääkin. Koska oma persoonani altistuu helposti suorittamaan asioita ja mittaa arvonsa sillä, paljonko saa aikaan on pysähtyminen - silloin kun sen ymmärtää tehdä - aina uusi oivallus ja kehitysaskel eteenpäin.

On todella omituista olla tekemättä mitään varsinkin, kun vauva-arjen vapaaminuutit eivät ole mitään itsestäänselviä ja pino kotitöitä on aina odottamassa. Valtavat pyykkivuoret on totisinta totta vain yhdenkin vauvan perheessä. Entäpä sotku? Jos ennen olen pitänyt itseäni siistinä ja siisteydestä pitävänä ihmisenä (vaikka osaan kyllä sotkeakin), on kodin siistinä pitäminen nyt ihan mahdotonta. Tai jos sen saa hetkeksi siistiksi, on se viimeistään puolen tunnin päästä räjähtänyt. Leluja - ruokaa - likaisia vaatteita ja vaippoja - niitä on kaikkialla. Etenkin keittiö räjähtelee monesti päivässä sormiruokintasessioiden seurauksena. Räjähdys-siivous-uusi räjähdys ja niin edelleen. Toistuu viitisen kertaa päivässä. Olet joko syömässä vauvan kanssa tai siivoamassa. Missä välissä sitten itse syödään? Entäpä ollaan tietokoneella?. Monesti monesti nämä kaksi ovat välillä yhdistyneet ja ruokailu on ollut vähemmän tietoista.

Mikä onkaan kuitenkin oleellista? Onko se siisti koti, keittiö ja täydellisen rauhaisat ruokailuhetket? Vai onko se täydellisen kaoottinen, mutta läsnäoleva elämä, joka tapahtuu aina tässä ja nyt? Tässä ja nyt vauva syntyy ja on haavoittuva, viaton luonnon ihmekappale. Tässä ja nyt vauva huutaa, kirkuu, konttailee ja koittaa syödä kissanruokaa ja oikeastaan mitä vain, minkä havaitsee objektiksi. Tässä ja nyt vauva itkee vaunuissa ja haluaa keskeyttää lyhyen taukoni. Kyllä - juuri nyt. Äsken - tässä ja nyt - vauva imi rintaani, laskujeni mukaan noin 2500:tta kertaa. Kyllä - en edelleenkään muista, mitä on nukkua 4 tai 5 tuntia putkeen. Sen sijaan tiedän erittäin hyvin, mitä on antaa toiselle sitä, mitä hän tarvitsee ja samalla saada itse valtavaa täyttymystä. Kyllä - vaikka siihen kuluisi suurin osa ajastani.

Jokainen saa varmasti ne läksyt juuri nyt, mitä tarvitsee kehittyäkseen. Yhden tarvitsee ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään, toisen tulee enemmänkin luopua niistä, jotta voi jälleen sisällyttää ne elämään - vapaasti tällä kertaa. Viime aikojen oivallukseni on se, että mitä enemmän on läsnä ja avoin elämälle, sille, mitä se sinulta aidosti pyytää - sitä enemmän keho kyllä pitää huolen itsestään. Jos taas keskitymme kehon tarpeisiin (eli omiimme), se aika ja energia voi usein olla pois joltain muulta. Tämä siis koskee meitä useita terveystietoisia- ja kiinnikkeisiä ihmisiä. Saan paljon enemmän aikaan, kun unohdamme itsemme. Huom. ennen unohtamista ensin meidän tulee kuitenkin olla jollain lailla "erityisiä" :)

On hienoa elää todeksi niitä juttuja, mistä on paljon kirjoittanut - jopa kirjan! Ensin asiat tulee ymmärtää tiedollisesti, sitten niistä saadaan omia kokemuksia, jolloin niihin tulee syvempi ymmärrys. Kun luottamus elämään kasvaa, ne muuttuvat sinuksi, osaksi itsestään tapahtuvaa elämää, jota emme enää vastustele. Se saa virrata vapaasti lävitsemme huolimatta siitä, kuinka kaoottisia elementtejä siihen ajoittain sisältyy.Kyllä - vauva nukahti uudelleen ja sain kirjoitettua tämän jutun loppuun. Nyt vain pitäisi vielä siivota nopeasti ennen kuin se (kulta) herää...

2 kommenttia:

 1. Olen itse palaamassa takaisin elämään vuosikymmenien sairastelun jälkeen. Tarinani löydät blogistani.

  Olet ymmärtänyt monia asioita aivan oikein, kuten happo/emäs tasapainon tärkeyden ja kahvin vaarallisuuden, mutta sinulta on jäänyt huomaamatta eräs varsin tärkeä seikka kaakaopavun suhteen.

  Kaakaopapu sisältää metyyliteobromiinia, jota löytyy myös mustasta, vihreäastä ja valkoisesta teestä, ja joka on yksi kahvin sisältämän kofeiinin aktiivisista aineenvaihduntatuotteista, joilla on hyvin samankaltaisia vaikutuksia kehon kemiaan, kuin kofeiinilla.

  Tutustu kofeiinin aineenvaihduntaan ja sen vaikutukseen kehon happamoittajana blogissani. Kehoitan vakavasti välttämään täydellisesti kaikkea sellaista, mikä sisältää hiukankaan mitä tahansa kofeiinin eri variaatioista.

  qmies.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Oletko joutunut lisäämään syömäsi ravinnon määrää imetyksen vuoksi?

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...