Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.9.2012

Vain tulkinta luo kärsimystä

Haluan saada käyttöön kaiken kapasiteetin, mitä minussa on ja antaa maailmalle sen, mitä minulla on annettavaa. Toivottavasti sinäkin haluat. Toivottavasti haluat kohdata totuuden ja valita kaikessa sitä tukevan vaihtoehdon. Meille jokaiselle kyllä annetaan mahdollisuuksia totuuden näkemiseen. On vain niin helppoa sulkea silmät ja valita tuttu ja turvallinen vaihtoehto: pelko.

Monia asioita voimme omaksua ja oppia tiedollisesti, mutta vasta kun oivalluksen tai opin saa käytäntöön, siitä tulee todellista. Yksi varmasti haastavimmista jutuista on irtautua omista ajatuksista ja tunteista. Niinkuin aiemmin totesin, ajatukset ovat epätodellisia ja tunteet eivät merkitse lopulta mitään. Kun kohtaat tilanteen ja tilanne nostattaa sinulle epämukavuuden tunteita (eli sinulle annetaan mahdollisuus oppia), niihin on helppo jäädä pyörimään. Tietyt tunneradat lähtevät liikkeelle ja vanhat assosiaatiot vahvistuvat. Vanha pyörä pyörii ja olemme jumissa. Ketä tällöin palvelemme? Tuskin ainakaan suurempaa kokonaisuutta.

Kokemus/ajatus/tunne on oikeasti vain kokemus/ajatus/tunne - pieni hetkenripaus. Sen sijaan se, minkä merkityksen me sille annamme tai toisinsanoen miten tulkitsemme sitä on se, mikä voikin olla jo useita hetkiä kestävä kärsimys, joka vie kapasiteettiamme pois päin oleellisesta. Olla irti kokemuksta tarkoittaa siis juuri tätä; mitä ikinä koemmekaan, sillä ei ole väliä. Jatkuvasti tulee uusi hetki. Jatkuvasti voimme valita ja vaihtaa tulkintaa tapahtuneesta tai mielellään olla tulkitsematta koko juttua.

Koimme jokin aika sitten kumppanini kanssa hetken, jonka seurauksena aloin itkeä ja vanhat tunneassosisaatiot valtasivat mieleni. Hetken aikaa itkin ja se tuntui vapauttavalta, kunnes huomasin toistavani tiettyä tunnekaavaa. Siinä tiedostamisen hetkellä tajusin, että olen täysin itsessäni (tunteissani) kiinni ja voin oikeasti valita, mitä teen. Sillä sekunnilla itku loppui ja palasin elämään, niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Normaalisi (ex-elämässä) olisin pahimmassa tapauksessa jopa vahvistanut tunteitani esim. kuuntelemalla tietynlaista musiikkia tai muistelemalla menneitä. Mielelleni tilanne oli jopa hätkähdyttävä: palata nyt askareisiin niinkuin mitään ei olisi tapahtunut ja sivuuttaa tunteet!

Lapsiperheen arjessa kohtaamme jatkuvasti tilanteita, jotka muistuttavat kokemuksiamme entisestä elämästä, elämästä ennen tietoisuuden heräämistä. Meille on niin selvästi, tarkoituksella annettu juuri tämä oppikoulu juuri nyt, koska tämä kasvattaa tässä hetkessä eniten. Seuraavan kerran, kun sinä saat itsesi kiinni tietystä ajatuksesta ja tunteesta voit oikeasti päättää mitä teet. Olemme vapaita, mutta vasta nyt tulemme siitä tietoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...