Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.7.2012

Kesälomareissulla ja Woimatilassa taas

Olemme viettäneet kohta viikon Porin suunnalla sukulaisissa pikkupaikkakunnilla rauhaisan luonnon keskellä. Irtiotto kaupungista tekee hyvää sateesta ja hyttysistä huolimatta. Yksi viikon kohokohtamme oli tiistai, jolloin visiteerasimme Porin keskustassa, uudessa Woimatilassa, jossa olemme pitäneet muutaman luennon ja jossa kävimme samana päivänä, kun sain tietää olevani raskaana. Woimatila on siis luomua, lähiruokaa, smoothieita ja superyber-herkullisia raakaleivonnaisia sekä monipuolisia superfoodeja tarjoava kahvila, joka sai alkunsa Heikin luennon innoituksesta. Uusi Woimatila oli siirtynyt ihan keskustan kupeeseen ja oli todella hieno. Lounas oli täydellinen ja helposti lähestyttävä, vaikka näihin asioihin ei olisi vielä hurahtanutkaan. Lounasmenu vaihtuu kuulemma päivittäin, tiistaina tarjonnassa oli kasviskeittoa, erilaisia salaatteja, dippejä, savukalaa ja nokkosleipää sekä lähteeltä haettua vettä.


Woimatilassa näytti olevan kuhinaa ja omistajat kertoivat että joka päivä tulee uusia asiakkaita - usein suosituksen perusteella. Mielestäni konsepti on täydellinen - ei liian tiukka vaan listalta löytyy perinteisempää kasvis- ja kalaruokaa smoothieiden, salaattien ja raakaherkkujen lisäksi. Lisäksi hinta-laatusuhde on todella hyvä, pala (josta tuli kyllä sopivan täyteen) raakakakkua maksaa vaivaiset 2,5€. 

Tampereella ja monissa muissakin kaupungeissa olisi epäilemättä kysyntää vastaavalle paikalle. Ja pienemmälläkin investoinnilla pääsee varmasti liikkeelle. This is so future!Raakakakkua ostimme reilusti myös mukaan. Porista löysimme myös luomumansikoita nam nam nam!!! Luomumansikoita on mennyt napaan jo useana vuonna ja maistaessani nyt sukulaisissa piitkästä aikaa muutaman normimansikan (luomupainotteista mansikkakakkua), tuli Jerelle heti seuraavana aamuna selviä iho-oireita. Lisäksi maku oli sanoinkuvaamattoman erilainen (mauton, keinotekoinen) vrt. luomumansikkaan. Normimansikoiden maistelu jäi kyllä takuulla siihen. Muistutan blogissakin joka vuosi, että mansikoiden viljelyssä käytetään reippaasti torjunta-aineita, joten ne olisi tärkeä syödä luomuna! Tosin saatavuus on valitettavan huonoa, nytkin soittaessani eräälle tilalle, kaikki ajat olivat toistaiseksi menneet ja varauslista oli todella pitkä - sen siitä saa, kun blogissa asiaa mainostelee :) Jää mansikat itseltä sivu suun. Tänä iltana pitäisi suunnata kilometrin päässä pidettäville paikallisella sillalla pidettäville tansseille mahtaviin maisemiin järven ja kallioiden keskelle. Kävimme jo etukäteen tsekkaamassa paikan ja huomasimme, että sen ympärys on ihan täynnä villimansikkaa, joka on vielä paljon viljeltyä luomumansikkaa huikeampi puhtailta alueilta poimittuna. Toki poiminta on hidasta, mutta maku on kyllä mahtava. Kuvassa villimansikoiden kera tarjottava makoisa cashew-vaniljakastike...

-------
Loppukevennös: 

Kaupunkien keskustassa sopivan syöttöpaikan löytäminen ei ole aina helppoa - varsinkin, kun poitsumme kapinoi kovasti syliasennossa syöttämistä. Onneksi lastenhoitohuoneesta löytyi tällä kertaa pöytä, jonka päälle pääsi makaan :) Hätä keinot keksii...2 kommenttia:

  1. Hei!koska sun kirjasi olisi ostettavissa?onko kirjakaupoissa vai tilataanko se?

    VastaaPoista
  2. Heip! Syyskuussa ois tavoite saada myyntiin, mutta saattaa mennä lokakuullekkin. Katsotaan. Ilmoittelen täällä kyllä heti kun tulee tietoa lisää. Tarkoitus olisi saada kirjakaupoista ja netistä yhtä lailla :)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...