Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.7.2012

Kokonaisvaltainen vauvanhoito: ruoansulatuksen ja immuunikyvyn yhteydestä

Olen hahmottelemassa heidikuusisto.com - sivustoa, jonne laitan mm. tietoja tulevista kirjoistani sekä laadukkaita artikkeleita. Blogini, joka käsittelee pitkälle omia kokemuksiani pysyy todennäköisesti bloggerissa, josta sitä on helppo seurata. Näin lukijoidenkaan ei tarvitse koko ajan vaihtaa paikkaa :) Ilmoitan, kun uusi sivusto valmistuu. Tavoite olisi elokuun loppu, jolloin ensimmäistä kirjaanikin aletaan (toivon mukaan) enemmän markkinoida. Se ei siis vielä ole taitossakaan puhumattakaan painosta.

Blogini teemat vaihtelevat oman kehitykseni myötä ja tällä hetkellä suurin intohimoni on vauvojen (ja lasten) hyvinvointi. Opiskelen vauvan luonnonmukaista ja kokonaisvaltaista hoitoa muutaman kirjan sekä vauvoihin perehtyneen vyöhyketerapeuttimme Kirsi Sarimaan opastuksella. Pelkkä teoria on tietenkin puoliruokaa, joten elän parhaillaan teoriaa ja tulevan kirjan sivujani todeksi oman pienokaisemme kanssa.

Jos haluat hoitaa vauvaasi luonnomukaisemmin, kokonaisvaltaisesti ja englannin kielen ymmärrys sujuu, suosittelen lämpimästi 30 vuoden kokemuksen holistisesta lääketieteestä omaavan Randall Neustaedterin v. 2010 julkaistua ytimekästä mutta kattavaa hoito-opasta "The holistic baby guidea". Kirjassa on vaihtoehtoisia näkemyksiä moniin yleisiin terveysongelmiin, mitä vauvat kohtaavat ensivuotensa aikana. Neustaedteriltä on myös kirja Child health guide hieman isompien lasten hoitoon. Toinen hyvä kirja erityisesti raakaruokaan ja superruokiin hurahtaneille on Shazzien Evie´s kitchen joka sisältää informatiivisen puolen lisäksi paljon lapsille maistuvia raw reseptejä. Näillä pääsee ainakin alkuun omaa kirjaani odotellessa :) Laittakaa vaan muitakin kirjasuosituksia kommentteihin, jos teillä on hyviä kokemuksia.

Jo 6 kk vanhempana olemisen kokemuksella olen kohdannut paljon lapsen hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia jakamisen arvoiselta vaikuttavia seikkoja ja ajatuksia aiheeseen liittyen on noussut sitäkin enemmän. Uusille lukijoille tiedoksi, että en ole (edelleenkään) asiantuntija tai yhtäkkiä lääkäriksi valmistunut vaan tavallinen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista innostunut maallikko, joka haluaa jakaa tietoa, edistää ihmisten terveyttä, hieman havahduttaa ja kannustaa vastuun ottamiseen.

Tässä kirjoituksessa kerron muutamia seikkoja, joista on hyvä aloittaa, jos kokonaisvaltainen vauvan (ja lapsen)hoito kiinnostaa. Ensiksi määritellään, mitä nykyään paljon viljelty sana "kokonaisvaltainen" sitten tässä yhteydessä tarkoittaa oman näkemykseni mukaan.

Kokonaisvaltainen eli holistinen näkemys painottaa mm. seuraavia tekijöitä ihmisen hoitamisessa:

- Keho parantaa itse itsensä, kun sille antaa siihen mahdollisuuden (esim. oikeanlaisen ravinnon avulla)
- Voimme ennaltaehkäistä monet vaivat noudattamalla terveellisiä elämäntapoja
- On tärkeää löytää vaivan tai oireen syy, eikä vain hoitaa oireita paikallisesti lääkkeillä (jotka usein vain pahentavat asiaa)
- Meillä on niin fyysinen, psyykkinen kuin henkinen taso, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa
- Toisinsanoen: ihmisen kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa (kemia/fysiikka, neurologia/immuunikyky ym)
- Hyvin monet vaivat saavat alkunsa heikentyneestä immuunivasteesta, josta jopa 70% sijaitsee suolistossa. 
Ruoansulatuksen toimivuus olisi siis ensisijaisen tärkeää kaikkien vaivojen hoidossa!
- Kokonaisvaltaiset hoitomuodot stimuloivat kehoa usein monelta tasolta ja edesauttavat kehon omien paranemismekanismien toimintaa
- Koululääketieteelläkin on paikkansa aidosti holistisessa näkemyksessä

Vauvojen (yhtä lailla kuin aikuisten) kokonaisvaltainen hoito tarkoittaa siis sitä, että vauva pyritään pitämään terveenä kaikilla tasoilla, eikä vain hoideta oireita paikallisesti. Esim. iho-oireisiin määrätyt voiteet tarkoittavat oireen hoitoa, kun syy on usein heikentyneessä immuunijärjestelmässä (jos iho on huonossa kunnossa se voi viestiä esim. maksan heikosta kapasiteetista poistaa myrkkyjä). Holistinen eli kokonaisvaltainen lääketiede pyrkii aina löytämään vaivan syyn, koska vain oireiden hoitoon määrätyt lääkkeet usein vain pahentavat vaivoja lyhyellä ja pidemmällä tähtäimellä ja aiheuttavat ikäviä sivuvaikutuksia. Lähes kaikkien vaivojen ennaltaehkäisyyn immuunijärjestelmän vahvistaminen on tärkein seikka. Jos vaiva tai oire on jo ilmennyt, immuunijärjestelmää pyritään vahvistaa antamaan keholle oikeanlaista ravintoa, jotta se voi alkaa parantaa itse itseään. Vaivasta riippuen käytetään myös täsmähoitoja esim. homeopatian, akupunktion, vyöhyketerapian, kiinalaisen lääketieteen tai vaikka ayurvedan valikoimasta.

Koska ruoansulatus ja immuunikyky ovat ensisijaisen tärkeitä monien vaivojen hoidossa, jaan tässä kirjoituksessa näkemyksiä niihin liittyen käyttäen pohjana "the holistic baby guidea" ja omia kokemuksiani. Tarkoitus olisi myös tutustua myös moniin muihin lapsille yleisiin vaivoihin ja jakaa niistä näkemyksiä jatkossa.

Vauvat käyttävät suuren määrän energiaa ruoansulatukseen ensi kuukausina. Ruoansulatuselimistö saa hyviä rakennusaineita; vitamiineja, mineraaleja ja erilaisia vasta-aineita ja hyödyllisiä bakteereita äidinmaidosta heti ensipäivistä lähtien. Mikäli vauva altistuu jo pienenä antibiooteille, muille lääkkeille tai joutuu syystä tai toisesta korvikeruokintaan on suoliston rakennuskapasiteetti koetuksella. Yksi luontaista immuunivastetta häiritsevä tekijä on rokotukset, joista kirjoitan erikseen lisää myöhemmin.

Selviä oireita heikentyneeseen ruoansulatukseen liittyen voivat olla esimerkiksi lyhyt pinna (vauva hermostuu herkästi), ruoan jatkuva pulauttelu tai oksennus, epämukavuus ja jatkuva itku. Näitä oireita voi kutsua koliikiksi tai nykyään refluksiksi. Molempien vaivojen oireet ovat oikeastaan samat, mutta koliikkiin ei ole aiemmin löydetty lääkeapua, kun taas refluksiin on.

Sanoi vaivaa sitten koliikiksi tai refluksiksi, joka tarkoittaa sitä, että maito nousee syöttöjen jälkeen ruokatorveen aktiivisen vatsahappotuotannon vaikutuksesta kannattaa ensihuomio kiinnittää ruokailuun liittyviin tekijöihin ennen kemiallisten lääkkeiden ottamista. Koululääketiede määrää refluksiin happosalpaajia, jotka estävät happojen tuotantoa, jotta happo ei häiritse vatsaa ja ruokatorvea, mutta kuten aikuisten, niin vauvojenkin hapoilla on tehtävänsä: ne auttavat ruoansulatuksessa ja haitallisten bakteerien eliminoinnissa. Tutkimuksissa ei myöskään ole todettu, että refluksilääkkeillä (yleensä happosalpaajat ja antasidit) ei ole edes vaikutusta positiiviseen paranemiseen. Päinvastoin. Lapsilla, jotka ovat saaneet happosalpaajia on todettu mm. keuhkokuumetta aiheuttavan bakteerin lisääntymistä.

Vauvan kaksi "työtä" ovat hengittäminen ja syöminen ja jos hengittäminen on yleensä spontaania toimintaa, on syömisen opettelu vauvalle valtaisa muutos. Ruoansulatushäiriöt voivat johtua mekaanisista ongemista, esim. huonosta imetysasennosta ja tekniikasta. Tärkeä olisi löytää molempia tyydyttävä asento kokeilemalla ja röyhtäyttää syöttöjen jälkeen, jotta maito ei lähtisi niin helposti nousemaan ylöspäin. Tarvittaessa vauvaa kannattaa pitää jopa 20 minuuttia pystyasennossa syömisen jälkeen. Myös sänkyä voi kohottaa ja koittaa vatsalla nukuttamista.

Toinen tärkeä vaikuttaja ruoansulatuselimistön kunnossa on imettävän äidin ruokavalio. Vauvan ruoansulatusta saattavat häiritä äidin ravinnon mukana nauttimat kemikaalit ja proteiinit, jotka kulkeutuvat vauvaan rintamaidon kautta. Geneettisten tekijöiden lisäksi esimerkiksi lääkkeillä heikennetty immuunisysteemi altistaa erilaisten allergioiden syntyyn. Ruoka-aine ei siis välttämättä ole yksin allergiaa aiheuttava, vaan syynä on heikentynyt immuunipuolustuksemme. Ensimmäinen asia, mitä oireilevan vauvan imettävä äiti voi tehdä on karsia kaikki stimuloivat kemikaalit ruoasta; kofeiini, alkoholi ja turhat lisäaineet pois ensi tilassa. Seuraavaksi yleisimpiä allergian aiheuttajia ovat: maitotuotteet, suklaa, mausteet, pavut, sipuli, soija, tomaatti, kaalivihannekset, maapähkinä, kananmunat ja vehnä. Lehmänmaito on yksi suurin allergiaa aiheuttava tekijä ja se kannattaa karsia myös heti aluksi.

Monet korvikevalmisteet ovat hyvin jalostettuja ja saattavat sisältää jopa todella epäterveellistä maissisiirappia. Soijavalmisteet ovat allergisoivan vaikutuksen lisäksi yhdistetty kilpirauhasen vajaatoimintaan ja ne ovat kielletty jo monessa maassa. Jos käytät korviketta, valitse ehdottomasti luomu - niitä on onneksi saatavilla!

Jos ruoansulatusongelmat alkavat kiinteiden alkamisen jälkeen, lopeta kaikkien viljojen ja maitotuotteiden antaminen ainakin 1.vuotiaaksi asti. Tämä koskee myös esim. riisimuroja ja kaurapuuroa. Erityisesti vehnä ja muut gluteenipitoiset viljat saattavat häiritä suolistoa ja aiheuttaa sinne tulehdusta. 1 vuotiaana voi kokeilla antaa jogurttia tai juustoa (jos haluaa) ja 18-24 kk iästä muita täysrasvaisia maitotuotteita. Jos oireet eivät helpota, teetä erilaisia testejä, kuten ruoansulatusanalyysi, josta selviää suoliston tila mm. entsyymien, bakteerien ja hiivan suhteen. Tärkeitä lisäravinteita, mitä kannattaa käyttää ovat D3-vitamiini, kalaöljy (tai mahdollisesti vielä paremmin imeytyvä krilliöljy) ja korvikevauvoille valmiste nimeltä bovine colostrum.

Yksi tärkein seikka, mitä voimme tehdä parantaaksemme vauvan oloa ja hoitaa vaivan syytä on antaa probiootteja. Erään tutkimuksen mukaan 95% vauvoista vastasi positiivisesti, kun sai probioottia, joka sisälsi lactobasillus reuteria. Valitse lactobasillusta ja bifidobacterium - kantoja sisältävää valmistetta korvikevauvoille ja pelkkää bifidoa rintaruokituille. Tosin antibiootit voivat hävittää lactobasillus-kantaa myös rintaruokituilta, joten sekin saattaa olla tarpeellinen tapauksesta riippuen. Vauvojen probiootit ovat jauheita, jotka sekoitetaan rinta- tai korvikemaitoon. Tarkemmista lisäravinnesuosituksista on tulossa oma postauksensa, kun ensin kerään kokemusta aiheesta. 

Läheisyyden merkitystä ei pidä aliarvoida, kun kyseessä on kokonaisvaltainen hoitaminen. Pidä lasta lähellä; kanna repussa tai liinassa, jos ensimmäisellä kerralla ei onnistu. Myös kapalointi on erään tutkimuksen mukaan hyvin tehokas rauhoituskeino itkeville lapsille. Hierontakin voi auttaa; hiero hellästi oireilevan vauvan vatsan seutua ja pidä vauvaa eri asennoissa esim. käsivarsillasi siten, että vauva on vatsallaan. Kokeile myös taivuttaa jalkoja vatsaa vasten (pumpata ilmaa). Voit myös kylvettää lasta ja soittaa hänelle rauhoittavaa musiikkia.

Älä emmi hakea apua asiantuntijoilta, jos oireet eivät näillä vinkeillä ala helpottaa! Vyöhyketerapia (josta kerron alempana) on hoitajasta riippuen hyvä tapa hoitaa vauvoja. Samoin akupunktiosta tai kiinalaisesta lääketieteestä voi saada apua. Kiropraktia ja osteopatia hoitavat vauvan asentovirheitä kuntoon. Itkuisuushan voi johtua esim. synnytyksestä johtuneesta niskajumista, jota emme yleensä voi nähdä itse.


Omia kokemuksia ja lisävinkkejä
Pieni ja ponteva suloisuutemme nimeltä Jere täytti toissa sunnuntaina tasan puoli vuotta. Poika on viime aikoina osoittautunut varsin pirteäksi, nauravaksi, kovaääniseksi ja liikunnalliseksi tapaukseksi. Liikkeellä pitää olla suurin osa päivästä eikä sylissä enää oikein viihdytä kuin hetki. Syöttöjenkin pituus (vaikka välit ovat edelleen melko tiheät) on yhtäkkiä vähentynyt radikaalisti, kun on niin paljon muuta tekemistä. Pirteys ja aktiivisuus oli hyvin kaukaista synnytyksen jälkeiset päivät. Koimme kolme viikkoa etuajassa maailmaan astuneen pikku prinssin kanssa rankkoja hetkiä todella pitkän ja rankan synnytysprosessin aikana eikä kaikki (tai lähes mikään) mennyt niinkuin olin toivonut. Antibiootit ja monet kipulääkkeet lähestulkoon tainnuttivat pojan moneksi päiväksi eikä imetystä saanut käyntiin ensimmäisinä päivinä. Onneksi hän välttyi pelkäämiltämme korvikkeilta ja sai sairaalassa luovutettua äidinmaitoa. Toisesta päivästä lähtien sain antaa jo itse pumppaamaani maitoa, jotta pikkuinen sai sitä, mitä todella tarvitsi toipuakseen.

Imetys (josta kirjoitan jossain vaiheessa oman postauksen) lähti lopulta sujumaan alun takeltelun, monien ammattiauttajien avun ja pojan kasvamisen myötä. Poika kasvoi ennätysvauhtia (2kg/kk) ja alkoi piristyä. Muutaman viikon päästä huomasimme kuitenkin epämääräistä rohinaa pojan hengitysteissä ja nukkuminenkin alkoi pätkiä. Neuvolasta emme saaneet juurikaan apua asiaan. Onneksi minut johdatettiin mahtavan vyöhyketerapeutin luokse, jonka (neuvolaa päinvastaiset) ohjeistukset käyttöön ottaneina saimme monet asiat kerrasta kuntoon. Vyöhyketerapiaa käytetään monesti onnistuneesti vauvojen hoidossa. Itse käsittely, joka meidän tapauksessa tehtiin jalkapohjan pisteitä stimuloimalla hoitaa vauvaa (ja vanhempia) ja hoitajan pätevyydestä riippuen voi sieltä saada paljon muutakin hyödyllistä tietoa.

En lähde tässä vaiheessa yksityiskohtiin, mutta pääohjeistukset, mitä terapeutti antaa lähes kaikille ovat seuraavia; Äidin suolatasojen ja tiettyjen mineraalivajeiden kuntoon saaminen ruoka-ohjeistuksen ja vitamiinilisien avulla, ravinteiden imeytymisen varmistaminen suolahapon avulla sekä (vauvan) mahdollisen hiivan häätäminen homeopatian avulla. Hiiva puhkeaa helposti huonojen ruokatottumusten, liian sokerin ja antibioottikuurien vaikutuksesta. Kun nämä tekijät alkavat olla kunnossa tarkastellaan amino- ja rasvahappojen tilannetta. Henkinen puoli ja itsetuntemus kulkee myös hoidoissa mukana, mikä on varmaankin itsestäänselvää jonain päivänä kaikissa ihmistä hoitavissa tahoissa. Vyöhyketerapeutti antoi myös hyviä vinkkejä vauvan asentoihin liittyen, mm. mahallaan nukutus helpotti kaikkien elämää huomattavasti silloin ja vasta nyt Jere on alkanut suostua nukkua hieman myös selällään. Neuvolassahan mahallanukutusta ei suositella...Myös tunteiden purkamiseen eli kiukkuhuudon sallimiseen saimme terapiakäynnillä suoran kokemuksen.

Jokin aika sitten iskeneeseen korvatulehduksen alkuun saimme apua homeopatiasta, jonka avulla vaiva selätettiin onneksi ilman antibiootteja. Lääkäri tarjosi ja suositteli meille tietenkin antibioottireseptiä ja kahta eri kipulääkettä, vaikka haastatellessamme häntä kävi ilmi, että tutkimusten mukaan antibiooteista ei ole apua 80%:issa vastaavia tapauksia! Monesti korvatulehdus menee ohi itsestään ja varsinkin, jos keho saa lääkkeitä, jotka vaikuttavat monelle tasolle (kuten homeopatia). Vaiva lähtee täten usein korjaantumaan itsestään. Toki tilannetta tulee seurata ja käydä katsastamassa mihin suuntaan tulehdus on mennyt etenkin, jos oireet näyttävät pahenevan. Mitä ikinä tulehduksia vauvalleni siis tuleekin (toivottavasti ei tietenkään tule), aion vastaisuudessa käyttää homeopatiaa. Tietenkään ei pysty sanoa, olisiko oire hävinnyt itsestään, mutta homeiopatiasta ei ole ainakaan mitään haittaa tai sivuvaikutuksia. Imettävän äidin kannattaa myös viimeistään tulehduksen iskiessä karsia ruokavaliostaan tulehdusta edesauttavia ruoka-aineita, joita ovat maitotuotteet, vehnä ja sokeri. Tulehdusta vähentäviä ruoka-aineita mm. kurkuma, mustapippuri ja glutamiini (lisäravinne). Myös valkosipulihaude korvassa tuli testattua - ja saattoi olla osa-apuna. 

Jere on saanut aina neuvolassa käydessämme kehuja todella hyvästä ihon kunnosta. Ensimmäinen ihottuma puhkesi pari viikkoa sitten nauttiessani sukulaisissa kakkua, jossa oli tavallista, torjunta-aineita reilusti sisältävää normimansikkaa. Yleensä en syö mitään "tavallisempia" herkkuja, mutta tässä tapauksessa kakku oli luomupainotteinen mansikoita lukuunottamatta. Tavismansikoiden syönti jäi siihen pahan maunkin vuoksi, mutta harmillisesti sama reagtio toistui myöhemmin nauttiessani luomumansikkaa. Tosin söin sitä kerralla vanhan tapani mukaan aika paljon ja neuvolassa sanottiinkin, että määrät ovat oleellisia ruoka-yliherkkyyksien kanssa. En kuitenkaan halua ärsyttää vauvan suolistoa ja pitäydyn toistaiseksi kaikista mansikoista, koska niitä ei ole kiva syödä vain paria kerralla. 

Kuuden kuukauden tienoilla tapahtuu näköjään paljon. Jere on alkanut ryömiä ja lähes istuu omin voimin. Neuvolatarkastuksessa huomattiin yhden hampaan jo puhjenneen ja toinenkin oli pienellä alulla. Tätä olemme odottaneetkin jo kauan tietynlaisen kitinän perusteella ja juuri nyt hampaita on selvästi kaksi. Luontaisena kipulääkkeenä hampaiden puhkeamiseen vyöhyketerapeutti suositteli kamomillateetä pieniä määriä (muutama teelusikka) vauvalle ja se tuntui auttavan ainakin jonkin verran. Yläikenetkin pullottavat sen verran, että saattaa puhjeta lähiaikoina koko rivistö. Näinä aikoina syöttöväli öisin on välillä jopa tunti - maito tai syöminen kun saattaa helpottaa hammaskipuja. Esimerkiksi iherbistä voi tilata hyviä tuotteita hampaiden tuloon liittyen. 

Olemme alkaneet myös harjoittelemaan kiinteiden syömistä, kun vauva itse on siihen osoittanut mielenkiintoa yrittämällä tarttua ruokiimme. Aluksi soseutimme avokadoa ja tarjosimme silloin tällöin. Sitä meni suuhun ehkä pikkulusikan kärjellinen. Viime päivinä olemme tehneet lautaselle hieman isompia avokadon palasia ja (uunissa) lämmitetyn bataatin ja kesäkurpitsan palasia (raakoja vihannesten palasia ei ihan ikenillä tai hampaiden aluilla murskata). Sormiruokintaa olisi tarkoitus suosia pääpainotteisesti, mutta myös lusikalla avitamme tarvittaessa. Sormiruokinta tarkoittaa siis sitä, että annetaan vauvan itse valita lautaselta, mitä haluaa syödä. Kun hän osaa tarttua ruokiin, voi hän syödä itse. Sormiruokinnasta näyttäisi olevan hyötyä lapsen terveydelle yhtä lailla kuin imetyksestä, jossa lapsi määrää itse syömistahdin. Ruoka-aineita tulee totuttaa vauvalle pikku hiljaa yksi kerrallaan. Ensimmäiseen vuoteen asti rintamaito (tai korvike) on edelleen pääravintoa. Vuoden ikäisenä voi sitten antaa enemmän monipuolisempia ruokia, kuten superfoodeja, vaikka toki jo nyt niitä voi ujuttaa pieninä määrinä ruoan sekaan. Kirjoitan ruoka-aiheestakin heti, kun kokemusta karttuu enemmän. Tarkoitus olisi kuitenkin antaa enimmäkseen tuoreruokaa, mutta jotkut ruoat, kuten bataatti on helpompi antaa kypsänä. Lihaa en ainakaan aio antaa vielä moneen aikaan, se on sen verran raskasta pienen suolistolle. Varmaankin ainakin hapanmaitotuotteita annan jossain vaiheessa sekä todennäköisesti samoja ruokia, mitä itse syön eli laadukasta kalaa. Luonnonmukaisella kasvis- ja tuoreruoalla tulee kuitenkin olemaan painotus.


Jatkossa aion kirjoittaa tarkemmin ainakin:
- imetyksestä 
- vauvojen/lasten iho-ongelmien hoidosta
- vilustumisen hoidosta
- allergian ja astman hoidosta
- immuunijärjestelmän tukemisesta lisää
- tietoisesta vanhemmuudesta
- tuotesuosituksista liittyen lisäravinteisiin (kerään ensin kokemusta hieman)

Jos koit, että postauksesta oli sinulle hyötyä tai tiedät jonkun, jolle siitä voisi olla hyötyä - jaa eteenpäin!
21 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus näin 7 viikkoisen iltaisin huutavan vauvan äitinä. jään odottelelemaan jatkoja

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Toivottavasti itku on tilapäistä. Kannattaa kokeilla ainakin jotain keinoja, esim. probiootteja ja ainakin osittain mainitsemieni ruoka-aineiden karsimista itseltäsi jos imetät.

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitos tästä postauksesta!

  Näin raskaana olevana kiinnostaisi tietää, miten valmistauduit synnytykseen etukäteen? Kävitkö missään valmennuksissa? Tutustuitko luonnonmukaisiin kivunlievityskeinoihin?

  Myös kaikki nuo lupailemasi aiheet kiinnostavat kovasti, jatkoa odotellessa :)

  Kirjoittelen omia kokemuksiani raskausblogiini http://pieniajuttujapienokaisesta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Oletpas ihanan paketin jaksanut kirjoittaa vauvojen/lasten hoitoon liittyen. Olen ollut siitä onnellinen, että lapsia ei ole tarvinnut lääkäreissä käyttää ollenkaan. Esikoinen lähteekin kouluun ja pienimmäinen on päälle 2-vuotta. Kaikki on hoidettu luonnonmukaisesti. Sairasteltu kyllä ollaan, mutta kaikki menee yleensä itsestään ohi. Yhden kerran esikoinen valitti pari vuotta sitten korvaansa ja laitoin pienen valkosipulin palan pumpuliin ja korvaan. Parin tunnin päästä ei ollut enää mitään.

  Kiitos kun jaksat kirjoittaa infopaketteja. On suuri apu pienten lasten vanhemmille.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava postaus! Kiitos siitä!

  Suosittelen Virpille ja muillekin vauvojen ja lasten terveysongelmiin ja itkuisuuteen klassista, alkuperäistä, yhden vaikuttavan aineen homeopatiaa. Se on kaikista hoitomenetelmistä kokonaisvaltaisinta ja tehokkainta.Se vaikuttaa kerralla syvällisesti koko elimistöön!

  Homeopatiaa on montaa eri suuntausta nykyään ja ne kaikki eivät valitettavasti kuitenkaan saa hyvää aikaan. Esimerkkinä tästä yhdistelmähomeopatia, jossa annetaan montaa eri homeopaattista ainetta yhtä aikaa (usein jopa samaan pilleriin yhdistettynä) tai rutiininomaisesti peräjälkeen.

  Oikeasti hoidettava on aina yhdessä tietyssä tilassa, jota vastaava yksi homeopaattinen aine tulisi löytää. Tuo tilaa vastaava homeopaattinen aine resonoi elimistön kokonaistilan kanssa ja näin elimistö alkaa tasapainottua ihan energiatasolta lähtien sekä hoitaa ja parantaa itse itseään siinä järjestyksessä, mikä on sille suotuisinta.

  Pinnallisemmat hoitotyylit voivat saada toki jonkun oireen tai vaivan ainakin näennäisesti pois, mutta elimistön kokonaistila ei tällöin useinkaan oikeasti vahvistu vaan heikentyy, jolloin kehitys menee haitalliseen suuntaan ja jonkun ajan kuluttua voi ilmetä jotain vakavampaa virheellisen hoitotavan takia. Niinpä se näkemys, että homeopaattisesta hoidosta ei voi olla koskaan mitään haittaa, ei ole totuudellinen. Olen törmännyt lukuisiin tapauksiin, joissa ihmisten terveydentila on mennyt huonompaan suuntaan esim homeopaattisten yhdistelmävalmisteiden pitkäaikaisen käytön takia.

  Yhden täsmäävän homeopaattisen aineen löytäminen kussakin tilanteessa on usein toki haastavaa, siksipä homeopaatin tulee olla älykäs, tarkkanäköinen ja tunnollinen. Monilla homeopaateilla älyllinen kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä siihen, mitä he yrittävät harjoittaa. Monet määräävät homeopaattisia aineita hyvin rutiininomaisesti ja jopa sotkevat asiaan esim iirisdiagnostiikan tai jonkun mekaanisen laitteen tms. Tälläinen ei ole varsinaisesti lainkaan homeopatian harjoittamista. Mutta mikäli löytää taitavan ja parantamisen lainalaisuuksia syvällisesti ymmärtävän homeopaatin, hoidon vaikutukset voivat olla aivan mahtavat. Suosittelen lämpimästi kaikille aitoa klassista homeopatiaa!

  VastaaPoista
 6. Vielä hiukkasen aiheesta: Homeopatia tarkoittaa sitä, että samankaltainen parantaa samankaltaisen. Näin syntyy parantava resonasnssitilanne. Elimistö saa sille tarpeellista informaatiota energeettisellä tasolla. Aine ja energiahan ovat vain eri muotoja olla.( E on yhtä kuin massa kertaa valonnopeuden neliö kuten jo Einstein havaitsi.)

  Ihmisen tilaa vastaava samanlainen aine (Aine ,joka terveelle aiheuttaisi vastaavat oireet ja tilan)on löydettävissä tarkkailemalla ja haastattelemalla potilasta. Aito homeopaatti tarvitsee vain tietotaidon ja aivonsa. Päättelemällä hän löytää oikean ratkaisun. Mitään keinotekoisia metodeja ei tarvita.

  Se, miten potilas kaikin puolin elää, voi, oireilee ja käyttäytyy kertoo kaiken tarvittavan.

  VastaaPoista
 7. Karoliina: Kyllä lueskelin aika paljonkin luomusynnytyksestä ja kävimme kerran synnytysvalmennuksessakin. Mikään ei kuitenkaan mennyt, niinkuin olin ajatellut, vaikka luomuna menin niin pitkälle kuin pystyin. (http://www.evitalehti.fi/blogit/quinoaa/elämää-synnyttävä-kipu) tuossa aika yksityiskohdinkin kerron tapahtuneesta, yli 2 pvää kestäneestä synnytyksestä. Toivottavasti jatkosynnytykset menevät helpommin - vaikeammin tuskin voi mennä ainakaan (ainakaan pidemmin toivottavasti...)

  Kaisu: Kiitos, oiskohan sulla jotain vinkkejä vauvojen/lasten luomummista "ensiapu" tuotteista, joita kantsii olla kaapissa? Tai muutkin voi tietty vastata. Itse olen vasta perehtymässä aihealueeseen. Shazzien kirjassa oli hänen lastaan ajatellen mm. msm aloe voidetta, c-vitamiinia, otsonoitua oliiviöljyä yms. (tutustun ja kirjoitan näistä, jos hankin itse). Tai jos olet kirjoittanut aiheesta jo, niin laita linkkiä :)

  Mirtse: Kiitos täsmentävistä tiedoista. En ole kovin syvällisesti perehtynyt homeopatian eri suuntauksiin, vaikka sen perusperiaatteen ymmärränkin. En tiedä, mitä nuo käyttämämme lääkkeet olivat, pitänee perehtyä asiaan jossain vaiheessa. ( Jos kiinnostaa, niin mm. näitä olemme käyttäneet: http://apotheke-bockau-shop.de/bin/geossql.pl) Mitä mieltä muuten sinä olet homeop. rokotteista? Olemme kyselleet muutamalta hom. perehtyneiltä ja vastakkaisia näkemyksiä olemme saaneet niihinkin liittyen. Saatamme ainakain tällä hetkellä ottaa ne kaappiin varalle.

  VastaaPoista
 8. Lainasin eilen kirjastosta Kirsti Rikalan kirjan Koliikkivauvan hoito tms ja on mielenkiintoista luettavaa, siinäkin paljon puolestapuhuttiin noista probiooteista ja äidin kokonaisvaltaisesta olosta ja ruokavaliosta.
  Olemme vauvan kanssa lauantaina menossa vyöhyketerapiaan voisin siitä bloggailla alustaasti.blogspot.com osoitteessani myöhemmin :)

  VastaaPoista
 9. Aa, kiitos linkistä, taisin olla ulkomailla niin osa tuon toisen blogin linkeistä on mennyt ohi. Rankka kokemus ollut sinulla! Kiitos kuitenkin sen jakamisesta!

  Tämä on pikkuinen detaili mihin nyt tartun, mutta olen miettinyt tuota lantionpohjan lihasten osuutta mistä mainitset tuossa toisessa blogauksessa lyhyesti. Lantionpohjan lihastenhan kerrotaan auttavan synnytyksessä ponnistuksessa, sekä vauvan kääntymisessä (vauvanhan täytyy kääntyä synnytyksen aikana jotta pää mahtuu ulos). Olen myös kuullut useita tarinoita kuinka urheilijoilla on ollut helppo ja nopea synnytys juuri vahvojen lihasten ansiosta. Ja toisaalta taas epiduraalin ongelmana pidetään juuri sitä, että se lamaa lantionpohjan lihaksia, jolloin nämä lihakset eivät pääse kääntämään vauvaa synnytyksessä (sen lisäksi tietysti, ettei äiti tunne enää luonnollista ponnistamisen tarvetta).

  Toisaalta taas on juuri tämä väite, että lantionpohjan lihasten kunto olisikin haitaksi, koska se tekisi niistä "tiukat".. Mutta onko se vain urbaani legenda? Vai mitenhän asia oikein on.. Pohdin vaan :)

  VastaaPoista
 10. Hei Heidi! Olisi ollut kiinnostava tutustua käyttämiisi homeopaattisiin valmisteisiin, mutta linkki ei toiminut.

  Itse en käytä laikaan ns homeopaattisia yhdistelmävalmisteita (ja alkuperäinen klassinen homeopatiakaan ei niitä kannata). Ne erottaa siitä, että yhteen pilleriin tai liuokseen on laitettu monia eri homeopaattisia aineita. En myöskään koskaan käytä rutiininomaisesti eri homeopaattisia yksittäisvalmisteitakaan vaikkapa tyyliin tätä aamulla, tätä illalla ja tätä kerran viikossa maanantaisin.

  Jo homeopatian perustajan Samuel Hahnemanin aikoihin, osa uusista homeopaateista alkoi sekoittaa homeopatian ja koululääketieteen näkemyksiä yhteen, jolloin lähdettiin tämän suuntauksen osalta harhapoluille. Nämä silloin uudet suuntaukset eivät suhtautuneet ihmiseen aidosti kokonaisvaltaisesti eivätkä ymmärtäneet ihmistä kokonaisuutena , jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Koululääketieteen edustajathan määräävät masennukseen yhtä lääkettä, päänsärkyyn toista ja ihottumaan kolmatta usein tajuamatta sitä, miten kaikki on yhteydessä toisiinsa. Nämä tietyt, nykyäänkin suosituksi tulleet pinnallisemmat suuntaukset alkoivat hoitaa ihmistä osasina koululääketieteen tavoin eli yhtä homeopaattista ainetta (tai jopa yhdistelmävalmistetta) masennukseen, toista päänsärkyyn ja kolmatta ihottumaan jne.
  Ei ihmisen psyyke, pää, iho, vatsa jne ole erillisiä kokonaisuudesta ja keskenään eri energeettisissä tiloissa vaan koko ihminen on oikeasti tietyssä energeettisessä tilassa, joka ilmenee sitten erilaisina oireiluina psyykessä ja eri puolella kehoa. Esim Rhus Tox-tilassa oleva ihminen ilmentää jäykkyyttä sekä ajattelussaan että usein myös nivelissään. Niinpä Rhus Tox-aine parantaa Rhus Tox-tilassa olevalta niin pakkomielteisyystaipumuksia kuin reumaattisia, jäykkyyttä aiheuttavia nivelkipujakin.

  Homeopatiahan perustuu oikeasti kokonaisvaltaisuuteen eli ihmisen(elinvoiman/energeettinen) tila on kartoitettava haastattelujen ja tarkkailun avulla.Kun ihmisellä on terveysongelmia, hänen elimistönsä energeettinen tila on tietyllä tavalla häiriintyneessä tilassa. Kokonaisoirekuva ja ihmisen pelot, mielihalut, onko helposti kuuma vai kylmä jne kertovat , missä tilassa ihminen on.

  Homeopaattiset aineet aiheuttavat terveelle koehenkilölle tietynlaisen sairaudentilan oireet, mutta juuri samankaltaisella tavalla sairaalle , ne aiheuttavat parantavan "resonanssi-ilmiön".

  Ihminen on kerrallaan kokonaisuutena yhdenlaisessa energeettisessä tilassa, joka sitten ilmenee myös fyysisen kehon tilanteena.

  Esim jos ihminen on vaikkapa Phosporus-tilassa, ihmisellä voi esiintyä juuri hänelle ominainen yksilöllinen kombinaatio Phosporus-oireita. Eli hänellä on esim Phosporus-tilaa vastaavia ahdistusoloja, pelkotiloja,päänsärkyjä ja ihottumaa. Hän pitää ehkäpä myös juuri Phosporustilalle ominaisista ruuista tai herkuista ja saattaa pelätä ukkosta erityisen paljon, mikä on monille Phosporustilassa oleville tyypillistä.

  Kun sitten löytyy , että ihminen on Phosporustilassa, klassinen homeopaatti kehottaa tätä ottamaan Phosporusta sopivassa potenssissa ja sitten paranemisprosessi alkaa. Ensin tasapainottuminen tapahtuu energeettisellä tasolla ja tämän jälkeen elimistö alkaa hoitaa itse itseään siinä järjestyksessä, mikä on sen kokonaistilalle tärkeintä. (Siinä on havaittu tiettyjä lainalaisuuksia, paranemisen lakeja.)

  VastaaPoista
 11. Jatkuu: Monet homeopaatit ovat kokeneet tälläisen todella kokonaisvaltaisen lähestymisen kuulema liian vaikeaksi ja sanovat, että sitä yhtä kokonaistilaa kuvaavaa homeopaattista lääkettä olisi niin vaikea löytää, joten he ovat katsoneet paremmaksi usein antaa esim vatsavaivoihin jotain yhdistelmälääkettä, jossa on montaa vatsan ja suoliston vaivoihin usein auttanutta lääkettä ja sitten päänsärkyyn samaan tyyliin jne. Kuitenkin ihminen oikeasti voi olla ihan muussa tilassa, johon yksikään pilleriarsenaalin sisältämistä monista aineista ei lainkaan sovi.

  Monet sanovat, että jos homeopaattinen aine ei sovi, sitten se ei toimi ollenkaan, joten mitään haittaa ei voi olla kuitenkaan. Tämä ei ole kuitenkaan totuus asiasta, koska eihän homeopaattisia lääkeainekokeiluita terveille koehenkilöille olisi pystytty koskaan tekemäänkään, mikäli homeopaattiset aineet eivät vaikuttaisi mitenkään silloin, kun ne eivät täsmää ihmisen tilaan.

  Onneksi lyhytaikaisesta sopimattomien homeopaattisten aineiden käytöstä ihmiselle ei yleensä jää mitään pysyviä vaikutuksia, mutta pitkäaikaisesta sopimattomien aineiden käytöstä jää kyllä usein haittavaikutuksia eli ne alkavat aiheuttaa niitä vaivoja, joita ne voivat parantaa, jos niitä käytetään oikein.

  Esim tunnettu klassinen kreikkalainen homeopaatti ja opettaja George Vithoulkas on kirjoittanut teoksissaan, että mikäli ihminen on käyttänyt pitkään homeopaattisia yhdistelmävalmisteita, hänen elinvoimansa voi olla jo niin sekaisin, että häntä voi olla enää hyvin vaikea auttaa. Sen sijaan aito, kokonaisvaltainen, yhden vaikuttavan aineen homeopatia voi merkittävästi tasapainottaa ihmisen elinvoimaa ja parantaa häntä.

  Näistä asioista on tärkeää ottaa selvää ja pohtia tarkasti oman kantansa. Kaikkea lähtökohtaisesti hyvää ei aina käytetä hyvin.

  VastaaPoista
 12. Mitä ns "homeopaattiseen rokottamiseen" tulee, niin pääsääntöisesti suhtaudun siihen varauksellisesti. Mielestäni on järkevintä vahvistaa elimistöään ja immuniteettiaan tervein elintavoin mm syömällä ravinnerikasta, luonnollista ruokaa ja tasapainottaa sitten elimistön energeettistä tilaa tarvittaessa aina kulloiseenkin tilaan sopivalla yhdellä homeopaattisella aineella. Terveen ihmisen elimistö pystyy taistelemaan menestyksekkäästi suurinta osaa taudinaiheuttajia vastaan, kun sille annetaan siihen tilaisuus ja elimistöä on kohdeltu hyvin. Mikäli akuutti sairaus kuitenkin iskee rankkana , sitten voi ottaa tilaan sopivan homeopaattisen aineen käyttöön.

  Jos lähdetään ottamaan lukuisia homeopaattisia aineita ja nosodeita ennaltaehkäisevästi, se voi pahimmassa tapauksessa sekoittaa ihmisen energeettistä tilaa jopa heikentäen ihmisen terveyttä.

  Kuitenkin tietyissä erikoistapauksissa homeopatian profylaktinen käyttö voisi olla mielestäni järkevääkin. Esin jos joku hyvin rankka tarttuva tauti jo jyllää lähi-ihmisissä. On huomattu, että aikoinaan esim isorokon tarttuvuutta pystyttiin estämään ottamalla vastaavaa nosodia, kun tauti jylläsi ympärillä.

  Niin, en siis pidä ns rutiininomaista homeopaattista rokottamista järkevänä, mutta jossain erikoistapauksissa voisin harkita homeopaattisen nosodin käyttöä ennaltaehkäisyyn. :)

  VastaaPoista
 13. En millään malta olla laittamatta tähän loppuun vielä lainausta homeopatian perustajan Samuel Hahnemanin pääteoksesta Parantamistaidon Organon § 273:

  "Yhdessäkään parannettavassa tapauksessa ei sairasta hoidettaessa ole tarpeen - ja jo pelkästään siksi on kiellettyä - käyttää kerrallaan enempää kuin yhtä ainoata, yhdenkertaista lääkesubstanssia. On käsittämätöntä miten voisi olla pientäkään epäröinnin aihetta siitä, onko luonnonmukaisempaa ja järkevämpää määrätä sairauteen kerralla vain yksi yksittäinen, yhdenkertainen, hyvin tunnettu lääkeaine vai useamman erilaisen lääkeaineen sekoitus..."

  Hahnemann siis määritteli aina tarkkaan hoidettavansa kulloisenkin tilan ja määräsi tälle tilaan täsmäävän yksittäisen aineen. Hän ei määrännyt rutiininomaiseti tyyliin "ota ensin tätä ja sitten tätä ja viikon päästä tätä. " Hahnemann myös tuomitsi sellaisen tyylin selvin sanoin useaan otteeseen.

  Joskus varsinkin akuuttisairaudessa tila voi äkistikin muuttua ja silloin tila täytyy määritellä uudestaan ja antaa taas sopiva lääke. Näin samankin päivän aikana voi potilas klassisenkin homeopatian periaatteiden mukaan joutua joskus ottamaan useampaankin lääkettä peräjälkeen, mutta ei rutiininomaisesti vaan tilan määrittelyn kautta.

  Usein yksi sopiva aine toimii pitkäänkin, usein jopa kuukausia.

  Homeopatia on parhaimmillaan hyvin tehokasta, syvällistä sekä sangen kiehtovaa! :)

  VastaaPoista
 14. Mahtavia juttuja jälleen! Ja nyt vielä innokkaamin luen blogiasi kommentteineen kuin koskaan aiemmin. Mulla pojat 2,5v ja 5kk, oon saanut täältä vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Just tällaista tietoa olisin tarvinnut jo pari vuotta sitten kun mikään ei tahtonut onnistua esikoiseni kanssa, nukuttiin vartin pätkiä ekat puolivuotta jne rankkaa aina 1v3kk asti..ihmettelen miten siitä selvisimme täysjärkisinä. Probiootit rauhoitti tilannetta ja aloe veraa poika saa ummetukseen, vatsa ei toimi vieläkään ilman sitä tai lääkettä, jota tosin en ikinä halua enää antaa. Ruokavaliomme on vehnätön, sokeriton ja lisäaineeton, kasviksia ja marjoja päivittäin sekä vihersmoothie/puuroja aamupalaksi. Mitä mieltä olet aloesta? Mikä muu voisi olla avuksi? Chia-siemenet myös päivittäisessä runsaassa käytössä. Toisen kanssa mennään täysimetyksellä, haasteensa siinäkin sillä lapsi ei syö kuin unissaan ja syöttöväli edelleen 1,5-2h joten kantorepussa nukutusta ja siitä rinnalle ottoa harjoitetaan usein. Itsevarmuus puuttui äitinä olemiseen ensimmäisen kanssa, nyt vaan nautitaan vauva-ajasta ja panostan omaan hyvinvointiinikin, lepoon, pieniin urheilupyrähdyksiin, päiväuniin lasten kanssa ja leikkihetkiin, kodin välillä sotkuisenkin ilmeen kustannuksella. Nukun vauva kainalossani, lapsillamme ei ole omia sänkyjä ja esikoinen nukkuukin isin kainalossa nykyään. Kaikki perheet tekee niinkuin parhaaksi näkevät, kannatan täysillä äidinvaistojen kokemista ja niiden mukaan toimimista välillä todella vastoin joitain yleisiä käsityksiä. Läheisyyttä ei voi olla liikaa ja nää lapset on niin vähän aikaa pieniä. Odotan innolla seuraavia kirjoituksiasi ja kirjaasi! Kiitos ja ihanaa jos ehdit vastailla tähän tai tulevissa kirjoituksissasi asioihin viitaten. Kirja Luonnollinen lapsuus tuli luettua esikoisen vauva-aikana ja se antoi varmuutta omille ajatuksille.. Ihanaa kesänjatkoa ja ihan huippua että annat konkreettista apua ventovieraille : ) t.sini

  VastaaPoista
 15. Virpi: Hyvä, että näitä kirjoja on olemassa niille, jotka niitä osaavat etsiä ja suositella muille

  Karoliina: Joo, itse olen kuullut kanssa puolesta ja vastaan, enemmän ehkä kuullut hyötyjä lantionpohjan lihasten treenistä kuin haittaa. Haittapuolista kuulin siis vasta synnytyksen jälkeen parilta taholta (kuulopuheita siis) Vaikea sanoa oikeastaan omasta kokemuksesta, onko hyötyä vai haittaa koska sain sen epiduraalin ja olin sen vuoksi niin kehotunnottomana, varsinainen kehollinen "zombie". Tuntui kuin ei olisi ollut hallintaa mihinkään (vaikkakin puudutuksesta oli omalla kohdallani siinä hetkessä todella paljon hyötyä). Jättäisin mieluusti ottamatta kaikenalaiset häiritsevät puudutukset jatkossa, pidetään peukkuja. Omalla kohdallani asiaa saattoi vielä pahentaa magnesiumin puute, joka estää lihasten rentoutumista. Kaikesta voi kyllä jälkeenpäin oppia ja kertoa muille...

  Mirtse: Kys. valmiste oli kys. nettikaupassa myytävä Notakehl D3 (suppo), jos asia kiinnostaa. Pitäisi poistaa tulehdusta. Lisäksi käytimme nestemäistä homeop. kipulääkettä muutaman päivän ajan.

  Itsekin suhtaudun varauksella ennaltaehkäisevien rokotteiden antamiseen. Todennäköisimmin ostetaan ne kaappiin.

  Mekkomero: Kiitos. Kaikesta selviää ja mikä ei tapa, se vahvistaa eikö? Hmm, pikkuisen suolisto on varmaan joutunut hieman koville alkuaikoina lääkekuurin tai muiden kirjoittamieni tekijöiden seurauksena? Tässä tapauksessa jatkaisin hyvällä ruokalinjalla, käyttäisin chiaa, aloeta ja probiootteja päivittäin, jos ne tuntuvat toimivan. Lisäksi harkitsisin funktionaalista asiantuntijaa, esim. tältä sivulta voi hakea: http://www.ravintovalmentaja.fi/index.html tai sitten ruoansulatusanalyysia, josta selviää mm. suolistobakteerien, hiivan ja entsyymien tilanne. Mitä aiemmin saa suoliston rakennusaineet kohdilleen sitä vähemmän niistä tarvii myöhemmin kärsimään. Toki puhdas ja tasapainoinen ruokavalio korjaa vaivaa myös, mutta ehkä jotain lisäapuja voisi näistä saada. Tsemppiä vauva-arkeen, toisen kanssa on varmaan hyvin erilaista kuin ekan kanssa.

  Mirtse: Kiitos täydennyksistä taas.

  VastaaPoista
 16. Kiitos tiedosta Heidi!

  Tuota valmistetta käytetään useammin ennemminkin isopaattisesti kuin homeopatian periaatteita noudattaen. Mutta isopatian ja homeopatian erosta tulisi niin pitkää juttua, että jätän väliin. :D

  Huomasin, että tuossa nettiputiikissa myydään paljon myös yhdistelmähomeopaattisiavalmisteita, joita en pidä lainkaan terveellisinä kuten yllä kirjoittelin.

  Itse en lähde ollenkaan siitä näkemyksestä, että homeopatialla yritettäisiin tehdä kaikenlaisia kokonaisuudesta irrallisia juttuja kuten poistettaisiin hiivaa tai "vahvistettaisiin" jotain tiettyä elintä jne.

  Lähden siitä klassisen homeopatian periaatteesta, että ihminen on aina jossain energeettisesssä /elinvoiman tilassa ja mikäli ihmisen terveys kaipaa vahvistusta niin tuo tila tulee löytää ja antaa sitten yhtä sitä tilaa vastaavaa homeopaattista ainetta. Näin elimistö tasapainottuu saamansa informaation ja sopivan resonoinnin seurauksena ja lähtee itse parantamaan itseään siinä järjestyksessä, mikä on elimistölle suostuisinta.

  Sopivasti vahvistunut elimistö saa itse eri elimensä siihen kuntoon kuin parhaalla tavalla mahdollisinta.

  Vahvistunut elimistö pystyy itse häätämään suolistostaan tarvittaessa hiivaa jne. Ei tarvita mitään erillisiä "homeopaattisia juttuja", joilla erikseen tehdään asioita. Tarvitsee vain vahvistaa ja tasapainottaa kokonaisuutta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Muissa suuntauksissa kuin klassisessa homeopatiassa tehdään näitä kaikkia "juttuja". Klasisen homeopatian mukaan ei tarvitse eikä pidäkään yrittää käyttää homeopaattisia aineita kuin jotain koululääketieteen lääkkeitä tai luontaislääketieteen yrttejä. Homeopatia vaikuttaa suoraan koko ihmisen energiakenttään ja siksi sen käytön kuuluukin olla omanlaistaan, ihan spesifiä. Valitettavasti suuri osa homeopatian harjoittajista ei tätä tajua tai halua tajuta.

  Mikäli ihmiselle tulee joku akuutti sairaus ja niin paha, että ihminen tarvitsee siihen homeopaattista hoitoa jopa silloinkin kuuluu kartoittaa mihin tilaan tuo ihminen on päätynyt.

  Vaikka kyseessä olisi esim sikainfluenssa niin kaikille potilaille ei kuulu antaa rutiinin omaisesti samaa homeopaattista ainetta vaan juuri tuo tila , missä ihminen on pitää löytää. Joku , jolla on sikainfluenssa voi olla gelseniumtilassa ja joku toinen Pyrogenium- , baptisia- tai chinatilassa. Sikainfluenssankin aikaan monet tuntemani tapaukset paranivat mainiosti ihan omilla yksilöllisillä ainevalinnoillaan. mitään rutiininomaista "sikainfluenssa-ainetta" ei ollut.

  Monet eivät tajua aidon homeopatian kokonaisvaltaisuutta ja samalla kuitenkin yksilöllisyyttä. Näihin asioihin kannattaa paneutua tarkkaan. Aina, jos joku puhuu homeopatian käytöstä rutiininomaiseen tyyliin, kannattaa terävöityä. Tällöin ei olla oikeilla poluilla! Tämä on minun kantani, samoin monien, monien klassista homeopatiaa arvostavien.

  Eriäviä mielipiteitä varmasti löytyy. Kaikki eivät varmasti tykkää siitä, mitä kirjoitan, mutta rakastan niin aitoa homeopatiaa, sen syvällisyyttä ja sen uskomatonta tehokkuutta jopa kauneutta, että en vain välillä malta olla hiljaa, vaikka sanomani voisi monia ärsyttääkin.

  Ihania kesäpäiviä edelleen! :)

  Ps. Niin minäkin jättäisin ne ennaltaehkäiseviksi tarkoitetut hom.valmisteet varalle kaappiin. Minusta se on hyvä idea.

  VastaaPoista
 17. Tässä hyvä kirja vauvan hoidosta liittyen läsnäoloon vauvan kanssa: Tietoisen läsnäolon opas vanhemmille, Andersen, Heidi & Stawreberg , Anna-Maria:
  http://www.basambooks.com/kirja.php?detail_id=270

  VastaaPoista
 18. lisäys edelliseen: kirja vanhemmille, läsnäolosta lasten (ei vain vauvojen) kanssa.

  VastaaPoista
 19. Löysin blogisi ja oon hurahtanut, kiitos, kun tää vie kaiken ajan arki-illoista ;) Itsellä lapset 1v9kk ja 4kk ja kokonaisvaltainen, koko perheen hyvinvointi on alkanut toden teolla kiinnostaa ja sun blogi on asiaa täynnä :)

  Osaatko suositella lapsille jotain probioottivalmistetta? Ja myös mikä on aikuiselle paras? En oo ite ehtinyt vielä syvemmin tutustua niihin (enkä tiedä onko sulla jo aiemmin blogissa postaus aiheesta..?), mutta sen verran olen lukenut, että kaikki markkoinoilla olevat tuotteet ei ole yhtä hyviä :) Joten jos ois ihan joku suoranainen vinkki? :)

  ja oikeesti, vielä kerran kiitos ihanasta blogista, tästä tulee aina niin hyvälle mielelle! :)

  VastaaPoista
 20. .: Jees tuon kirjan lukaisin itsekin alkuvuodesta, suosittelen!

  Maija: Kiva kuulla :) Me käytämme tällä hetkellä vauvalle tätä: http://www.aloeride.com/products.php?product=Mikro-Balans®-NonLac-probiotic-powder-%28300-gram%29 (valitettavasti en osaa sanoa, mistä kannatttaa tilata, kun saimme tuon vyöhyketerapeuttimme kautta)

  Itse käytän juuri nyt Udo´s choicen adult blend probioottia, mutta esim. raskausajan käytin Ohhira´sta (iherbistä). Ajoittain olen käyttänyt myös jotain halvempia merkkejä.

  ALkuaikoina kokeilimme vauvalle myös Biolatten probioottia, mutta siitä tuli hänelle iho-oireita. Se on lähes täyttä fruktoosia (ei mikään paras juttu käsittääkseni). Valitettavasti ei ole muista kokemuksia. Teen jossain vaiheessa koostetta lisäravinteista tarkemmin.

  Kiitos itsellesi :) !!

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...