Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

20.7.2012

Huikeinta raakakakkua tähän mennessä

Woimatilassa maistamamme kakku meni seuraavalla viikolla kotiin palattua testiin ja voin sanoa, että tämä on kyllä kieltämättä parasta raakakakkua, mitä olen syönyt (ja kokemusta on jo aika monesta). Kyseessä on Cocovin "Superherkkuja superfoodeista"-esitteestä löytyvä Brownies - ohje, joka maistuu ihan perinteisiltä vähemmän terveellisiltä mokkapaloilta, mutta paljon paremmilta. Kilpailee kovasti myös raakasuklaan kanssa ykkösherkusta. Epäilenpä, että tämän ohjeen takana ovat kakkuguruista joko Katja tai Outi...?

Ohje vaatii hieman enemmän aikaa kuin raakasuklaa, mutta tulos on sen arvoinen. Pakko mainita, että itse en tässä tilassa jaksa kovin usein alkaa väsätä vähänkin vaativampia juttuja, mutta onneksi mieheni tykkää myös tehdä ainakin kaikkea, missä on suklaata :) Lisäksi leivos kestää meillä ainakin yllättävän pitkään (ainakin ruhtinaalliset 2-3 päivää), koska on niin tuhtia tavaraa. Tätä kelpaa tarjota nirsoimmillekkin vieraille.

Olen elämäntilanteeseeni vedoten hieman laiska ja laitan vain kuvia esitteestä koko ohjeen kirjoittamisen sijaan. Esitteitä saa kaikista jälleenmyyntipisteistä.







Viimeisestä sivusta puuttuu kulma - syypäänä Jere-vauva, joka pistelee kaiken pöydällä olevan (laatutietoisen) suuhunsa jo hyvissä ajoin! Suurin osa tai lähes kaikki tosin itse ruoasta päätyy tosin lattialle. Eli kaikki paitsi ruoka kiinnostaa..näin se menee. 

Toistaiseksi harvoina hellepäivinä olemme kävelleet tai lenkkeilleet rannalle muutaman kilsan päähän, käyneet vuorotellen Heikin kanssa uimassa ja Jere on innolla katsellut veteen. Katsotaan pääsemmekö jo ensi kesänä koko perheen voimin vesileikkeihin toivottavasti! Paluureissun yllätti tänään jättimäisen raju sadekuuro, joten oli pakko hypätä bussiin. Vähän jännitystä arkipäivään :)




Kirjoitan parhaillaan laajempaa postausta vauvojen hyvinvoinnista (taas...), mutta tulossa tässä joskus, kun ehdin.

7 kommenttia:

 1. Ei varmaan montaa päivää enempää sopisikaan säilyttää. Mulla homehtu yksi rawkakku 3-4 päivässä, kun en oikein tykännyt siitä :D ja tuli syötyä vain pieniä paloja kerralla.
  Mutta tuosta tuli vesi kielelle...

  VastaaPoista
 2. Vauvapostausta innolla odottaen :) olisi mukava kuulla siitä alkamassa olleen korvatulehduksen hoidosta sekä millaisia ruokia olette Jeren kanssa lähteneet maistelemaan.

  VastaaPoista
 3. Raakakakkuja kannattaa säilyttää pakkasessa, jos niitä ei heti aio syödä. Esim. tuo mokkapala ei edes jähmettynyt liian kovaksi ja sitä pystyi syömään nopeasti pakkasesta oton jälkeen.

  VastaaPoista
 4. namsk! kuulostaapas herkulta! minkä kokoinen vuoka on sopiva tuolle määrälle?

  VastaaPoista
 5. Otan vastuun reseptistä. En tosin ole edes itse koko vihkosta nähnyt, vaikka kuulin että se on ilmestynyt jossain vaiheessa. Jennip:lle tiedoksi, että vuoka ohje tehty alunperin n. 20x20 cm vuokaan ja 16 palaa herkku-brownieta.

  VastaaPoista
 6. Milläköhän hasselpähkinän voisi korvata? Se sattuu olemaan ainut pähkinä, jolle olen allerginen. Muuttuuko maku, jos laitan vaikkapa saksanpähkinää?

  VastaaPoista
 7. Heip, luulisin, että voi korvata saksanpähkinällä. Jos haluat, voit kysyä vielä Outilta, joka on enemmän reseptinikkari: http://www.evitalehti.fi/blogit/keittiokameleontti?page=23

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...