Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.6.2012

Kehon antioksidanttivarastot selville

Nyt on mahdollista selvittää helposti ja edullisesti kehon antioksidanttitasot erään mittauksen avulla. Kyseessä on NuSkinin Biophotonic scanner, joka löytyy ainakin parista paikasta Tampereella (kerron lopuksi). Mittauksen hinta on 25€. Kävimme molemmat Heikin kanssa kyseisessä mittauksessa ja saimme selville, että smoothiet ja muut ravinteet ovat toimineet ainakin antioksidanttien osalta. Arvomme menivät kepeästi yli asteikossa olevan parhaan tason. Mittaajan mukaan suurimmalla osalla suomalaisista arvoissa olisi paljon parantamisen varaa. Antioksidanttitasoon vaikuttaa elintapojen ja ruokavalion osaksi myös geeniperimä. Ei-niin-terveellliset elämäntavat omaavalla siskollanikin arvot olivat tosi hyvät.


Tässä ensin lyhyesti antioksidanteista:


Antioksidanttien tehtävänä on poistaa elimistöstä happiradikaaleja, joita muodostuu hengitettäessä, mutta myös saasteiden, säteilyn, tupakansavun, tulehdusten ja auringonvalon vaikutuksesta. Elimistön omat antioksidantit vähentävät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia, mutta niiden antama suoja ei ole aina riittävän tehokas. 


Antioksidantteja esiintyy luonnossa monissa vihanneksissa, hedelmissä ja marjoissa sekä viinissä ja teessä. Ruoasta ei voi saada liikaa antioksidantteja, ja siksi riittävä antioksidanttisuoja kannattaa ensisijaisesti hankkia terveellisestä ruoasta. Erityisen hyviä antioksidanttien lähteitä ovat täysjyvävilja, hedelmät, marjat, vihannekset 


Ravinnosta saatavia antioksidantteja ovat esimerkiksi E-vitamiini, lykopeeni, beetakaroteeni ja seleeni. Terveelliset elintavat tehostavat kaikkien antioksidanttien toimintaa


lähde 


Mittauksia tekevät ja lisätietoa antavat Tampereella:
Helena Aho / Ruususali (Tuomiokirkonkadulla)/050 5967259
Anu Aejmelaeus / Hoitola Preventio (Lady linen tiloissa Yliopistonkadulla)


Jos tiedät mittaajia muualla Suomessa, lisääthän kommenttiosioon!


Tässä blogijutussa myös lisää antioksidanteista


Huom. tuo mittaus kertoo tosiaan kokonaiskuvan antioksidanttitasoista, mutta esim. vitamiini ja mineraalivajeista se ei kerro.

2 kommenttia:

  1. googlella löytyi Tampereen lisäksi Helsingistä ja Kyminlinnasta ks. osoitteet tuolta löytyvästä excelistä
    http://www.nuskin.com/content/nuskin/fi_FI/products/pharmanex/scanner/what_is_the_scanner/how_do_i_get_scanned.html

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...