Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

5.5.2012

Tunteiden vapautus osa 2: liike ja tanssi

Liikunta addiktoi minut hyvällä tavalla täysin reilu 10 vuotta sitten ja edelleen samalla tiellä ollaan. Lajit ovat vaihdelleet kuntosalista, juoksusta ja erilaisista jumpista kahvakuulaan ja joogaan ja edelleen nautin kyseisistä lajeista säännöllisen epäsäännöllisesti fiiliksen mukaan. Kehon kuuntelu liikunnan, yhtä lailla kuin ravinnon suhteen, on huomattavasti lisääntynyt muutaman vuoden sisällä. Liikkumisen suhteen kehon kuuntelu tarkoittaa sitä, mitä tekee (liikkuu) ja etenkin miten tekee.

Liikkumista voi tehdä hyvin monella tavalla. Yksi (yleinekin) tapa on tehdä sitä kehoa jopa piiskaavasti mielessä vain tietyn suorituksen tekeminen, tuloksen saaminen eli "sitten kun" - ajattelumalli. Toinen tapa on tehdä sitä nauttien hetkestä, vapaasti hengittäen ja kehoa täysin kuunnellen. Toki molemmista tavoista saa nautintoa, se on vain hyvin erilaista. Itse tiedät mitä tarkoitan, nyt tai myöhemmin.

Jooga ja hölkkä ovat ykkösliikuntamuotojani, mutta kaikista liikkumistavoista number one on itselleni varmasti tanssi, jonka manifestoin kovasti lisääntyvän elämässäni. En ole harrastanut sitä mitenkään erityisesti, mutta nautin siitä aina kun siihen tulee mahdollisuus. Hyviä bileitä, joissa saa nauttia hyvästä musasta on viime vuosina tosin ollut harvoin (itse vissiin pitää järkätä taas...), kun baarielämä ei jostain syystä ole inspannut hetkeen - been there done that enough...

Raskausaikana olisi kuulemma ollut hyvä tanssia esim. salsaa, mutta lantionpyörittely tai tanssi ei ainakaan itselleni ollut siinä tilanteessa innostavinta liikuntaa. Viimeisen kuukauden aikana olen saanut taas vanhan tuntuman kehooni (lähes vuoden jälkeen!) ja on kyllä mahtavaa liikuttaa sitä ja huomata, että se on lähes ennallaan rankan synnytyksenkin jälkeen. Myös tanssi on alkanut maittamaan ja koska vauvajutut tulevat näköjään väkisinkin mukaan joka postaukseen pitää mainita, että tanssiminen on suurinta viihdykettä vauvallemme!

Siispä vauvallisille suosittelen kokeilemaan seuraavaa: laita vauva makaamaan lattialle tai leikkikehään ja tanssi ja tee hänen edessään erilaisia muuveja musiikin tahdissa. Välillä voi hieman kutitella häntä - tärkeää on antaa huomiota myös hänelle kaikessa, mitä tehdään. Olen tanssillani saanut vauvamme jopa nauramaan oikein kunnolla pitkän aikaa, eikä mitkään lelut vedä vertoja tälle viihteelle (pakko mainita, että myös isä tykkää katsella...)

Itselläni tanssiminen - oli tyyli mikä hyvänsä - on suuri vapauttaja. Nyt kun kotona ei voi kuunnella musiikkia kovalla, niin olen alkanut kuunnella sitä toisinaan lenkillä ja välillä voi myös poiketa metsään tanssimaan :) Tankotanssiharrastusta aion myös jatkaa heti, kun elämäntilanne sen sallii. Tankohan minulla on myös itselläni, mutta se ei valitettavasti sovi nykyiseen asuntooni. Seuraavaan sitten sopii varmasti.

Myös kotona voi bilettää, yksin tai kaksin. Yksin se on helppoa, mutta tylsempää. Jos ulos (bilettään) lähteminen ei kiinnosta, voi bilettää myös kumppanin/kaverin kanssa. Aluksi se voi tuntua hassulta, mutta ne rajat on tosiaan vain mielessä, kokeiltu on.

Tässä muutamia kesäfiilistä herätteleviä takuujumputus-biisivalintojani (pitbullia näköjään "vain" 2:ssa biisissä) Vauvan kanssa suosimme tosin Saku sammakon eri variaatioita. Hyviä spotifylistoja vauvalle, anyone?


2 kommenttia:

  1. Nyt tulikin läheinen aihe minulle:) Kaikilta pojilta olen tanssinut viimeisen asti eli viikko ennen synnytystä olen vielä latinobicissä käynyt. Sitten syntymän jälkeen olen pitkin huushollia tanssinut pojat sylissä. Nyt sitten täällä jammaillaankiin kaikki yhdessä Robinin tahdissa:)

    VastaaPoista
  2. Tuli tämä video mieleen:
    http://www.youtube.com/watch?v=NW8qUKxQiQU&feature=player_embedded

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...