Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

22.5.2012

Todellisuuslasit

Jos lähdetään siitä, että todellisuuksia on vain yksi - se, mikä on aina ollut. Se, josta kumpuaa jatkuvasti uutta luova elämä.

Jokainen meistä katsoo tuota todellisuutta hieman erilaisten linssien läpi, osalla linssit ovat melko pienet ja osalla isommat. Osalla linssit ovat kääntyneet ulospäin, osalla sisäänpäin.

Pienemmillä linsseillä todellisuudessamme näyttäisi esiintyvän pelkoa, kilpailua, vääryyttä, kärsimystä, häpeää, tylsyyttä, turhautumista ym.

Isommilla linsseillä näemme enimmäkseen iloa, rakkautta ja toivoa.

Se, mihin keskitymme - vahvistuu.

Voimme keskittyä maailman epäkohtiin, ihmisten muuttamiseen ja ongelmien syynäämiseen

Tai sitten voimme keskittyä kaikkeen hyvään, mitä täällä on - koko ajan enemmän ja enemmän. Kuten lähiaikoina mainitsin, hyvä kulkee aina askeleen edellä pahaa.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, että vaikka kuinka keskittyisi hyvään, jokaisessa meissä, niin minussa kuin sinussa asuu sekä hyvä että paha.

Ne ovat ihmismieleen rakennettuja ominaisuuksia, jotta kehitys tapahtuisi. Suureen osaan niistä, emme ole voineet vaikuttaa.

Ei siis ole olemassa hyvää, ellei olisi pahaa.

Paha ei välttämättä katoa mihinkään, vaikka vaihtaisimme lasejamme - silloin vaan tiedostamme, että emme ole pahuus, kärsimys jne.

Mutta emme myöskään ole pelkkä hyvyys, jos itseämme sellaisena pidämme. Kaikkeen voi samaistua ja tällöin ei ole vapaa.

Kun meillä on tarpeeksi isot lasit, voimme rehellisesti katsottuna nähdä itsessämme sekä hyvän että pahan

Ja kun otamme lasit pois ja katsomme suoraan, näemme aina olennaisen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...