Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

17.4.2012

Sijaisperheeksi?

Aikaamme kuvaavat parhaillaan erilaiset ääri-ilmiöt: samaan aikaan, kun toinen ihmisjoukko alkaa löytää todellista itseään ja kokea täten lisääntyvää rauhaa, onnellisuutta ja tasapainoa se toinen joukko kokee ahdistusta ja tekee epätoivoisia tekoja, jotka äärimmilleen vietynä näkyvät lisääntyneinä perhesurmatragedioina.

On lukuisia lapsia, jotka elävät jatkuvassa pelossa. He muodostavat kuvan ja mahdollisuudet elämästään ja tulevaisuudestaan pitkälle sen perusteella, mitä he näkevät vanhemmiltaan. Mitä pienempi lapsi, sen suuremmat vaikutteet. Tulevaisuuden toivo on tietenkin juuri lapsissa. Näen sen itse joka päivä katsoessani omaa vauvaani.

Me hyväosaiset voimme tehdä lukuisia asioita, jotta maailma olisi parempi paikka. Ensimmäinen askel on tiedostaa "kuka minä olen", voittaa pelkonsa ja esteensä ja mennä totuutta kohti hetki hetkeltä sillä kapasiteetilla, kuin pystyy. Kun voimat ja resurssit tuntuvat riittävän jonkunlaiseen toimintaan, ei kannata empiä. Kaikenlainen itsensä toteuttaminen on tärkeää ja hyvää. Jos et tiedä, mitä voisit ryhtyä tekemään, voisitko miettiä esimerkiksi seuraavaa:

Silmiini osui viime sunnuntain Aamulehdestä mainos liittyen sijaisperhetoimintaan. Tampereen kaupungin lastensuojeluryhmä Luotsi hakee tukiperheitä 1-12 vuotiaille. Niitä tarvitaan kymmeniä koko ajan. Lapsi ei tarvitse ihmeitä vaan ihmisen, johon luottaa. Normaalia arkea, aikuisen aikaa, tuikitavallista yhdessäoloa. Mainoksessa sanotaan: "Jo yksi viikonloppu kuukaudessa voi muuttaa pienen elämän".

Itselläni sisäinen ääni sanoi heti kyllä kiitos. Tiedän nyt, tuoreena äitinä kuinka rankkaa lapsen kanssa oleminen voi olla. Ja minulla pitäisi olla aika lailla "puitteet kunnossa". Voi vain kysyä, kuinka paljon on lapsia, jotka kipeästi tarvitsisivat läsnäoloa, luottamusta ja näkemystä toivoa luomasta elämästä. Kun vauvamme hieman kasvaa, haluan jakaa resurssejani myös muille lapsille. Tämä voi tapahtua jo pian - elämä näyttäköön. Yksi viikonloppu kuukaudesta ei ole paljoa.

Jos asia kiinnostaa, tästä löytyy lisätietoa koskien Tampereen aluetta. Varmaankin muissakin kaupungeissa on vastaavaa toimintaa. Yhteydenottoja ja kyselyitä voi laittaa: luotsi@tampere.fi

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä niin totta että tietynlainen jakautuminen on käynnissä. Toisten tavoittaessa yhä enemmän rauhaa ja tasapainoa toiset kokevat syvenevää ahdistusta. Median uutisointi on jotenkin outoa kun tietyissä tapauksissa jaksetaan päivitellä ja repiä otsikkoja tyyliin "hyvän perheen lapsi teki" tai "huippujohtaja arvoalueellaa...".Surullista.

    Mukava lukea blogejasi, vasta löysin tänne. Tässä on valtavan tärkeä aihe ja pidin erityisesti siitä miten luontevasti ja totuudenmukaisesti määrittelit hyväosaiset.

    Ne lienevät niitä jotka voivat hyvin.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Kiitos palautteesta :) Hyvinvoinnin tai hyväosaisten määrittely ei ole tietenkään mitenkään yksioikoista. Se, että on rahaa tai ulkoiset puitteet kunnossa ei kerro välttämättä mitään vaan enemmänkin sisäinen/henkinen hyvinvointi. Mutta usein ensin pitää olla ulkoiset asiat jokseenkin kunnossa, että voi havahtua sisäiseen...

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...