Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

11.4.2012

Luonnollista! -kirja

Ravintoneuvoja ja Ilon Pisara -blogin pitäjä Miia Saastamoiselta on tullut uutuuskirja: Luonnollista! Syömisen syvin olemus. Sain kirjasta näytekappaleen ja olen tutustunut siihen pääpiirteittäin.

Kirja on kattava katsaus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pariin ja olen Miian kanssa hyvin monesta asiasta samaa mieltä, vaikka tiettyjä erilaisuuksia löytyykin (esimerkiksi raakasuklaareseptejä tästä kirjasta ei löydy). Kirjan painotus on nimensä mukaisesti ruoalla ja mahdollisimman puhtaalla sellaisella sekä sillä, kuinka opimme kuuntelemaan kehomme viestejä. Miia opastaa elävän ravinnon saloihin ja sen mukanaan tuomiin etuihin niin fyysisessä kuin henkisessä hyvinvoinnissa. Kirja on visuaalinen ja etenkin reseptiosioon on panostettu kunnolla. 

Kenelle kirja sopii: Sinulle, joka haluat asiantuntevaa ja perusteellistakin tietoa ravinnosta. Sinulle, joka olet jo innostunut näistä aiheista. Sinulle, joka jaksat lukea paljon "nippelitietoakin". Sinulle, joka haluaa aloittaa elävän ravinnon harrastamisen, kerätä villivihanneksia, oppia idättää ja kokeilla uusia, ravinnerikkaita reseptejä, joissa on mukana sekä raaka- että kypsennettyjä reseptejä painottuen kasviksiin. Höysteenä mm. riistalihaa,villikalaa ja herkkujakin :) 

Uusi kulttuuri on syntymässä! Kun tämä kirja on melko perusteellinenkin opas puhtaan ruoan saloihin, on oma tuleva oppaani enemmänkin motivointia, innostusta, ensimmäisten askeleiden ottamista ja asioiden helppoa käytäntöön saamista toki tietopuolta unohtamatta. Lisäksi päivittelen siihen parhaillaan niitä asioita, jotka juuri minua on auttanut ymmärtämään itseäni - niin kehoa kuin mieltä. Onneksi meillä jokaisella on aina jotain uutta annettavaa, jotta elämä voi kehittyä parempaan päin!

Ps. Miia on myös tehnyt oman versionsa terveyspyramidista.  Tässä muistutuksena meidän, vuoden takainen versio. 

4 kommenttia:

 1. Terveysneuvoissa (lähinnä ravinto) blogisi on parhaimmillaan! Juuri luin yhden vanhan kirjoituksesi ja siinä oli hyvää matskua yhteen tiettyyn vaivaan, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan :) Niin, itsekin luulin alussa, että kirjoittelen vain ravinnosta, mutta lapasesta lähti! Minkäs teet - tästä tuli oma väylä kasvaa, kun kirjoitti avoimesti, mitä sielusta irtosi. Terveys- ja ravintojuttuja on takuulla tulossa edelleen, mutta välillä pitää pitää etäisyyttä eikä kirjoittaa vain sen takia, että "pitää kirjoittaa säännöllisesti". Paljon olen oppinut uutta - sellaista, joka auttaa hyvin monia taas viime aikoina. Puhdas ruoka on tosiaan vain yksi osa-alue siinä, että keho (ja mieli) saadaan toimimaan.

  VastaaPoista
 3. Haluan kiittää ihanaa blogiasi! Löysin blogisi jokunen aika sitten ja tykästyin heti :) Paljon olen saanut teksteistäsi tietoa ja ajattelemisen aihetta sekä hyviä reseptejä. Tänään pyöräytinkin ensimmäisetä kertaa falafel-pyöryköitä, jotka maistuivat myös 1,5-vuotiaalle pojalleni ;) Olipa muuten sattuma: toissapäivänä luin päivitystäsi Luonnollista! -kirjasta. Samana päivänä, hieman aiemmin olin käynyt lainaamassa samaisen teoksen kirjastosta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Täällä on kaikenlaista ja teemat hyvin vaihtelevia, kuten ehkä huomaat :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...