Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.4.2012

Haasteita ja uusia haasteita

Tämä vuosi on ollut jo nyt varsinainen muutoksen vuosi itselleni. Elämä tuntuu todellakin antavat sitä suurempia haasteita, mitä enemmän niitä on etenkin henkisesti valmis vastaanottamaan. Jos raskausaika, josta kirjoittelin mm. tässä opetti nöyryyttä niin synnytys opetti että järisyttävistäkin kokemuksista voi selvitä ja kasvaa edelleen. En vielä viime vuoden puolella voinut kuvitellakaan, että voisin kokea tämänlaista väsymystä ja stressiä, kuin mitä äitiysaika on nyt viimeisinä kuukausina antanut. Uskon kehonkuunteluun ja siihen, että se antaa meille tarvittavat viestit oikeiden valintojen tekemiseen, mutta pienen vauvan kanssa kaikki opit ja uskot täytyy hetkeksi heittää romukoppaan. Vauvan tarpeet on pakko laittaa omien edelle - toivottavasti tietenkin mahdollisimman moni ajattelee näin. Omasta syömisestä ja etenkin nukkumisesta on täytynyt tinkiä ja se kyllä tuntuu heti kehossa ja etenkin mielessä, kun tunteet ja ajatukset lähtevät liikkeelle ja elävät omaa elämäänsä.

Elämä on kulkenut viime ajat kahden tunnin sykleissä; vauva syö rintaa kahden tunnen välein 24/7. Onneksi viimeisen viikon ajan syömisrytmi on öisin pidentynyt jopa tunnilla, joskus (vahingossa) jopa kahdella. Vaikka täysimetys on tosi rankkaa, haluan sitä tehdä ja maitoa näyttäisi riittävän niin, että siitä ei pitäisi olla kiinni. Tänään toista rintaani pingotti niin paljon, että maitoa alkoi suihkuta siitä itsestään. Oli pakko ottaa rintapumppu pitkästä aikaa käyttöön ja pumpata varastoon. En ole alun jälkeen jaksanut pumpata maitoa, kun sitä tuntui tulevan pumppuun tuskallisen hitaasti, mutta nyt pullo täyttyi jo muutamassa minuutissa. Näin ne ajat näköjään muuttuvat jatkuvasti. Nyt voin antaa puolison myös syöttää yöllä pullosta, josko saisi itse nukkua hieman pidemmän pätkän...

Jos tuleva tai nykyinen imettävä äiti kohtaa maidontulo-ongelmia, olen kuullut, että ruokavaliolla on suuri vaikutus (ja toki myös liiallisilla stressitasoilla). Eräällä tutulla alkoi maito kuulemma virrata, kun alkoi syömään smoothieita:) Itse en raskausajan muutaman himon jälkeen ole kaivannut lihaa, eli kasvis-kala - ruokavaliolla mennään. Pitkälle päivärytmini on koostunut smoothiesta, salaatista, luomuleivästä ja laatuproteiineista.

Olemme myös törmänneet moniin, tärkeisiin ja meille uutta näkökulmia tuoviin terveysasioihin viime kuukausina eikä varmaan syyttä; luulen, että niillä on tarkoitus päätyä tulevan kirjani sivuille, jonka päivitys deadline alkaa olla käsillä. Kuten joskus mainitsin, vauva johdatti meidät todella pätevälle vyöhyketerapeutille, joka on antanut meille rutkasti itsehoito-ohjeita. Olemme mm. molemmat Heikki ja minä kärsineet pitkäaikaisesta magnesiuminpuutteesta ja nyt sitten tankataan sitä  kotikonstein nestemäisesti, jotta se ihan oikeasti alkaisi imeytyä -toisin kuin tabuja ottamalla. Äidin magnesiuminpuute saattaa näkyä mm. vauvan hikkailuna (joka tietenkin neuvolan mukaan on täysin normaalia). Tankkaamme myös muita tärkeitä mineraalisuoloja, jodia, piitä ja sinkkiä - ja tietenkin laadukasta merisuolavettä. Suolan pitäisi muuttua maultaan makeaksi, kun suolatasot ovat kropassa kohdallaan. Ei uskoisi, mutta näin näyttäisi olevan. Postailen jossain vaiheessa näitä testausohjeita tarkemmin, kunhan saadaan itse ne toimimaan.

Monenlaiset mittaukset ja täsmähoidot ovat tärkeitä, koska vain puhtaamman ruoan lisääminen välttämättä korjaa vuosikausia kyteneitä mineraalivajeita tai muita damageja, mitä kehoomme on kertynyt. Raskausaikaisen ameebalöydyksen siivittämänä päädyimme viime sunnuntaina bioresonanssiterapiaan, joka skannailee kehostamme loisia ja matoja (ja joo, niitä on kaikilla, mutta niistä ei juurikaan ymmärrettävästi haluta puhua):

MSAS Professional – laitteella voidaan mitata tärkeimpien kudosten ja elinten tasapainotila ja etsiä tasapainoa häiritseviä tekijöitä. Tärkeimpiä häiritseviä tekijöitä ovat homemyrkyt, raskasmetallit, kemialliset myrkyt, loiset, bakteerit ja virukset, jotka voidaan tunnistaa ja puhdistaa kehosta. Lisäksi voidaan etsiä kehoa tasapainottavia homeopaattisia valmisteita, kukkatippoja, kivitippoja ja väritippoja. Laitteella voidaan myös todeta yliherkkyyksien aiheuttajat, ruoka-aineallergiat ja mitata puuttuvat ravinteet.

Olen kuullut, että monet ovat saaneet useiden sivujen matoraportit, mutta meillä tulokset jäivät reiluun yhteen sivuun, eikä mitään pahempia juttuja onneksi löytynyt, vaikka jonkunasteinen kehon epätasapainotila näkyikin myös paperilla. Puhdistelu jatkuu tämänkin asian suhteen sen verran, kuin imettävänä pystyn, mutta tosiaan hyvin monenmoiset asiat voivat kyteä kehossamme ja aiheuttaa vaivoja - eikä välttämättä puhtainkaan ruoka niitä korjaile.

Jatkuva tietotulva voi lisätä pelkoa ja ahdistusta ja siksi näitä asioita ei pitäisi lähteä "suorittamaan" ja pääpaino tulisikin olla psyykkisellä ja henkisellä hyvinvoinnillamme. Terveyttä on siis mukava "harrastaa" siihen pisteeseen, kun se aidosti lisää hyvinvointia. Kun ennen kehoamme ohjannut mieli alkaa "rakoilla", pääsee keholliset jumitukset vihdoinkin tietoisuuteen ja liikkeelle. Keho tulee siis mielen perässä ja on hyvin mahdollista, että se oireilee jollain tasolla vielä vuosiakin siitä, kun sitä olemme lähteneet puhdistamaan.

Mikään ei kyllä ole niin varmaa kuin epävarmuus ja se, että muutumme jatkuvasti!

13 kommenttia:

 1. Jos elämässä eteen tulevat asiat tuntuvat haasteilta, on vielä valtava matka vapauteen!

  VastaaPoista
 2. Hear you, hear you, nuo imetys ja väsymysjutut vaikuttavat tutuilta. Sitten kun pääsee nukkumaan vaikka 6 tuntia putkeen, ihmettelee miten se riittää vaikka mihin. Pullojen kanssa säätäminen tosin on mielestäni paljon työläämpää kuin imetys. Puhun kyllä asiasta, jota en ole kokeillut, kun pieni ei koskaan edes huolinut tuttia...

  Mielenkiintoista matojuttua myös... täytyy perehtyä.

  VastaaPoista
 3. Neitonen: Haaste on käsite, jonka jokainen tulkitsee tavallaan. Itse en näe haasteita mitenkään negatiivisessa valossa, päinvastoin, ne ovat elämää itseään, siinä kohdattavia asioita.

  Annina: Jes jes. Kyllä nytkin jo ihmettelee kun on 4 tuntia saanut välillä nukkua. Meilläkään ei ole huolinut tuttia, vaikka siitä joskus kirjoittelinkin, että syö. Sylkee heti pois - ainakin vielä. Nyrkki tosin maistuu senkin edestä :)

  VastaaPoista
 4. Haaste haastaa ja sillä sipuli, ei se ole monin tavoin tulkittava käsite.

  Jos elämässä eteen tulevat asiat eivät TUNNU haasteilta, ihminen on hyvässä kuosissa! Mikään ei madalla hänen fiiliksiään eli hän on olosuhteiden herra sen sijaan että olisi niiden armoilla. Siis vapaa ihminen!

  VastaaPoista
 5. Tere,

  Mitä nestemäistä mankkaa käytät? iherb?
  Vauva hikkailee auttamattomasti niin vois tosiaan tuommoista tarjoilla vaimolle jos auttais vaivassa.

  VastaaPoista
 6. Apteekista magnesiumkloridi-jauhetta, josta tehdään itse liuosta sekoittamalla 5 dl vettä ja 4 rkl jauhetta. Jos maistuu pahalle (tod. näk) on magnesiumin vajetta ja sitten tankataan kunnes alkaa maistua makealta. JOs maistuu pahalta, ei niellä heti vaan purskutellaan n. 10 sekuntia. Voi tehdä useasti päivässä. Sitten kun maku paranee, voi myös nielläkkin. Purskuttaessa se imeytyy limakalvojen kautta tehokkaammin kuin tabuina.

  Satunnaisesti käytän myös ulkoisesti levitettävää nestemäistä mangesiumia, se on Ruohiksesta, mutta kuulemma vyöhyketerapeutin mukaan tuo lähes yhtä hyvää ja huomattavasti halvempaa. ja tätäkin voi laittaa ulkoisesti, mutta en muista nyt suhteita.

  Lisäksi kannattaa nauttia merisuola vettä - n. 1 tl päivittäin veden joukossa. Itse käytän myös suolahappovalmistetta vahvistamaan ravinnon imeytymistä, kun omat hapot ovat heikohkot. Kannattaa sekin testata jossain vaiheessa.

  HUom. kunhan ehditään kirjoitellaan tarkemmin noista testeistä. Näiden lisäksi ainakin piin ,sinkin ja ph-tasapainon voi testata itse.

  VastaaPoista
 7. NIin joo ja tuota m.kloridia ei saa kaikista apteekeista. Kannattaa soittaa ja kysyä vaikka. Treelta saa ainakin Sokokselta.

  VastaaPoista
 8. Piti jo aikaisemminkin kysyä: millä vyöhyketerapeutilla olette käyneet? Olen itse käynyt parilla enkä ole vielä löytänyt mieleistä :) Kiinnostaisi löytää joku todellakin asiantunteva hoitaja. Kiitos paljon Heidi taas hyvästä kirjoituksesta :)

  VastaaPoista
 9. Henna, valitettavasti kuontaisterapeuttien ammattinimikkeet eivät ole Suomessa suojattuja, eli esim. vyöhyketerapeutiksi, ravintoneuvojaksi tai homeopaatiksi saa kutsua itseään kuka tahansa pari viikonloppukurssia käynyt tai täysin "itseoppinut".

  Ei siis auta kuin kysellä itse hoitajan koulutuksen perään.

  Esim. Tampereella Medika Nova kouluttaa koko kehon vyöhyketerapeutteja eli refleksologeja ja kaikki sen koulutuksen käyneet ovat oikeasti päteviä.

  VastaaPoista
 10. Henna: Vihdoin muistin vastata, eli Kirsi Sarimaalla on yli 20v kokemus v.terapia + monia muita koulukuntia. Hän on tosin sen verran kiireinen, että ei käsittääkseni ota uusiksi asiakkaiksi kuin vauvoja (+heidän vanhempiaan), mutta kysyä voi. tekstarilla saa parhaiten kiinni: puh. 0500739498. Kirsi oli opiskellut muistaakseni Norjassa ainakin muinoin v.terapiaa ja on takuulla pätevin luontaishoitaja,kenet tiedän.

  VastaaPoista
 11. Niin ja on siis Tampereella!

  VastaaPoista
 12. miten koit sen bioresonanssiterapian näin jälkeenpäin? oliko siinä itua?

  VastaaPoista
 13. Heip. No en osaa sanoa, onko olotilani muuttunut sen jälkeen. Uusintamittauksessa kaikki suurimmat loiset olivat lähteneet, onneksi. Itsellä ei mitään kummempia fyysisiä oireita ollut ennestään, joten tässä tapauksesa vaikea sanoa. Enemmän ehkä psyykkisellä tasolla helpottaa ajatus, että puhdistus on tehty. Olemme kuulleet, että otsoniterapialla saattaisi olla samantapaisia puhdistavia vaikutuksia, kuin bioresonanssilla, mutta emme ole vielä syvemmin perehtyneet asiaan. Itse puhdistuskuuri oli omalla kohdallani vaikea, mutta monelle ei tule mitään oireita siitä. - Heidi

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...