Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.3.2012

Kiitollisuus

Elämämme on muuttunut totaalisesti viimeisten kuukausien aikana rakkaan poikamme, Jere Nooa Viljamin ansiosta. Olemme kohdanneet sellaisia haaasteita - niin fyysisiä kuin henkisiä, joiden olemassaolosta emme olisi tienneet aikaisemmin. Jatkuva väsymys muuttaa parisuhdetta, vaikuttaa mieleen ja etenkin tunteisiin. Tunteet ovat olleet välillä kovasti pinnassa ja on vaatinut paljon tietoisuutta nähdä niiden taakse. Usein se on kuitenkin onnistunut, vaikka helppoa se ei ole. Helppoa olisi antaa periksi, syyttää toista, leikkiä marttyyriä ja miettiä, miten tilannetta voisi ulkoisten asioiden kautta muuttaa. Eli juurikin sitä, mitä olen tehnyt edellisissä suhteissani. Olemalla kuitenkin tietoinen siitä, ettei ole ajatukset/tunteet ja että ulkoiset asiat muuttuvat vain, kun muutumme itse sisältäkäsin vaatii jatkuvaa antautumista ja nöyrtymistä elämälle. Parisuhteen kannalta se tarkoittaa monesti sitä, että ymmärtää, että huono olo ei johdu toisesta vaan omasta sisäisestä epätasapainosta tai ristiriidasta niinkuin tässä hienossa artikkelissa kirjoitettiin.

Oma lapsi on varmasti suurin asia, joka aiheuttaa vanhemmissa pelon tunteita. Niistä irrallaan oleminen vaatii paljon harjoitusta. Pelot kohdistuvat yleensä aina tulevaan, esimerkiksi jos vauvalla ei ole kaikki hyvin, niin heti pelkää pahinta. Kun oivaltaa sen, että meillä on vain tämä hetki ja vaikka voimmekin tämän hetken kautta vaikuttaa tulevaan, on lopullinen voima silti elämällä ja suuremmalla voimalla kuin meillä. Kaikki tapahtuu, mitä on tarkoitettu, emmekä voi olla kontrollissa kaikesta. Sen, mitä kuitenkin voimme tehdä aina, on olla läsnä ja tehdä tässä hetkessä parhaamme.

Ihmisen peloista pahin, kuolema on ollut esillä niin tuoreella isällä kuin äidillä viime aikoina unissa ja teksteissä, mihin on "sattumalta" törmännyt. Elämä on hauras ja toisille annetaan rankkojakin kokemuksia. Jokainen voi varmaan allekirjoittaa, että rankinta elämässä on läheisten ihmisten menettäminen. Tämä mustikkatytön teksti oli koskettavaa luettavaa. Kiitos hänelle sen julkaisusta ja kyyneleistä, jotka auttoivat taas monia kasvattamaan uutta maata ja uusia taimia. Aidot, henkilökohtaiset kokemukset, niistä ja tunteista rehellisesti kertominen avaa meitä kaikkia aina syvemmältä tasolta. Sitä haluaisin itsekin tehdä ja rehellisenä oleminen niin muille kuin itselle onkin pyrkimys nro 1.

Toiseen kuolema-aiheeseen törmäsin eilen samaisen tekstin kommenttipalstalla. Tämän blogin pitäjä ei ilmeisesti selvinnyt synnytyksestä. Piti aiemmin sanoa, kuinka kiitollinen olen siitä, että selvisimme rankasta synnytykstä hengissä, vaikka välillä epätoivo iskikin. En tiedä selvisikö tuon naisen vauva hengissä, mutta jos selvisi, hänellä on varmasti tehtävänsä maan päällä.

Täällä ollaan siis entistä nöyrempiä ja kiitollisempia taas kaikesta, mitä elämä on meille antanut. Mikään ei ole itsestäänselvyys ja silloin, kun epätoivo iskee tai mieli pääsee hallintaan voi yrittää nähdä kaiken läpi. Arkiset kinastelun kohteet ja mielen tyytymättömyydet on kuitenkin aika pientä verrattuna siihen, mitä meillä on. Kiitos.

4 kommenttia:

 1. Kiitokset Heidi itsellesi tästä ihanan herkästä ja ajatuksia herättävästä kirjoituksestasi!

  Ja oi kuinka suloinen kuva Jere Nooa Viljamista! <3

  VastaaPoista
 2. Ihana pieni mies, onnea vielä minunkin puolestani koko perheelle! Nimi melkein kuin meidän kuopuksella, mutta mias vain puuttuu lopusta:)

  Ensimmäinen synnytys ei minullakaan aivan oppikirjojen mukaan mennyt. Miten kiitollinen siitä saakaan olla, että kaikki kääntyi lopussa parhain päin.

  Kaikkea hyvää teidän perheelle! Vauva-aika on ihanaa, vaikka se tavallaan raskainta aikaa onkin.

  VastaaPoista
 3. Onnea kauniin pienen pojan johdosta. :) Nyt sinäkin sitten elelet ja kasvat lapsiarjen keskellä. Onnea ja voimia siihen. Olet varmasti hyvä äiti. Muista nauttia siitä ajasta äläkä stressaa liikaa tai vaadi itseltäsi liikaa. Vaikka tuskin niin teetkään! :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...