Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

30.3.2012

Kaiken kehityksen perusta on rakkaus

Kuten olen kirjoitellut, tehtävämme täällä on kasvaa ihmisenä ja kehittää koko ihmislajia ja täten viedä koko evoluutiota eteenpäin ja toivottavasti rakentaa parempaa maailmaa. Jos emme ole valmiita kasvamaan, kohtaamaan todellista itseämme kohtaamme väistämättä aikamme negatiivisia ilmiöitä, jotka ilmenevät henkilökohtaisella tasolla niin henkisenä kuin fyysisenä pahoinvointina. Elämme ainutlaatuista aikaa, jossa meillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus löytää todellinen itsemme kaiken valheen alta.

Edellisessä postissa kirjoitin, että usein jonkinasteinen kriisi sysää ihmisen lähtemään matkalle kohti todellista itseään. Kriisin aikana joudumme vellomaan ikävissä tunteissa, mutta jos meillä on tarpeeksi kapasiteettia, voimme kyllästyttyämme ymmärtää, että emme olekaan se, mitä olemme koko elämämme luulleet olevamme. Emme voi olla tunteemme, ajatuksemme ja niiden kautta samaistamamme persoona, koska jos pystymme erottelemaan tunteen tai ajatuksen itsestämme, ne ovat objekteja eikä siis subjekti, aito minä - tietoinen tarkkailija. Tämä oivallus mullistaa kaiken ja muuttaa elämän, sitten kun se tulee.

Kapasiteetilla, valmiudella saada kyseinen oivallus tarkoitetetaan yhtälailla sitä, kuinka paljon ihminen rakastaa ja hyväksyy itsensä. Kun tervettä itserakkautta on tietty määrä, meillä on valmius saada yhteys universaaliin rakkauteen. Rakkauskin on loppupeleissä vain käsite ja tunne, joka tulee ja menee, mutta universaali rakkaus ei ole tunne. Se on rakennusmateriaalimme ja se on aina meissä, riippumatta ulkopuolisista olosuhteista tai tapahtumista. Se on vakaa, vaikka mielessä kuinka myrskyää. Se on erillisyyden loppumista. Se on rakkautta elämää ja kaikkea siinä olevaa (niin hyvää kuin huonoa) kohtaan. Kuinka paljon siis pystymme samaistamaan itsemme tuoksi universaaliksi rakkaudeksi kertoo sen, kuinka tietoisia ja vapaita olemme. Kaikki oikeastaan palaa aina tuohon rakkauteen. Rakkaus määrittelee, kuinka paljon arvostamme itseämme ja kehoamme: minkälaista ruokaa sille annamme, minkälaista virikettä annamme mielellemme, minkälaisessa seurassa olemme jne.Monesti olen myös kirjoitellut sitä, että parisuhderakkautena koettu tunne on yleensä illuusio. Nyt siitä on kirjoitettu jo mainstreammediassa, hyvä niin. Tässä mtv3:n artikkelissa lainataan Havahtuminen-kirjaa ja kerrotaan, kuinka parisuhderakkaus on todellisuudessa yleensä itsekästä, tosin tiedostamatonta omien tarpeiden tyydyttämistä. Toisen ihmisen kautta pyrimme paikata sitä, mihin emme itsessämme (jälleen usein tiedostamatta) ole tyytyväisiä. Mikäli parisuhteessa olemisen motiivit kiinnostavat syvemmin, suosittelen lukemaan kyseisen artikkelin ajatuksella. Mihin oikeastaan olinkaan rakastunut?

Kun illuusiot alkaa murtua, usein ensimmäinen vaihe onkin itsensä (tai oman mielensä) syyttely siitä, kuinka k...pää on ollutkaan. Mieli saa kyytiä ehkä enemmän, kuin olisi tarpeen. Jossain vaiheessa, kun rakkaus jälleen kerran lisääntyy, voimme antaa anteeksi itsellemme ja nähdä asiat laajemmin: kaikki on mennyt juuri niinkuin on tarkoitettu, enkä olisi tietyllä hetkellä mitenkään osannut tehdä toisin. Toisinsanoen: tarvitsemme monen monia kokemuksia, jotta tajuamme, oppisimme, kehittyisimme, havahtuisimme ja heräisimme. Se on evoluutiota. Eikä elämä todellakaan ole vain ruusuilla tanssimista.

Kuten sivulauseessa mainitsin, rakkaus on perustana myös ruokavalinnoissamme. Kun pidämme kehoamme irrallisena itsestämme, annamme ohjelmoidun mielemme päättää, mitä polttoainetta sille annamme. Täytämme tyhjiä hetkiä ruoaksi sanomallamme aineella ja syömme paetaksemme tunteitamme. Suurin osa länsimaisesta ruoasta on täynnä kaloreita, mutta vain ehkä 20% ravinteita. Kun alamme arvostaa itseämme, haluamme antaa myös kehollemme sitä, mitä se aidosti tarvitsee. Tätä tarkoittaa se, että muutos lähtee sisältäkäsin. Ja kun ruokimme kehoamme oikein, rakkautemme itseämme ja koko maailmaa kohtaan lisääntyy eli universaali rakkaus alkaa toimia. Kun olemme valmiita, oikeat asiat alkavat tapahtua ja viedä eteenpäin.

Laatua perjantai-iltaan?

Uusi dokumentti "Hungry for change" ei kerro vain ravinnosta, vaan kokonaisvaltaisesta muutoksesta, mitä on mahdollista kokea, kun alamme saada kehoyhteyttämme takaisin. Mainostan asiaa vähän myöhään, mutta kyseinen dokkari on katsottavissa vielä huomiseen asti maksutta - laatua perjantai iltaan siis! Toinen, ehkä vielä parempi dokkari on jo lähes kymmenen vuoden takainen ei-ravintoonl liittyvä "What the Bleep do we know", joka käsittelee sitä, kuinka luomme todellisuutemme itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...