Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

31.3.2012

Flussaoireisiin nopea apu

Meinasin eilen tulla kipeäksi piitkästä aikaa. Mahdollisia syitä on kaksi: tätä edeltävänä päivänä kävin ensimmäistä kertaa synnytyksestä läheisellä salilla treenaamassa kahvakuulilla ehkäpä hitusen liian kovan treenin, vaikka koitin kuunnella kehoa. Olin vain niin innoissani päästessäni irti kotiympäristöstä yksin hetkeksi aikaa. Meidän talosta on muuten jopa kolme kuntosalia 1,5 km säteellä.

Toinen mahdollinen syy on se, että nautin eilisaamuna hieman kahvia (iHerb, organic pikakahvi+reishi) myös ensimmäistä kertaa vuosiin. Hetken tämän päästä aivastelin useasti ja limaa irtosi kunnolla, vatsa alkoi kipuilla ja heikotti. Puhdistusreagtio, kenties. Entisessä elämässä olin kahvisieppo, jota ei pienet kahvinjälkeiset limat ja vikkelä suoli juurikaan herätelleet. Nyt kroppa on sen verran herkkä ja yhteydessä myös mieleen sen verran, että tajuaa pienestäkin viestistä, että ei kiitos.

Päätin ottaa c-vitamiinia, jota suositellaan aina flunssaoireiden alkaessa ja msm:ää, joka auttaisi lihaspalautumiseen. Olen päättänyt, että vähennän mainostamista täälä blogissa, mutta jos jokin vain toimii, niin siitä tietty haluan kertoa. Tässä aika toimiva yhdistelmä molempia, C:tä ja msm:ää ja vielä hyvänmakuinen! (muista, että kysessä on kuitenkin msm - ei mikään herkku)

Yksi ruokalusikallinen MSM+C -jauhetta sisältää n. 500mg puhdasta, Luomulaatuisesta Amla-marjasta uutettua luonnollista C-vitamiinia ja 7 grammaa MSM:ää. Limettimehujauhe tuo juuri sopivan maun juomaan, jotta sen voi käyttää aivan sellaisenaan.

Pahoinvointioireeni lähtivät hetken päästä juoman nauttimisesta. Tosin vielä illalla uusiuituivat, mutta nyt ei taas ole mitään. Flunssanalkua tai jotain, jokatapauksessa ainakin c:tä kannattaa nauttia. D. Wolfe totesi jossain pätkässä kipeäksi tulemisesta siten, että myös "raw foodeilla" flunssia eli puhdistumispätkiä voi tulla, mutta niistä toipuu nopeammin, päivässä ja parissa. Näin tapahtui itselläni ainakin viime syksyisen flunssan kanssa. Tätä edellinen flunssa olikin 3 v. sitten...

Olette myös ehkä huomanneet vasemmalla ylhäällä sivupalkissa uuden verkkokauppa Olivian - mainoksen. Olivianista saa laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan hyvin pienillä toimituskuluilla. Olen testannut tuotteita ja hyviksi todennut. Tässä Jeren "kuntokeskus", vauvan puuhamatto, jossa riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Yllättäen myös kissat ottavat kaiken irti uusista vempeleistä :)

8 kommenttia:

 1. Moikka Heidi,

  Olen itse aloittanut taas msm-tankkauksen sillä pääsen vihdoin harjoittaa kuntosalille tänään! Eka kerta myös synnytyksen jälkeen.. Jooga olen kyllä jo tehnyt ja vähän rankempia treenaa hotissa salissa mutta katsotaan miten kehoni reagoi lihaskuntoharjoitteluun. Tuo vauvan jumppakeskus on kyllä loisto keksintö, tosin meillä se alkaa olla jo siinä main että ei enään niin kiinnosta kun liikkumaan olisi päästävä. Mutta palvellut on kyllä hyvin :)

  Kasvimaan Kakara- Jonna

  VastaaPoista
 2. Hei Heidi! Kirjoitit tuolla jossain aiemmassa postauksessasi raskauden aikaisia hemmotteluhoitoja tarjoavista firmoista, mutta linkit eivät enää toimineet. Jos tiedät, missä saisi hyviä hoitoja, esim nestettä poistavaa hoitoa, kertoisitko? :)

  VastaaPoista
 3. Heidi,
  onko jossain hyvää juttua myrkytyksestä ja puhdistusreaktiosta?

  "Toinen mahdollinen syy on se, että nautin eilisaamuna hieman kahvia (iHerb, organic pikakahvi+reishi) myös ensimmäistä kertaa vuosiin. Hetken tämän päästä aivastelin useasti ja limaa irtosi kunnolla, vatsa alkoi kipuilla ja heikotti. Puhdistusreagtio, kenties"

  VastaaPoista
 4. Hei, miten tuo MSM ja imetys? Mun tietojen mukaan ei sovellut imetyksen aikana. En nyt löytänyt muuta lähdettä tähän hätään kuin tämän. http://www.finnmsm.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110222-11092-25668-1/Categories/Vitamins

  VastaaPoista
 5. Virpi: missä päin asut? Lymfahieronta käy ainakin raskaana. Itse en sitten käynyt muussa kuin normihieronnassa raskaana. MIkäköhän postaus se oli, voin tarkistaa linkin?

  Joogastara: Hmm. Puhdistusjuttuja on monessakin kirjassa, mutta en nyt heti keksi linkkivinkkiä. Puhdistusreagtiohan yleisesti tarkoittaa sitä, että keho pyrkii eliminoida myrkyt pois kehosta yleensä liman kautta. Myös flunssat ovat puhdistusreagtioita, kun kehoon on kertynyt sen verran kuonaa, että on pakko tehdä tehopuhdistusta. Detoxithan liittyy monesti raw food juttuihin, kun myrkyt alkaa poistua syvemmältä kehosta...tietty nopeita paastodetoxeja, mutta ne on asia erikseen.

  ja samaan liittyen Unknownille: msm on yksi puhdistusta edesauttava aine, joka voi laittaa myrkkyjä liikkeelle. Siksi jos ei ole puhdistellut kehoaan ennen raskautta ja imetystä, niiden käyttöä ei suositella. Mutta jos on käyttänyt ennenkin ja puhdistanut kehoaan n.1-2 v. ennen raskautta, voi varmaankin pienissä määrin käyttää, tietenkin omalla vastuulla. Monissa supereissa ei yksinkertaisesti ole suosituksia imetys/raskausajalle, koska mitään tutkimuksia ei ole tehty. Sen sijaan suositellaan kyllä aspartaamia ja margariinia :) (viralliset suositukset). Eräs fytonomi ihmetteli lähiaikoina juuri sitä, että eikös raskaus/imetysaikana juuri pitäisi syödä ravinnerikkaasti, eikä vain "varmoja" ravinnetuhottuja ruokia...

  VastaaPoista
 6. 4.8.2011 (tjsp) kirjoitit hoidoista ja jotain odotusajan hemmotteluhoidoista

  VastaaPoista
 7. Jep, tuo kyseinen palvelu, jonka linkki ei enää toimi ei ainakaan jossain vaiheessa enää tarjonnutkaan hemmotteluhoitoja, harmi. En kyllä osaa muista sanoa, kun en ole kuullut :(

  VastaaPoista
 8. Hei, stin juuri entisen loppuneen tilalle uuden paketin opti-msm (puhdistamon) ja pari päivää myöhemmin sain tietää olevani raskaana. Nyt arveluttaa, että voinko syödä msm-jauhetta esim. teelusikallisen päivässä? Oletko sinä syönyt msm-jauhetta, kun olit raskaana? Olen etsinyt tietoa netistä, mutta vastauksia löytyy, että ei kannata syödä, että lapsi saa msm:llä puhdistuvat myrkyt lävitseen kohdussa ja sitten on taas että pienellä annoksella.. Ota siitä selvää!
  Kiitos!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...