Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.8.2011

Tulevaisuuden ruokaa -kilpailun voittajan resepti

Tulevaisuuden ruokaa! – kilpailun voittaja on tamperelainen Tia Tuovinen annoksellaan usean E:n epäeines. Tialle lähtevät Cocovishopin kotimaiset ja ulkomaiset supertuotteet!

Tian reseptin edut ovat mielestäni helppous, nopeus, edullisuus ja lähiruoka tietenkin hänen itsensä mainitsemien e-juttujen lisäksi. Raakaruokaahan tämä ei ole, mutta hyvä vaihtoehto kypsennetylle ruoalle, jonka voi nauttia vaikka raikkaan smoothien kera!

Tässä Tian terveiset ja resepti kuvineen:

Terve! Olen kehitellyt ohjeen tulevaisuuskylän ruokakilpailuun, jota kutsun usean E:n epäeineeksi. Kehittelemäni ruoka on ainakin ekologinen, eettinen, eläinystävällinen, edullinen sekä erittäin helppo ja nopea valmistaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on erittäin kuitupitoinen, ja lisäkkeiden avulla myös monipuolinen ateria. Ruuasta voi muokata mielensä mukaisen, ja se sopii sekä suolaiseksi tai makeaksi aamupalaksi, välipalaksi kuin täyttävämmäksikin ateriaksi lisukkeista ja täytteistä riippuen.
Perusohje:
-(Luomu ruis)jauhoja
-vettä
-(yrtti)suolaa

Sekoitetaan löysäksi taikinaksi. Paistetaan kuumalla pannulla ohuehkoiksi letuiksi. Kovan, näkkärimäisen tuloksen saa uunissa paistettaessa. Taikinaan voi lisätä mausteita mielihaluista ja mieltymyksistään sekä täytteistä riippuen, esim: paprikaa, chiliä, valkosipulia tai siemeniä, esim. seesaminsiemeniä. Mikäli letuista haluaa ruokaisempia, taikinaan voi sekoittaa esim. herneitä murskattuna. Makeisiin lettuihin voi laittaa sekaan marjoja kokonaisina tai soseena.

Letut voi syödä sellaisenaan (voin/maustevoin kera), makeaan versioon laittaa marjoja tai hilloa päälle. Suosittelen itsetehtyä hummustahnaa, minkä saa valmistettua helpommillaan surauttamalla papuja, sipulia, valkosipulia ja vettä/öljyä sekä mausteita (jeeraa, currya, mustapippuria ja suolaa) soseeksi.

Kokonaisuudessaan ohje on siis maailman helpoin tehdä, eikä valmistamiseen vaadita veden ja jauhojen lisäksi kuin mielikuvitusta. Jälkkärinä E:n kanssa sopii mitä parhaiten saksanpähkinöillä (myös muut pähkinät käy) täytetyt luomuaprikoosit.

Toivottavasti reseptistä on iloa, näitä löytyisi lisääkin!
Hyvää syksyn alkua,
quinoaa-fani
Tia Tuovinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...