Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

11.8.2011

Helppoa helppoa, kun ei ole esteenä

Mistä tietää, että syksy lähestyy?No tietenkin hämärtyneestä illasta, ihanasta raikkaasta viileähköstä tuoksusta, värjäytyneistä lehdistä, yleisestä fiiliksestä ja...puhelimen lisääntyneestä pärinästä ja meiliboksin pursuilemisesta. Syksy on uuden aikaa vielä enemmän kuin vuoden vaihtuminen. Johtuneeko se lapsuuden ajan koulun alkamisen innostuksesta vai mistä? Olen itse syntynyt uudelleen ainakin parina edellisenä syksynä. Toissa syksynä yritys päätti ilmentyä maailmaan kauttani, kun lopetin vastustelun ja viime syksynä eteeni heitettiin lukuisia haastavia - vaikkakin nautinnollisia raw ilta -keikkoja. Niilläkin oli suurempi tarkoituksensa tässä ihmeellisessä kehitysprosessissa. Paljastaa minulle esteet, jotka peittivät vapauden tietäni.Viime päivinä meilejä on tullut lähes 40 kpl päivässä. Aiemmin - vielä keväällä asia nosti ylös epämukavia tunteita, joihin jäi ainakin hetkeksi kiinni. Mieleni on sellainen, jonka pitää tehdä kaikki-tänne-heti-mulle-nyt ja siksi loppumaton meili- ja tehtävä lista on hieman jyystänyt. Nykyään pieni kiire on jopa nautinnollista ja vastaan ilolla viesteihin - vaikkakin edelleen mahdollisimman lyhyesti. Kiireeseen ei jää kiinni, vaan osaa pitää olennaisen koko ajan taustalla ja tekee asioita läsnäolosta käsin. Kun ei stressaa työstä, tehokkuus nousee huimasti. Enkä ole ainut, joka on huomannut saman. Hommat hoituu kyllä ilman yrittämättä ja vääntämistä, uskokaa pois! Ja vielä paljon paremmin. Väkisin väännön tunteet kertovat, että maailmankaikkeudella on viesti sinulle. Olisiko muutos mitään? Kokeileppa ensi kerralla kun "kiire" iskee oikein tarkkailla itseäsi. Entä jos kuolisit nyt, mitä "kiireellisille" asioille tapahtuu? Ehkä vähän kärjistetty vertaus, mutta kuitenkin :)

Tulevaisuuskylään on kolmisen viikkoa aikaa ja tämä on ehdottomasti hektisintä aikaa projektissa. Tapahtuma kuvaa arvomaailmaa, joka toimii outona houkuttimena massoille ja täten vie evoluutiota eteenpäin ja rakentaa kestävää maailmaa. Maailmahan ja todellisuus, mitä havainnoimme rakentuu ensin mielessämme ja kun mieli on väistynyt tieltä - luopunut aiemmista mielikuvista - uusi on valmis ilmenemään. Arvomaailma ja maailmankuva muuttuu ja usein koko elämä muuttuu. Jos vastustamme minkä tahansa kehitystä se kyllä näyttäytyy turhautumisen ja epämukavuuden tunteina. Ongelma on siinä, että emme osaa olla ajoittaisessa tyhjyydessä ja päästää irti vanhasta. Yhtä lailla tapahtuman järjestäminen tai mikä vain muu tekeminen voi kehittää itse järjestäjää etenkin, kun osaa katsoa eteen tulleita asioita ja haasteita mahdollisuuksina kehittyä eikä vain tehtävinä asioina.

Jokatapauksessa tapahtuman järjestäminen on siis edistynyt todella helposti, kun ottaa huomioon sen, että tulin projektiin mukaan vasta toukokuussa. Otin vastuulleni aika paljon uusia juttuja ja tehtävälista tuntui loppumattomalta. Samaan aikaan sain tietää olevani raskaana ja kesästähän ei ole actionia puuttunut. "Action" tietenkin määritellään jokaisen mielestä käsin. Omalla kohdalla se tarkoittaa käytännössä kuitenkin enimmäkseen sohvalla makoilua ;), jota avaan ehkä tulevissa postauksissa lisää. En kuitenkaan olisi ikimaailmassa kolmisen vuotta sitten uskonut, että olen kohta paimentamassa kyseisessä tapahtumassa lukuisia vapaaehtoisiksi ilmoittautuneita talkoolaisia sekä mm. poikaystävääni, tapahtuman toista juontajaa Heikkiä. En olisi uskonut, että ripustan kotikaupunkini kahviloihin tapahtuman julisteita tai näyttävää banderollia Hämeenkadulle. Olen saanut kaiken tarvitsemani avun helposti. Olemalla läsnä, keskittymällä olennaiseen ja olemalla murehtimatta pienistä vastoinkäymisistä.


Viimeisimmät ilahduttavat avut koskivat järkkäreiden logollisia paitoja, joihin budjettimme ei näyttänyt venyvän. Yksi idea, soitto sponsoriehdokkaalle, viesti ja paidat olivat painossa. Näytteilleasettajapöydätkin näyttävät täyttyvän viimeiseen asti ja tapahtuman ohjelma viimeistelee itseään viime hetken vetonauloilla. Jos vain osaa ajatella jotain asiaa tai paremmin muotoiltuna poistaa estot, jotta ajatus/idea voi ilmentyä, niin se kyllä toteutuu, kuten myös seuraavassa: Tuottaja-apulainen on koittanut metsästää aiheeseen liittyviä leffoja, joita voisi näyttää kirjastotalossa hieman huonolla menestyksellä. Tämä asia on hieman pähkäillyttänyt, että onpa nyt vaikeaa. Pari päivää sitten ihan muita juttuja tekiessäni muistin yhtäkkiä loistavan, keväällä katsomani "Ajan henki" - leffan, jonka olisin suonut saavan laajemmankin yleisön. Yksi soitto ja leffa näytetään tapahtumassa. Helppoa kuin heinänteko :)

Ai niin. Ja yksi ilmentymä halusi vielä tulla mukaan, nimittäin myös yhteisöllämme on näytteilleasettajapaikka tapahtumassa. Se ei todellakaan kuulunut suunnitelmiimme vielä alkukesästä, mutta nyt se on puskenut puoliväkisin itsensä tapahtumaan, kun luovutimme estoistamme. Maailma alkaa olla valmis ja avoin. Näköjään jopa tälle.

Kiitos erityisesti Heikille kaikesta tuesta ja avusta ja ihan kaikesta. En pystyisi yksin laajentumaan tätä vauhtia - niin sisäisessä, kuin ulkoisessa maailmassa ;)

Ps. Nyt on loistohetki mainostaa tapahtumaa. Osallistu tapahtumaan Facebookissa ja pyydä frendejäsi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...