Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.7.2011

Flow your life!

Blogini teema oli alkujaan kevyempi, kasvispainotteinen ruoka, jonka avulla voisi saada enemmän energiaa ja tasapainoa kehoon ja miksei myös mieleenkin. Hyvin nopeasti aloittamisen jälkeen, jokin koko elämäni lukossa ollut ovi avattiin ja löysin tien ihan uusien juttujen pariin, jotka ovat johdattaneet minua päivä päivältä oikeaan suuntaan - ei vain laajempaan ymmärrykseen ihmisen kehosta vaan myös laajempaan ymmärrykseen koko elämästä. Siitä, mikä on oikeasti oleellista ihan kaikessa. En tiedä, olisiko tietoisuuteni laajentava ovi avattu ilman kehollista stimulaatiota. Sitä tuskin voin ikinä tietää. Niin moni kuitenkin on löytänyt tien suurempien asioiden pariin ensin ruokavaliota puhdistamalla ja sitä kautta vanhoja (ravinto)uskomuksia kyseenalaistamalla, että edelleen kannatan ehdottomasti sen osa-alueen huomioimista, vaikka se ei itsessään ole "se juttu". Vaikka myös kirjoitukseni ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ovat viime aikoina vähentyneet, se ei silti tarkoita, etteikö ne edelleen kuuluisi osaksi elämääni. Ne ovat vain tippuneet omalle paikalleen. Ruokavalio ja muut elämäntapavalinnat tapahtuvat itsestään ilman, että niihin tarvisi tai haluaisi erityisesti keskittyä. Vapaa elämä koskien niin näitä ravintovalintoja kuin muitakin on se juttu. Ehdollistettu "puhdas elämäntapa" on jotain muuta kuin vapaata.

Näen ympärilläni joukon ihmisiä, jotka elävät samaa flowta, jota itse elin toissavuonna. Se on erittäin tarpeellinen vaihe, joten ENJOY IT! Tähän vaiheeseen kuuluu voimakkaasti vanhoista asioista, rutiineista ja ajatusmalleista irtautuminen, uusien innostuksen kohteiden löytäminen, hetkessä eläminen ja rakkauden voimistunut kokeminen ihan kaikkea kohtaan. Saamme vapaasti vihdoinkin tuntea aitoja tunteita ja olla aidompia itsejämme. Oikea aivolohko siirtyy hallitsevaksi ja jokainen päivä ja hetki on uusi ja ihme ja tulevaisuuden suunnittelu tuntuu naurettavalta. Kun vanha, ohjelmoitu mielemme tyhjenee tietoisuuteemme vapautuu uutta tilaa, jotta se jossain vaiheessa on jälleen valmis vastaanottamaan uutta tietoa. Ymmärryksemme laajentuu jatkuvasti, vaiheittain, vaikka toisaalta tuntuu, että ymmärrämme elämästä yhä vähemmän :) Jos samaistut näihin tuntomerkkeihin, niin onneksi olkoon. Elämme vapauttavia aikoja ja näistä ajoista on hyvä ottaa kaikki irti. En halua pilata iloa, mutta sanoisin, että flow ei kestä ikuisuuksiin, vaan se tulee muuttamaan muotoaan. Epämukavuuden tunteet ovat merkkejä siitä, että jotain kehitystä on taas tulossa. Sitä ennen, ota kaikki vastaan, elä, nauti, iloitse!

Sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat silloin, kun siitä on hyötyä niin omalle kehityksellesi kuin kokonaisuudelle. Siksi monet ovat päätyneet erilaisiin auttajahommiin, joissa toki levitämme hyvää tietoa ympäristöön, mutta ensisijassa opetamme edelleen itseämme. Kohtaamme haasteita ja jopa epämukavuusalueita ja luonnollisesti saamme yhä enemmän varmuutta siitä, mitä minä oikeasti haluan ja mikä minä oikeasti olen. Yksi viimeaikaisia esimerkkejä siitä, että flow ja aidompi minä on pistetty rohkeasti käytäntöön hyödyttäen kaikkea on ystäväni Linda ja hänen perustama pitopalvelu Böönä, joka tarjoaa parempaa ja puhtaampaa ruokaa. Tutustu hienoihin nettisivuihin ja tilaa laadukkaita ja huumorilla höystettyjä palveluita kesän ja muidenkin vuodenaikojen juhliin.
Tampereen suunnalla on kyllä aikas mukava ainakin toistaisesi vielä asua, nimittäin tänne  on tullut myös Shasan lisäksi toinen smoothiebaari! Jaakko Halmetoja jatkaa laatumeininkejään kyseisessä paikassa:


Siis...

Jos flow resonoi, ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, paikoilla, asioilla, kuten kirjoituksillani pari vuotta sitten tai vielä parempi: Ystäväni Jutan blogi "Kaunis päivä tänään" kertoo kauneudesta, positiivisuudesta, onnellisuudesta ja tietenkin superterveyttä ja ravintoa unohtamatta. Seuraavat kuvat Jutan blogista:
24 kommenttia:

 1. Tervehdys Heidi!Olen kovasti tykännyt monista terveellisempään ravitsemukseen liittyvistä vinkeistäsi. Siinä onkin monen mielestä se kirjoitustesi vahvuus. Olet tuonut esille monia hyviä juuttuja tältä saralta.

  Jo pitkään bloggauksissasi on ollut häiritsevää se, että sinulla tuntuu kroonisesti olevan taipumus nostaa itseäsi jalustalle, jonkinmoisen uuden tietoisuuden ja henkisyyden profeetaksi.

  Maailma on täynnä eri aatteita, filosofioita ja uskontoja. Yleensä, jos joku haluaa esittää toisillekin jotain löytämisen arvoista, hän tarjoaa perusteita, todisteita siitä, miksi asiat olisivat kuten hän opettaa.

  On kuitenkin merkillepantavaa, että sinä vain julistat uuden ajan ja henkisyyden sanomaa, mutta surullista kyllä perustelut, todisteet loistavat poissaolollaan.

  Hienolta kalskahtelevia termejä ja sanontoja riittää, pintakuori kimaltelee houkuttelevasti, mutta tarkemmin tarkasteltuna sisältö kumisee tyhjyyttään. Ajattelusi kuulostaa emotionaaliselta hötöltä vailla vankkaa perustaa.Puhut tunne-elämästä usein halveksivaan sävyyn, mutta mitä muuta nykyisin lisääntynyt "henkisiin" teemoihin liittyvä kirjoittelusi on kuin tunteisiin vetoavaa uhoa.

  Kaiken huippu oli, kun tänä aamuna lukaisin yllä olevan tekstisi, jossa halusit vetää hajurakoa jopa hyvin samoilla linjoilla oleviin ihmisiinkin. Sinun täytyi välttämättä tuoda esille, että olet jälleen kerran kehityksessäsi muita edellä. Osaat muka analysoida , missä henkisen kehityksen vaiheessa muut ovat ja tietenkin sinua jäljessä.

  Minun ja monen muun mielestä olet kovinkin harhateillä etkä suinkaan minkään valaistumisen tms tiellä. Mutta ajatuksensa kullakin.

  Luonnollisista, terveellisistä asioista kirjoittajissa on paljon älykkäästi jopa viisaasti kirjoittavia. Yhteistä heille on heidän kirjoittelustaan huokuva lämpö, raikkaus ja niin: tunneäly. On paljon miellyttävämpää lukea tekstiä, josta ei välity jatkuva itsekorostus ja oman statuksen nosto, oltiin sitten näistä todellisen henkisyyden tunnusmerkeistä mitä mieltä tahansa. Kaikkea kritiikkiä ei kannata myöskään kuitata kehäpäätelmällä, että kritisoija on vielä hyvin alhaisella henkisen kehityksen ja tiedostamisen asteella. ;)

  VastaaPoista
 2. Tuli vielä mieleen, että olisikohan mahdollista, että perustaisit kaksi eri blogia. Toisen aatteellisesti sitoutumattoman meitä ekologisista ja luomuruoka-asioista kiinnostuneita varten ja toisen, jossa valotat vapaus-ja henkisyysajatteluasi.

  Monet ystävistänikin ovat luomusta ja luonnollisuudesta kiinnostuneita, mutta heistä esim tässä blogissa on niin paljon uusiin vaatteisiin puettua new age-, budhalais-ja hindulaisvaikutteista filosofiaa, että lukeminen tökkii.

  Olisi mukavaa, jos huomioisit nekin, jotka ovat terveysasioista innostuneita, mutta näkevät henkisyyden ja syvällisyyden toisin.

  Viidakkomies-blogikin on mennyt radikaalisti positiivisempaan suuntaan keskittyessään nykyään pääasiassa innostamaan ihmisiä laadukkaan ravinnon pariin. Toivoisin sinunkin jatkavan myös sillä saralla! :)

  Siis, miten olisi kaksi eri suomenkielistä blogia?

  VastaaPoista
 3. Jokainen tulkitsee kirjoituksia oman mielensä suodattamana, joka on täynnä kaikenlaisia uskomuksia. Sen verran suuri luottamus minulla on itseeni, että tiedän kirjoittavani oikeita asioita - mitä ikinä se sitten päättääkin olla aina kullakin hetkellä. Ei ole valintaa. Pienen hetken mielessäni oli pelko ja epävarmuus, että uskallanko kirjoittaa tästä aiheesta. Sitten ohitin mieleni pelon ja kirjoitin, vaikka tiesin tasan tarkkaan, että se ei miellytä ihmisten MIELIÄ vaan päinvastoin saattaa kolautella niitä - mikä onkin elämän paljastumisen tarkoitus :)

  Blogini on sen näköinen, mitä kullakin hetkellä olen. Olen valinnut jatkuvan muutoksen ja samalla vapauden tien, mikä ei ole se helpoin. Onko itsekästä, jos kirjoittaa omista syvistä kokemuksistaan? En tiedä. En ainakaan tunne itsekkyyttä. Mielelle on helppo lukea aina kivaa, rakkaudellista ja lämmintä tekstiä. Sille on paikkansa ja aikansa, mutta siihen ei pidä jäädä jumiin. Kiitos kommentista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas hyvästä kirjoituksesta =) Tykkään lukea näitä sun tyylillä kirjoitettuja kirjoituksia, koska ne ovat juurikin kuten mainitsit niin jatkuvan muutoksen tuotteita. Näin ne ovat just mielenkiintoisia. Hienoa, odotan jo seuraavaa =)

  VastaaPoista
 5. Kertoisitko Heidi mistä tarkkaan ottaen tiedät kirjoittavasi oikeita asioita?

  Näin ajattelevat ja sanovat sadat, tuhannet ehkäpä jopa miljoonat ihmiset, jotka ajattelevat hyvin eri tavoin ja jopa monessa päinvastoin kuin sinä. Olen huomannut, että olet halunnut tuoda hyvin vähän perusteluja ajattelusi oikeellisuudesta esiin. Miksiköhän? Perustuuko tietosi oikeassa olemisesta vain tunteeseen? Tiedätkö miten helppoa ihmisen on pettää itseään ja tulla petetyksi?

  Vai oletko imenyt suoraan joittenkin henkistymisoppaiden maailmankuvan, siis täysin kritiikittömästi?

  Kirjoitit mm seuraavaa:

  "Näen ympärilläni joukon ihmisiä, jotka elävät samaa flowta, jota itse elin toissavuonna. Se on erittäin tarpeellinen vaihe, joten ENJOY IT! Tähän vaiheeseen kuuluu voimakkaasti vanhoista asioista, rutiineista ja ajatusmalleista irtautuminen..."

  "En halua pilata iloa, mutta sanoisin, että flow ei kestä ikuisuuksiin, vaan se tulee muuttamaan muotoaan. Epämukavuuden tunteet ovat merkkejä siitä, että jotain kehitystä on taas tulossa. Sitä ennen, ota kaikki vastaan, elä, nauti, iloitse!"

  Miksi haluat ylhäältä päin ottaa oikeudeksesi opastaa ja luokitella ihmisten tämän hetkisen "henkisen kehityksen" tilan ja vieläpä ennustaa tulevan kehityksenkin?

  Tiedätkö: Tuhannet ihmiset ennen sinua ovat syöneet laadukasta ruokaa, ehkäpä miljoonat. He ovat myös saattaneet haluta henkistä tms kehitystä ja ovatkin omasta mielestään päässeet henkistyneeseen olotilaan ja tietoisiksi tärkeistä, mahtavista totuuksista. Monet heistä ovat sitten alkaneet opettaa muitakin. (Omasta mielestään oikeaan suuntaan, joittenkin muitten mielestä harhaan.)

  Ja tiedätkö Heidi, he ovat saattaneet kukin opettaa hyvinkin eri asioita ja paljonkin sinun opetuksiisi ristiriidassa olevia asioita. Monilla heistä on kuitenkin ollut sen verran nöyryyttä, että he ovat halunneet perustella ja yrittää esittää todisteita kannoilleen. Kuinka on sinun laitasi. Haluatko vain julistaa ilman todisteita ja perusteluja sanomasi oikeellisuudesta?

  VastaaPoista
 6. Mieli haluaa perusteluja. Mielen takana oleva tietoisuus, johon yhä useammat alkavat saada yhteyttä ei tarvi perusteluja. Koska se vain on, sisältäen aina kaiken tarvittavan tiedon, jonka sydämen ja rationaalisen mielen kautta tulkitsemme, kunhan ensin olemme ylittäneet mielemme. Oletko ollut etsijä pitkään? Haluaisitko jo löytää (itsesi)? Me kaikki olemme jo vapaita, mutta vapauden oivaltamisessa ja ilmentämisessä on monesti esteitä. Hallitseva mieli (järki) on yksi niistä. Jos vapauden löytäneiden, ilman jatkuvaa etsintää/kyseenalaistusta elävien -ja kuktenkin hyvinkin rationaalisten ihmisten - seura kiinnostaa, lämpimästi tervetuloa yhteisöömme.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi Heidi. Kyllä, olen ollut etsijä ja kyllä, olen löytänyt. Olen löytänyt yhteyden itseeni ja yhteyden johonkin korkeampaan.

  Olen löytänyt yhteyden, en persoonattomaan maailmankaikkeudessa olevaan tietoisuuteen vaan maailmankaikkeuden mahtavimpaan Persoonaan, Jumalaan,Isään,Luojaamme.

  Rakastan terveellistä ja luonnollista ravintoa.Kannatan ekologisuutta. Pidän nykyisestä innostuksesta kaikkeen aitoon ja alkuperääseen, puhtaaseen.

  Mutta olen surullinen siitä, että niin monet kääntyvät etsimään yhteyttä persoonattomaan tietoisuuteen, jota ei ole.Jota ei yksinkertaisesti ole.

  Jumalaan sen sijaan ei tarvitse uskoa ilman perusteluja, ilman todisteita. Hän on antanut todisteet ja rakkaudelliset ohjeet, joiden avulla yhteys Häneen voidaan löytää.Raamattu ja ympärillämme oleva ihmeellinen maailmankaikkeus todistavat Hänestä.

  Tulen iloiseksi,kun näen intoa terveellisten asioitten puolesta. En iloitse,kun huomaan monia vilpittömiä,ihania ihmisiä johdettavan harhaan,vaikkakin hyvässä tarkoituksessa.

  On mahdollisuus etsiä ja löytää yhteys kaiken henkisyyden, hengellisyyden ja rakkauden aitoon ja alkuperäiseen lähteeseen, tekijäämme, Luojaamme.

  Jumala on myös kaiken viisauden lähde ja Hän on antanut kirjansa Raamatun, jonka lukuisat toteutuneet ennustukset todistavat yli-inhimillisestä Voimasta, Kaikkivaltiaasta Jumalasta. Hän on tehnyt tämän maailmankaikkeuden, hän on tehnyt ihmiskunnan.

  Hän on etsimisen ja löytämisen arvoinen.Häntä rakastavien seura kaikkein luonnollisin yhteisöni.

  Tervetuloa tutustumaan Raamattuun. Tervetuloa löytämään yhteys Luojaamme.

  Tervetuloa etsimään ja löytämään seurakunta, joka elää alkuseurakunnan ja Jeesuksen alkuperäisten opetusten mukaan. Tervetuloa löytämään totuus! Rakkautta!♥

  VastaaPoista
 8. Tiedät varmaankin, että suuri osa ihmisistä kasvavissa määrin ei sulata perinteistä Jumalakäsitystä, kirkkoa ja etenkään sitä instituutiona ja kristinuskoa, vaikka "perusteluja" löytyy Raamatusta yms. Eikö ole hyvä, että heille kerrotaan muistakin vaihtoehdoista, jotka vähintäänkin yhtä lailla vapauttavat kärsimyksestä ja antavat vaihtoehdon elää?

  Puhumme periaatteessa osittain samasta asiasta, meillä on vain eri tulkinta, koska olemme kasvaneet eri ympäristöissä/maailmankuvissa. Sama pätee kymmeniin eri henkisiin suuntauksiin - kaikki koemme samoja kokemuksia, mutta tulkitsemme niitä sen mukaan, mitä tiedämme. En sanoisi, että oma tulkintani on parempi kuin sinun tai muiden - varmasti molemmilla on kannattajaryhmänsä. Eikös nyt siis anneta molempien uskoa tai tietää, mihin haluaa ja keskitytä olennaiseen eli ei ainakaan vastakkainasetteluun? Tuskimpa Jumalakaan sitä haluaa...

  VastaaPoista
 9. Tiedän Heidi,tiedänpä hyvinkin. Alunperin tarkoitukseni ei edes ollut puhua omasta vakaumuksestani, mutta kun kysyit olenko etsijä ja kannustit tulemaan omaan yhteisöösi, halusin kertoa, että koen jo löytäneeni kaikkein arvokkainta, mitä löydettävissä on. Minulla ei ole tarvetta etsiä sitä "henkisyyttä", mitä sinä täällä blogissasi nykyään tarjoat.

  En itse edes kuulu kirkkoon,en kannata valtion ja uskonnon liittoa. En myöskään usko, että on ihan sama miten uskoo ja miten elää. Monet ovat sanoneet nykyään ja menneinä vuosisatoina uskovansa Raamattuun ja Jumalaan, mutta heidän tekonsa ovat olleet kaukana Raamatun todellisesta sanomasta.

  Raamatussa on oikeasti annettu niin paljon tietoa ja tunnusmerkkejä, että totuus asioista on löydettävissä, jos ihminen todella etsii ja haluaa löytää. Yksi pääpointti on, että "Hedelmistään puu tunnetaan."

  Raamatussa on myös ennustettu, että elämme nyt merkittävää aikaa, jolloin suuri muutos on lähellä ja Jumala etsii niitä, jotka haluavat löytää Hänet ja asennoitua Hänen puolelleen, saada läheisen suhteen Häneen.Jumala tietää totuuden. Hän on totuudellinen ja Hän on halunnut välittää tietoa totuudesta ihmisille.

  Mielestäni relativismi,se että kaikki olisi suhteellista ja mitään lopullista totuutta ei olisi olemassa, ei ole totta.

  Minä en nimenomaan olisi halunnut, että terveellisen ja luonnollisen ravitsemuksen, raakaravinnon ja luomun kannattamisen yhteydessä lähdetään mihinkään vastakkainasettelujen tielle opettamaan henkistymisideoita ja kutsumaan henkistymisyhteisöihin meitä muita "vähemmän henkistyneinä" pidettyjä.

  Kerroin näkemyksistäni, koska on alkanut vaikuttaa, että idän filosofioita kannattavat ja new age-henkiset puhuvat niin kuin terveellisestä ravinnosta, raaka ravinnosta ja kaikesta puhtaasta innostuminen olisi vain yksi askel kohti yhteyttä maailmankaikkeuden persoonattomaan tietoisuuteen ja todelliseen henkistymiseen, valaistumisen tilaan. Meitä on paljon, joista tälläinen puhe tuntuu alentuvalta ja häiritsevältä.
  (jatkuu...)

  VastaaPoista
 10. Toivon, että eri vakaumuksia omaavat ja erilaisia uskontoja tai ideologioita kannattavat voisivat yhdessä iloita luonnon antimista ja luonnonmukaisen elämäntavan suomista eduista. Olisi ihanaa, että voisimme tukea toinen toisiamme kirjoituksin ja tapahtumin, joissa ekologisuus, luomu, raakaravinto ja laadukkuus ovat esillä ilman mitään ideologisia painolasteja.

  Voisimme saada jatkuvasti toinen toisiltamme vinkkejä ja innostusta näihin yhteisinä upeina asioina pitämiimme juttuihin.

  Jotkut pyrkivätkin toimivaan niin. Mutta esim tässä blogissa käydessäni on alkanut vaikuttaa yhä enemmän siltä kuin ekologisuus, laatu ja luonnollisuus olisivat enää vain sisäänheittotuotteen asemassa, jotta ihmiset alkaisivat ajatelle henkisyydestä ja vapaudesta kuten sinä ja ilmeisesti jotkin yhteistyökumppanisi ajattelette. Sisäänheittotuote suoraan maailmankatsomukseenne.

  Ymmärrän, että uskot olevassa oikessa ja haluat hyvää kuten tuhannat ja miljoonat muutkin hyvää tarkoittavat ihmiset ajattelevat. Aika tulee näyttämään, miten asiat todella ovat. Mikä on totuus.Ymmärrän, että me kumpikin koemme löytäneemme vastuksia, jopa totuuden.

  Totta kai annamme kummankin meistä ajatella miten toinen haluaa, uskoa miten haluaa.

  Toivoisin vain, ehdottaisin kainosti, että luonnonmukaisuutta ja laatua arvostettaisiin niin paljon ja niitten suomaa hyötyä ihmisten terveydelle siinä määrin, että koko alaa, koko innostunutta suuntausta ei yritettäisi valjastaa yhden ideologian markkinointivoimaksi.Tällöin monia laadukkuudesta ja luonnonmukaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä karkotettaisiin mahdollisesti pois. Heiltä jäisivät monet terveellisen elämäntavan edut ja ilot saamatta.

  Siksi,ehdotin, että jos tämä henkistymisideologiasi lanseeraaminen vain voimistuu voimistumistaan blogissasi, perustaisit kaksi eri blogia. Toisen, jota me monet luomusta, luonnollisuudesta ja ekologisuudesta innostuneet voisimme iloiten lukea, me, jotka emme kuitenkaan jaa ateismiasi tai agnostismiasi tai mitä se sitten onkin ja muutakaan henkistymisideologiaasi.

  Ja toisessa blogissasi sitten voisit innolla keskittyä idologiasi julistamiseen tietäen, että ne, jotka tulevat siihen blogiisi, tulevat todellakin innostuneena ideologiastasi ja valmiina omaksumaan lisää henkistymisneuvojasi.

  Tämä kritiikki, tämä ehdotus saattaa viedä sinut omalle epämukavuusalueellesi, mutta ilmeisesti saatat pitää sellaisia tilanteita mahdollisuutena uusiin oivallukseen ja kehittymiseen.

  Ymmärrän, jos päädyt kuitenkin pitämään vain tätä yhtä blogia. Kävi niin tai näin kaikkea hyvää elämääsi Heidi! Olet ajatuksia herättävä ihminen!

  VastaaPoista
 11. Tässä ajassa koen, että ihmiskunnan tehtävä on pelastaa lajinsa/maapallo. Uskoin aiemmin, että luomuruoka yms. kivat jutut pelastaa sen. Nyt en enää usko, vaan tiedän, että tarvitsemme "järeämpiä aseita", eli uutta, kaikesta vapaata tietoisuuden oivallusta ja sen oikeaa tulkintaa. Einsteinikin sanoi, että emme pelasta maailmaa samalta tietoisuuden tasolta jossa ongelmat ovat luotu. Evolutiivinen käsitys elämästä ja valaistumisesta on se, mitä yhteisömme haluaa opettaa. Elämä ja tietoisuus jatkuvasti uudistuvana, uutta ymmärtävänä prosessina. Eli ei "valaistuta ja löydetä" vain itsen vuoksi, vaan pelastusta tarvitsevan maailman.

  Käsittääkseni uskontokin on ideologia? Itse kannatan kaikkien ideologioiden poisoppimista, jotta voimme löytää oleellisen. Kaikki uusi aina pelottaa ja se kielletään. Haluamme pitää kiinni omasta kynsin hampain. Itsekin olen aiemmin uskonut Jumalaan, niin kuten sen kuvailit. Nyt näen asian laajemmin.

  Tämä keskustelu tuskimpa johtaa yhteisymmärrykseen, vaikka kuinka pitkälle jatkamme.

  VastaaPoista
 12. Ps. lähden käymään Lontoossa kuuntelemassa lisää asioista, jossa äsken kerroin: http://www.enlightennext-midsummer.org.uk/

  Palataan siis asiaan ensi viikolla :)

  VastaaPoista
 13. Niin tuskinpa löydämme yhteisymmärrystä ajattelussamme, ainakaan tällä menolla.

  Uskon Jumalan olemassaoloon. Tiedän, että hän on olemassa ja tiedän, että Hän on sallinut pahuuden olemassaoloa vain aikansa, tietyistä syistä. Pian Hän poistaa pahuuden ja kaikki muuttuu.

  Ihmiskunnan harteille ei jätetä ihmislajin ja maailman pelastumista. Kaikkeuden Luoja tulee alkuperäisen tarkoituksensa mukaan puuttumaan maailmantilanteeseen kuten on Sanassaan luvannutkin. Kivat jutut eivät pelasta maailmaa eivätkä kivojen ihmisten kivat suunnitelmatkaan.

  Toki luontoa kannattaa suojella, toki kannattaa elää ekologisesti, toki on järkeä syödä terveellisesti ja kuluttaa maltillisesti.

  Mutta tuleva suuri ratkaisu ei tule ihmisten toimesta. Maapallo ei tule koskaan tuhoutumaan. Siitä maapallomme Luoja, maailmankaikkeutemme Luoja pitää kyllä huolen.

  Nyt on kysymys siitä, haluammeko tuntea Hänet, haluammeko saada yhteyden Häneen, tahdommeko olla Hänen puolellaan vai käännämmekö Hänelle selkämme.

  Hän tarjoaa ikuisen elämän mahdollisuutta. Kysymys on siitä miten jokainen meistä valitsee, riippumattomuuden Luojastamme vai yhteyden Häneen. Maailma kyllä pelastuu.

  Me Luojaamme rakastavat haluamme pitää maapallostamme hyvän huolen kuten Luojamme on meitä neuvonut.

  Mutta meille Luojaamme uskoville, ei riitä yhteys toisiin ihmisiin ja teot maapallomme hyväksi. Me haluamme läheisen yhteyden myös Luojaamme,haluamme oppia Häneltä,elää Suunnittelijamme neuvojen mukaan.

  Haluamme siihen alkuperäiseen tilaan, johon ihmiskunta alunperin luotiin.Ja me haluamme elää siinä rakkauden, läheisyyden ja yhteisyyden tilassa läpi ikuisuuden. Meille tarjotaan sitä, kaikille.

  Einstein oli älykäs, mutta vain ihminen. Luojamme on paljon ihmisälyä korkeammalla tasolla. Hän ei ole vain älykäs, hän on myös viisas. Itse asiassa hän on kaiken viisauden alkuperäinen lähde. Kaikki muu on parhaimmillaankin vain korviketta. Näin näen asian, sinä selvästikin toisin.

  Sanoilla ihmiset yrittävät epätäydellisesti kuvata todellisuutta.Kaikkia selkeiksi kokonaisuuksiksi muodostuneita tapoja ajatella voidaan sanoa ideologioiksi, aatejärjestelmiksi. Oikeastaan kaikki maailmankatsomukset voidaan mieltää ideologioiksi.

  En ole havainnut kirjoittelussasi mitään merkkejä kaikista ideologioista pois oppimisesta. Mielestäni julistat varsin topakasti omaa ideologiaasi ja samoin varmaan minustakin voitaisiin sanoa, vaikka itse kokisimmekin toisin.

  Se onko riippumattomuus Jumalasta vai suhde Häneen laajempi näkökulma riippuu maailmankatsomuksestamme.

  Jos Kaikkivaltias Jumala todellakin on olemassa, (Tiedän, että on!)lienee vaikeaa kuvitella, miten joku voisi nähdä asiat laajemmin kuin Hän ja he, ketkä saavat ja ottavat häneltä tietoa vastaan sekä ovat yhteydessä Häneen.

  Vaikuttaa siltä, että uskot blogisi ideologialla ajavasi maailman pelastumista, joten tuskin raaskit tehdä kahta eri blogia kuten olin toivonut.Kun kirjoitat sekaisin luomuruuasta ja ideologisista tavoitteistasi toivot varmaan, että mahdollisimman monet saisivat vaikutteita, "henkistyisivät" ja sitä kautta maailma pelastuisi.

  Niin, ymmärrän. Emme nää tulevaisuutta samoin, emme nää nykyisyyttäkään samoin. En usko, että vapaus kasvaa akatemioissa. Uskon, että "totuus vapauttaa meidät!"

  Ihanaa Lontoon matkaa!

  VastaaPoista
 14. Kylläpä sinä Adelina käytit pitkän pätkän Heidin blogia julkituodaksesi omaa maailmankatsomustasi.

  Vaadit Heidiltä tieteellisiä perusteluja näkökantoihisi - missä omasi ovat?

  Jumala ei ole Raamatussa sen paremmin kuin missään muussakaan kirjassa.

  Jumala ei sitä paitsi ole edes kristittyjen yksityisomaisuutta.

  Eniten uskonnoissa tökkii se, että jokainen katsoo olevansa se ainoa oikea tie ja muihin uskontoihin uskovat menevät helvettiin tai mikä se kunkin uskonnon nimeämä vääräuskoisten paikka onkaan.

  Mahtaa Jumala nauraa partaansa! :)

  VastaaPoista
 15. "Vaadit Heidiltä tieteellisiä perusteluja näkökantoihiNSA"

  VastaaPoista
 16. Neitoinen: En pyytänyt suinkaan mitään virallisia "tieteellisiä" perusteluja vaan ihan vaan joitain perusteluja. Ettei olisi vain sanelua, miten asiat ovat ilman todisteiden häivääkään.

  Ei Jumalankaan olemassa oloa tarvitse todistaa virallisen tieteellisesti. Mutta siitä voi varmistua monien todisteiden perusteella, joita löytyy Raamatusta ja luomakunnasta. (mm lukuisat täyttyneet ennustukset ja tiedot, joita kirjoittamisen ajankohtaan tiede ei ollut vielä löytänyt. Samoin monet asiat maailmassamme ja eliöissä sekä ihmisissä eivät voi olla vain järjettömän sattuman tulosta.)

  En nyt rupea tässä enää tämän enempää perustelemaan tai todistelemaan Jumalan olemassaoloa. Siitä voi etsiä tietoa ja löytää muutenkin. Puhun näistä asioista yleensä netin ulkopuolella.

  Ja johan sanoitkin, että olenpas Heidin blogia "pitkän pätkän" käyttänyt. Toisaalta tämä tilahan ei täällä varsinaisesti mihinkään kulu. ;) Ja luen myös blogeja, joissa on säännöllisesti viidestäkymmenestä sataankin kommenttia ja usein jatkuvasti vieläpä samoilta kommentoijilta. Blogin pitäjähän voi aina halutessaan poistaa epämieluisat kommentit. Luottakaamme, että myös Heidissä on naista siihen halutessaan. ;)

  Pyytelin perusteluita, koska Heidi ei vain heittele näkökantojaan vaan tuntuu määrätietoisesti opettavan lukijoilleen maailmankatsomustaan, jotta maailma pelastuisi.

  Joka haluaa olla opettaja on luonnollisesti altis opetustensa tarkastelulle ja myös kyseenalaistamiselle. Ja koska Heidi oli jo kutsumassa minua omaan yhteisöönsä ja kyseli olenko etsijä, halusin luonnollisesti vastata.Ja minähän olen perusteellinen, kun alkuun pääsen...;)

  Tosin suunnittelen tässä kyllä jo vetäytyväni tältä foorumilta takavasemmalle, älä huoli Neitoinen. :D

  Mitä tuohon näkemykseesi uskonnoista tulee, niin ei suinkaan ole niin, että kaikki uskovat ihmiset päättelevät kaikkien toisin uskovien päätyvän johonkin surkeaan paikkaan loppuiäkseen, ikuisiksi ajoiksi. Esim osa Raamattuun uskovista ihmisistä ajattelee, että tuli on Raamatussa vain vertauskuva siitä, että osa ihmisistä voi vain hävitä olemassa olosta ikuisiksi ajoiksi kuten kaikki mikä tuleen pannaan: se katoaa.

  Uskontoja ja uskomuksia on monia. Ja miksipä kukaan kannattaisi omaa uskontoaan tai ideologiaansa ellei pitäisi sitä hyvänä, oikeana, niin jopa totuutena.

  Jumala ei tosiaankaan ole kenenkään yksityisomaisuutta kuten mainitsit. Hänellä on omat tarkoituksensa ja tahtonsa, myös meidän ihmisten suhteen. Se on sitten asia erikseen, ketkä pyrkivät noudattamaan Hänen ohjeitaan ja mitkä kirjoitukset ovat todella peräisin Häneltä. Paneutumalla kunnolla todisteisiin, vastaukset kysymyksiin ovat löydettävissä.

  Koska meitä, jotka rakastamme luonnollisia asioita ja kaikkea terveellistä ja aitoa on jo paljon, mutta meidän muut ajatuksemme voivat hyvinkin paljon erota toisistaan, toivoisinkin, että raakaravintoa, luomua ja aitoa ravitsemusta yms ei yhdistettäisi eikä pyrittäisi yhdistämään itsestäänselvästi ylhäältä päin saneltuna mihinkään tiettyyn ajatus-tai uskomusmaailmaan. Tällaista suuntausta olen ollut havaitsemassa.

  Jos joku ottaa oikeudekseen jatkuvasti nimittää muitten innostusta ja flowta hyvien asioitten parissa vain tietyksi melko alhaisella tasolla olevaksi vaiheeksi matkalla siihen varsinaiseen "henkisyyden" ja "valaistumisen" tilaan ollaan jo polulla, joka ei monista tunnu enää hyvältä.

  Kun jutut liikkuvat melkoisen korkeissa sfääreissä, ei liene erikoista, että edes osa lukijoista alkaa haikailemaan jonkimoisia perusteluja, todisteita, että asiantila todellakin olisi näin, kun halutaan opettaa.

  Yleensä suurin osa haluaakin perustella kantojaan. On hedelmätön kehäpäätelmä, että mieli haluaa perusteluja ja niitä ei tarvita. Tällä perusteella kukatahansa voisi väittää mitätahansa.

  Entä,jos kuuntelija kysyisi:" Miten niin on näin?" Olisiko hyvä vastaus: "Koska minä sanon niin ja mieli se vain haluaa turhia perusteita."

  Mukavaa kesäistä iltaa ja antoisia pohdiskeluja sinulle Neitoinen!

  VastaaPoista
 17. Adelina, en tullut sanoneeksi edellisessä kommentissani, että sinun viesteissäsi häiritsi lähinnä se, kun syy ärtymykseesi osoittautui olevan erilainen maailmankatsomus, jonka paljastit vasta sittemmin.

  Ärtymyksesi syy ei siis ollut itsessään new age- henkisyys ja mitä niitä muita vaikutteita mainitsitkaan olevan, vaan se, että näkemys oli eri kuin sinun.

  Jos Heidi kirjoittaisi blogissaan Jumalasta samaan tapaan kuin sinä ajattelet, olisit siis taputtanut käsiäsi onnellisena siitä, että joku muukin ymmärtää Totuuden.

  Minusta näissä postauksissa ei sekoitella asioita; jossakin tekstissä puhutaan esim. ravintoon liittyvistä asioista ja joissakin toisissa esim. tietoisuudesta.

  Jo otsikoiden perusteella on helppo huomata, että jaaha, tämä taitaakin olla maailmankatsomukseni vastainen, joten en sitä sitten lue.

  Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että ei ole mukavaa puhua tyyliin "noin minäkin ajattelin pari vuotta sitten kun olin vielä sillä ja tällä tasolla".

  Mitä tulee perusteluihin, niin joitakin asioita on vaikea perustella absoluuttisen aukottomasti. Siitä huolimatta löytyy paljon ihmisiä, jotka haluavat julistaa esim. sellaista maailmankuvaa, että Jumalaa ei ole olemassa! Tai että Hän on olemassa! :)

  Tärkeä kysymys on: elänkö minä itse Jumalan kuvana? Täydellisen rakastavana, väkivallattomana (kasvisruokavalio on vasta alku vakivallattomuuteen), toisten näkemykset hyväksyvänä, anteeksiantavana ym.

  Mukavaa iltaa sinullekin!

  VastaaPoista
 18. Ymmärrän Neitoinen, että saattoi tulla sellainen vaikutelma, että olisin ärtynyt siitä, että Heidillä vain on erilaiset näkemykset, erilainen maailmankatsomus kuin minulla.

  Ärtymys nousi kuitenkin mielestäni pääasiassa siitä, miten hän jälleen kerran tarjoili ideologia-annoksensa. Itsestäänselvyytenä annettuna, ilman perusteluja ja muitten henkistä tasoa vähätellen.

  Olen kuitenkin seurannut hänen blogiaan pitkään samoin kuin monien muidenkin ekohenkisten ihmisten ja monilla heistä on erilainen maailmankatsomus kuin minulla ja ei se minua ole vaivannut. En alunperin aikonut omaa vakaumustani edes alkaa lainkaan selittelemään. Halusin vain ehdottaa muutosta tietojen tarjoilutyyliin.

  Aidosti harmistuin juurikin näistä " noin minäkin ajattelin pari vuotta sitten kun olin vielä sillä ja tällä tasolla".-puheista, jotka eivät siis sinuakaan tunnu mielyttävän.

  Olen ollut niin iloinen siitä flowsta ja tekemisen riemusta, joka uusienkin raakaravinnosta, luomusta ja ekologisuudeta kirjoittavien intoa ja iloa hehkuvista blogeista huokuu! Olin niin pettynyt, kun Heidi meni kirjoittamaan noin. Niin kuin tuossa innossa ja auttamisen halussa, tuossa puhtaasta ja luonnonmukaisesta nauttimisessa ja siitä intohimolla puhumisessa ja kirjoittamisessa ei olisi jo paljon, niin paljon, että pitääkö sitä mennä lässäyttelemään,vähättelemään tyylin, että onhan tuo ihan mahtavaa, tavallaan, mutta muistakaa, että tuo on nyt vain tuota. Jos haluatte tosi tärkeitä toimia tehdä, pelastustoimia maapallon parhaaksi, seuratkaa Heidi-johtajan mallia! Kaikki vaan nyt kilvan henkistymään, tietoisuudet yhtymään ja maailma pelastuu!

  Tuota johtohahmon roolia olisi helpompi tarkkailla kiinnostuneena, jos nainen edes yrittäisi kunnolla perustella kantojaan. Vaan, kun ei. Niin on emotionaalista höttöä, että huh. Ja nyt paradoksaalista kyllä jo puoli terveysblogistaniaa puhuu kuin tunteet olisivat lähinnä taakka ja miten egosta pitäisi päästä eroon ja miten tietoisuutta nostaa jne. Ja silti sekään ei tunnu riittävän...

  Ja kyllä: sekin tuntuu surulliselta, että moni, joka voisi olla kiinnostunut löytämään yhteyden Luojaamme, alkaakin etsiä yhteyttä persoonattomaan maailmankaikkeuden tietoisuuteen.Luomu sisäänheittotavarana. Kieltämättä sekään ei saa minua ilosta hihkumaan.

  Alkoi tehdä mieli herättää kysymys, onko keisarilla vaatteita.Jos joku on kirjoittanut jo pitkään ja monet nuoretkin lukevat hänen tekstejään, mielipide vaikuttajan tekstinä tällainen voi nopeasti alkaa johtaa ihmisiä hyvään suuntaan tai sitten , niin harhaan.

  Tämän päiväinen teksti tuntui jo niin hätkähdyttävän paksulta, että tuli vain olo: Woman got to do what woman got to do!

  Lukemattomia toisinajattelevien tekstejä olen jo pitkään ihan rennoin mielin lukenut poimien sieltä täältä joitain hyviä vinkkejä. Mutta tämän blogin aloin tosiaan kokea jo järjestelmällisenä harhaanjohtamisena.

  En esim läheskään kaikissa maailmankatsomuksellisissa asioissa jaa Viidakkomies Ollin kantoja, mutta hän ei sentään jankkaa miten alkeellisella tasolla terveistä elämäntavoista innostuneet ovat ja miten heidän pitäisi henkistyä, jotta maailma pelastuisi.

  Nykyään on niin upeaa, kun hän kirjoittaa yksityiskohtaisesti kaikesta terveellisestä ja jättää laadukkaasta ravinnosta innostuneitten henkisen tilan rääppimättä.

  Olen kyllä aiemminkin kommentoinut eri maailmankatsomuksen omaavien ihmisten blogien hyviä juttuja lähinnä vain positiiviseen tyyliin. Nyt Heidin tyyli vain kertakaikkiaan alkoi tökkiä ja kun anonyyminä ei voinut tässä blogissa kommentoida vaivauduin oikein liittymään bloggeriinkin, ihan tämän Heidin alentuvan kirjoitustyylin innoittamana. Tosin yritän nyt lopetella tätä kriittisen kommentoijan pyrähdystäni. ;)

  Kiitos Neitoinen! :)

  VastaaPoista
 19. Alkuun luin Adelinan kommentteja mielenkiinnolla, odottaen mahdollista keskustelua jonka se herättäisi, mutta... Osa meni kyllä pikakelauksella.

  Käsittääkseni tässä blogissa on kyse yksityishenkilön tajunnanvirrasta ja oman (henkisen) elämän kehityksen kerronnasta - hyvän ja terveellisen ravinnon ohella - joten miksi hän ei saisi tehdä sitä siten, minkä parhaaksi kokee? Ja toisaalta jos hänen ajatusmaailmansa tuntuu liian julistavalta tai väärältä, niin miksi lukea sitä? Saati alkaa julistaa omaa sanomaansa (jolle voisi valita jonkun muun foorumin)?

  Lisäksi ihmettelen perustelujen vaatimista, jos oma lähtökohta on se, että perusteet omaan maailmankatsomukseen löytyvät raamatusta - kirjasta, joka on täynnä tarinoita, täynnä ristiriitoja, joka on vain oman aikansa kuvaus. Jos ihminen uskoo elämäntapansa olevan se oikea (hänelle, ehkä myös muille), ei se usko ole sen vähäisempi kuin usko Jumalaan. Kummastakaan ei ole todisteita tai perusteluja, perusteeksi ei riitä se, että Raamattu sanoo niin.

  Itse olen myös kriittinen lukija, enkä jokaista Heidin kirjoitusta ota niin "vakavasti", mutta ei itselleni ole tuottanut ongelmaa niiden itseä vähemmän miellyttävien tai kiinnostavien asioiden suodattaminen. Kiitokset siis hyvistä jutuista :)

  VastaaPoista
 20. Edelliselle anonyymille: Mihin maailmankaikkeudentajuntaan perustavat nojaavat katsomuksensa? Raamattuun luottavat, ovat ensin etsineet todisteita siitä, onko kirja yli-inhimillisestä lähteestä peräisin. Ja niitähän on runsaasti: lukuisat tarkasti täyttyneet ennustukset(jopa satoja vuosia ennen henkilöistä lausuttuja) ja myös Raamattuun, jo aikoinaan ennen kuin tiede oli päässyt selvyyteen asioista, kirjatut tietyt tiedot puhuvat yli-inhimillisen lähteen puolesta.

  Ja oikeastihan Raamattu ei ole ristiriidassa tieteellisten faktojen kanssa, mutta se olisi jo pitkä juttu kirjoittaa. Raamattu on hyvin looginen teos.Siellä ennustettiin myös maapallomme saatuminen ja tämä monien mullistusten aika, jolloin tulee olemaan runsaasti maanjäristyksiä,laajoja sotia,saatumista, nälänhätää ja paljon rakkaudetonta käytöstä. Silloin muutos on lähellä.

  Heidi on toimimassa näkyvästi Tulevaisuuskylässä ja monissa luomuun ja luonnollisuuteen liittyvissä asiassa. Hän tykkää näkyä, olla esillä ja toimia. Hän tekee paljon hyviäkin asioita, mutta samalla kuten paljastikin jo tämänkin viestiketjun alussa, hänen mielestään kivat pikkuasiat eivät riitä vaan hän haluaa todellisuudessa vetää ihmisiä
  Vapausakatemian kaltaisiin yhteisöihin, joissa uskotaan tähän maailmankaikkeuden yhteiseen parsoonattomaan tajuntaan. Hän nimenomaan tarjoaa vaihtoehtoa Jumalaan uskomiselle kuten itsekin kertoi. On hyvä, että tämä keskusteluketju toi selkeästi esille hänen syvemmät tarkoituksensa ja päämääränsä.

  Luonnollisen ravinnon puolestapuhujissa Raamattuun ja Jumalaan uskovat ovat toimineet paljon neutraalimmin, kaikki eivät edes mainitse mitään vakaumuksestaan. Raw food-kulttuuriin on monissa maissa liittynyt myös idän filosofioita ja sieltä vaikutuksensa ammentavaa "henkisyyttä." Monet, jotka lukevat muitten maitten Raw food-sivustoja omaksuvat samalla myös näitten kirjoittajien maailmankuvaa ja alkavat levittää koko pakettia myös Suomessa. Siihen kulttuuriin perustelut eivät oikein kuulu.

  Olisin toivonut, että luomu-ja luonnollisuusasiat voitaisiin pitää erillään tästä "henkistelyideologiasta" ja vaikkapa kaikistakin selvistä ideologioista saman tien. Silloin olisi useampienkin (maailmankatsomuksestaan riippumatta) helpompi innostua terveellisen ja luonnollisen ravinnon ja ekologisuuden edistämiseen.

  Ja mikäli Heidi ei touhuaisi niin näkyvässä roolissa ottaen johtoa monissa laaturavintotapahtumissa, ei hänen toimiensa kritisointi olisi niin oleellista. Jos tämä siis olisikin vain yksityishenkilön tajunnanvirran blogi.

  Koska Heidi on kuitenkin alkanut kerätä yhteistyökumppaneita ja alkanut hakeutua johtohahmoksi moneen luonnollisen ja terveellisen liittyvään, esim alan tapahtumiin ja yleensäkin tämän suuntauksen tiennäyttäjäksi, niin on toki järkevää tarkastella, mihin hän syvällisesti ottaen sitä tietä haluaa näyttää.

  Johtajia tai sellaisiksi haluavia kannattaa aina arvioida tarkasti ja heidän päämääriään tutkia. Sitten voi miettiä mihin haluaa mukaan ja mihin ei. Ettei vain humpsahda kritiikittömästi mukaan kivojen ihmisten kivantuntuisiin juttuihin.

  VastaaPoista
 21. Heh, piti kirjoittaa saastumista eikä saatumista.

  Sen verran aihepiiri tuntui sinua Anonymous-nimimerkinkin takana oleva ihminen näköjään kiinnostavan, että näytit juuri sinäkin kirjautuneen bloggeriin tälle nimimerkillesi Anonymous.

  On tärkeä asia, mihin johtohamoiksi itsensä nostavat haluavat meitä johtaa. Mihin ja mistä pois. Ja millä perusten vai ilman perusteluja.

  VastaaPoista
 22. Terveisiä Lontoosta, oli antoisa reissu ja kirjoittelen siitä pian lisää.

  Hmm..mitäköhän kommentoisin vielä tähän? Tosiaan ensinnäkin koen, että tietoisuus on kaikkea muuta kuin persoonaton. Elin pitkään elämäni turhautuneena, uskoen, että maailma on subjekti, jota kaikki tarkastelee samalla tavalla objektiivisesti. Ajattelin, että kaikki on sattumaa jne, enkä juurikaan voi vaikuttaa elämään/maailmaan tai varsinkaan ajatuksiini/tunteisiini. Kunnes...

  Kaikki muuttui. Yhtäkkiä koin sisälläni valtavan subjektin, jota persoonaksikin voi sanoa. Voisin sanoa sitä jopa Jumalaksi, mutta en halua, että sitä sotketaan ulkopuoliseen jumalkäsitykseen. Siksi käytämme neutraalia käsitettä tietoisuus, mutta tietoisuus on siis kaikkea muuta kuin persoonaton. Se on subjekti, jossa on koko maailmankaikkeus ja kun sen jokainen oivaltaa, tajuaa olevansa osa jatkuvasti muutoksessa olevaa elämää, joka haluaa ilmentää itseään ja kehitystään kauttamme...Periaatteessa sitä voisi sanoa myös Jumalaksi, joka on luonut tämän kaiken.

  Enkä siis todellakaan ole ainut, joka on kokenut vastaavaa...

  Kaikki tämä, mitä tämän suuren kokemuksen ja sitä seuranneiden jatkuvien oivallusten jälkeen on tapahtunut, on tapahtunut itsestään - ikäänkuin vuosien pakittamisen (vastustamisen ja yrittämisen jälkeen) automaattivaihde olisi pistetty päälle ja kaikki oli älyttömän helppoa. En siis (valitettavasti) itse päätä, mitä projekteja otan vastaan, mihin huomioni keskittyy, mistä kulloinkin kirjoitan. Elämä elää kauttani ja ilmaisee sen, mitä kullakin hetkenä haluaa - todennäköisesti ne ovat asioita, jotka saavat itseni entistä enemmän tietoiseksi ja toki myös muita. Elämä/Jumala on myös välillä halunnut, että olen tekemättä mitään ja lopetan tietyt jutut, jotta seuraava voi valmistua ilman esteitä...

  Opeissamme korostamme sitä, ettei ole dualismia. Ravinto ja terveys - jutut eivät ole erillään tietoisuudesta. Perhe, työ, harrastukset yms. eivät myöskään ole erillään. Kaikki on yhtä ja samaa - elämän kulkua, tietoisuuden paljastumista. Olemme saaneet onneksemme nyt paljon uutta, kokonaisvaltaisesti parantavaa tietoa näistä itsekin kirjoittamista ravintoasioista. Se on monelle väylä oivaltaa lisää - vielä paljon suurempia juttuja. Olen todella kiitollinen, että ne asiat ovat olleet oleellisessa osana niin omaa, kuin muiden kasvua - ja edelleen ne ovat tärkeitä. En todellakaan väheksy niitä. Innostua saa ja pitääkin, mutta jos en koe sitä enää itselleni tärkeäksi niin voin varmaan olla rehellinen?

  En ole tietoisesti pyrkinyt opettajaksi - enkä tiedä olenko sitä vieläkään. Se on plussaa, jos joku näistä kirjoituksista jotain saa (tiedän että saa), mutta lähinnä kirjoitan itselleni. Termit ja käsitteet selkeytyvät tässä koko ajan, mitä enemmän tietoisuus kasvaa - samoin myös teoriapuoli tulee varmasti enemmän osaksi näitä juttuja. Tällä erää jaan lähinnä kokemuksiani - teoriaa voi lukea lisää VA:n sivuilta.

  Kiitos hyvistä kommenteista, etenkin Adelinalle. Tämä keskustelu on osana meidän kaikkien kehitystä - olemme siitä tietoisia tai emme. Kuunnelkaa sisintänne, se on pääsanomani edelleen -ja on ok jos kirjoitukseni ei aina resonoi.

  VastaaPoista
 23. Kiitos Sinullekin Heidi! Keskustelu on yleensä aina hyvästä, niin silloin kun ollaan samaa mieltä ja erityisen usein silloin, kun ei olla aivan samaa mieltä. Se panee yleensä prosesseja liikkeelle meissä kaikissa.

  Onnittelut, huomasin, että sinusta on tulossa äiti! Kaikkea hyvää perheellenne! :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...