Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.6.2011

Summer is crazy...

Olin muutaman päivän Tampereella "työ"asioita hoitamassa eli mm. jakamassa Tulevaisuuskylän flaiereita ympäristötorilla ja kokoustelemassa Shasalla nauttien samalla edukasta Citydeal - tarjousta ja mm. Marian herkkukakkuja. Muutama päivä kerrostalossa oli ihan JÄÄTÄVÄN KUUMA puhumattakaan ei-ilmastoidulla autolla ajamisesta. Eilen palasin Yläosattomien (ja paljastus: näillä keleillä välillä alaosattomienkin (!)) miesten katselutalkoisiin mökille ja maadotin kaupungin pölyt ja melut pois keho-mielestäni.

Heikki sanoi, että mökkilounaiden taso parantui heti, kun tulin paikalle. En ehtinyt käydä edes paremmassa kaupassa, vaan K-supermarketista löytyi tarvittavat mökkieväät: Luomuhedelmiä mm. ananasta, päärynää, appelsiinia, sitruunaa, mung- ja sinimailasen ituja, vihanneksia, hapankaalia, luomujuustoa ja luomuraejuustoa!!! Olen siis entinen raejuustoaddikti ja vierottautuessani siitä pari vuotta sitten, olin varma, etten enää tulisi syömään sitä. Luomuraejuusto maistuu kuitenkin nyt entistä paremmalta, kun sitä nauttii kohtuudella reilun raaka-aterian kera. Se on hyvä, proteiinipitoinen B12:sta sisältävä vaihtoehto raakajuustoille, jossa usein on aika paljon rasvaa, vaikka onkin pastoroitu. Parempi pitta- ja muillekkin kehotyypeille kesähelteessä etenkin verrattuna viime kesäiseen tahinitankkaukseen.

Luomuraejuustoa saa ainakin cittareista (hyvä kauppa taas kerran) sekä joistakin K-supermarketeista (itse kävin Treella Nekalassa). Antakaa kaupoillenne palautetta!
Kesäisellä lounaallamme nautimme paprikalla, ruohosipulilla, avokado-fiestamole - dipillä sekä now foodsin hiivahiutaleilla täytettyjä kurkkuja. Lautasella myös ituja, herneitä sekä raejuustoa..Jälkkäriksi panostin piiitkästä aikaa oikein raakakakkuun. Sen pohjassa on liotettuja auringonkukan- ja seesaminsiemeniä, hieman hunajaa, Tocotrienolsia ja kookosjauhoja. Kuorrutteessa on blendattua päärynää, mustaherukkaa, kookosöljyä, xylitolia ja parapähkinää. Ei liian makeaa, eikä niin yberhyvää, että söisi kerralla koko kakun. Mutta tosi hyvää siis :)


Hyvää kesäruokaa ovat myös luomumunakkaat, joihin voi laittaa toosi paljon vihreitä, kuten pinaattia ja nokkosta. Proteiiniasiaa päivittelin juuri kirjaani ja kerron siitä myös blogissa lähiaikoina. Tiivistettynä lähtötasosi kertoo hieman proteiinien tarpeesta yhtälailla kuin tämänhetkiset tavoitteesi ja aktiivisuustasosi. Kaikille yhteinen sääntö on, että panosta laatuun kaikissa näissä: Luomulihat, luomukalat (pienet järvikalat ja mm. meidän cittarissa joskus jopa luomulohta), luomukana (cittarissa pakastealtaassa yllättäen), kasvisperäiset luomupavut-herneet-idut-levät-pähkinät-siemenet-protskujauheet, (tofu)...


Tropiikissa elely jatkuu kohta voikukkien poiminnalla, kun eilisellä lenkillä löysimme kunnon apajat. Itse en pysty olemaan ollenkaan auringossa seisovassa kuumuudessa. Heikki sen sijaan makoilee autuaana tantramonisteita lukien ja testosteronia tankaten :) Välillä viileää kaivovettä päälle ja taas aurinkoon. Toimme tänne myös pumpattavan uima-altaan, mutta huomasimme sen olevan aivan liian iso kaivovedellä täytettäväksi. Ehkäpä vien sen  siskolleni, joka tänä kesänä saa nauttia vanhempieni omakotitaloasumisesta.

Loppuun pari menevää kesäbiisiä. Ensimmäistä popitin pahis-16-v kesänä ja toista lähes tuplaikäisenä, ehkä vähän enemmän hyvisten puolella olevana ;)

ps. Muistakaa ihmiset juoda tarpeeksi ja vielä enemmän vettä lisättynä laatusuolalla näillä keleillä ja muistuttakaa asiasta myös erityisesti isovanhempianne, jotka jo ennestään kärsivät nestehukasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...