Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

14.6.2011

Raakaa voimaa - ja nautintoa

Tässä uusimmassa Kg-lehdessä oleva juttu, jossa käsitellään raakaravintoa, taistellaan jälleen hieman ravintoterapeutin kanssa ja kerrotaan hieman tammikuun Raw-illastani, joka jäi viimeiseksi sellaiseksi. Lopullisesta jutusta oli valitettavasti jätetty muutama hauska ja jopa imarteleva yksityiskohtaa pois - nyt juttu on aika perussettiä plus että joitan sanomisiani oli selvästi kärjistetty. Jutusta voi saada kuvan, että ole sanonut, että raakasuklaa on "raw foodistien" yleinen aamiainen. En ole syyllinen :) Jos lehtijuttu ei kiinnosta, katso edes alhaalla oleva linkkivinkki!


Mitenkäs R-A-W nautinnollisesti käytäntöön, muuten kuin smoothieilla? Tässä muutama kuuman ja vähän viileämmänkin kesän raikas herkku:

Valaistuneen viileä mangounelma


- Pussi pakastemangoja suoraan pakkasesta
- 2 päärynää
- 1 appelsiini
--> blendaa mahd. vähän veden kanssa


Kuuman kissan Minttujätski- Muutama avokado
- Pussi pakastemangoja
- Lucumaa
- Muutama tippa minttuöljyä
- Päälle halutessasi cacao nibsejä
--> Blendaa ja jäädytä halutessasi pakkasessaUnelmien chiapuuro (maistuu myös lapsille)

- n. 2 dl liotettuja ja kunnolla paisuneita chiansiemeniä
- banaani
- n. 1 rkl lesitiiniä
- n. 1 rkl rice bran
- Vaniljaa
--> Blendaa mahd. vähän veden kanssa. Ripottele mulberreja päälle. 
(ei kuvaa valitettavasti)


Ja tässä "iki-vanha" helpoimmasta helpoin aloittelijan sotkujätski (kuva omalta aloittelijan vuodelta 2009):


- Avokado pilkottuna
- Marjoja
- Hunajaa
- Kookoskermaa
--> Sotke ja nauti!


Tsekatkaa myös Heikin ensimmäiset epämukavuusalueelle menneet videopätkät, joissa hän näyttää pieniä pätkiä elämästään:) Ei ole nimittäin enää sama mies, kenet vuosi sitten tapasin! Aidoin mies jo silloin, mutta nyt vielä paljon enemmän <3 Suosittelen jokaisen harjoittelemaan kameralle puhumista. Itselläni se sujuu jo luontevasti - ei tarvitse jännittää tai pelottaa - vaati paljon rohkeutta lähteä puhumaan yleisön eteen, mutta kun ei ollut vaihtoehtoa! Sitten piti opetella luopumaan "ainutkertaisuudesta" eli somebody-->nobody. Nyt asiaan ei enää liity tunteita, joten sitä voi tehdä helposti "tunteetta" jos sellainen tilanne tulee. No pieni jännitys on tietty aina hyväksi!

3 kommenttia:

 1. Miksihän nää jutut pitää aina kirjoittaa niinpäin, että ensin oikean ruoan puolestapuhujaa haastatellaan ja sen jälkeen joku ravitsemusterapeutti saa kumota nämä "uskomukset" ja kertoa miten asia "oikeasti on" ?

  VastaaPoista
 2. Just! Koskee myös muita tieteenaloja kyseenalaistavia juttuja, jollain on joku uusi idea ja se dissataan, koska ei oo tutkimuksia...

  VastaaPoista
 3. Olihan tuossa jotain hyvääkin, kuten yleensä... itse olen viime aikoina kitannut siinä määrin oliiviöljyä +muutamia muita rasvoja että tiedän että vähemmälläkin pärjäis ;) kun ne kivennäisaineet kuitenkin olis tositosi tärkeitä.

  Mutta kiitos, hyvä kirjoitus sekä täällä että mielenkiintoista luettavaa lehdessä!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...