Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.6.2011

Miksi laajempi konteksti?

Meillä jokaisella on oma elämä. Omissa elämissä meillä on omat ajatukset ja tunteet, jotka määrittelevät omat tarpeemme, omat mielenkiinnon kohteemme, omat ystävät, perhe, työ, asunto, harrastukset ja muut asiat, jotka muodostavat identiteettimme.

Nämä edellämainitut asiat tuovat meille paljon ainakin hetkellistä iloa, mutta miksi silti vain harvoin olemme tyytyväisiä? Vaikka saisimmekin tavoitteemme tyydytettyä, miksi se tyydyttää vain hetken? Vaikka takana olisi ihan mukava päivä, kiinnostavien asioiden parissa, miksi sisällä, jossain osassa lyö pelkkää tyhjää?

Jos joku asia on "oma" se luo samalla omistussuhteen tai toisinsanoen kiinnittymisen. Elämäsi alkaa olla riippuvainen tuosta suhteesta. Huomaat ehkä toimivasi monessakin tilanteessa erilaisia riippuvuussuhteita vahvistavalla tavalla ja tällöin et luonnollisestikaan ole vapaa vaan päinvastoin elämäsi on aika rajoittavaa.

Entä jos ottaisimme laajemman kontekstin ja unohtaisimme pikkuisen oman elämämme? Mielesi ei halua tietenkään kuulla tälläista, mutta asiaa ehkä helpottaa se, että laajemman kontekstin ottaminen vapauttaa meidät erilaisista ehdollistumistamme tai kiinnikkeistä joiden alkulähde on aina pelko. Emme nimittäin pysty ymmärtämään ja tiedostamaan pelkojamme ja lukuisia erilaisia omistussuhteita meidän ja eri asioiden välillä, ennen kuin pystymme katsomaan itseämme oman kuplamme ulkopuolelta.

Mitä sitten on pienen kuplamme ulkopuolella? Uskallatko kurkata? Siellä on elämä. Elämä, jota eletään vapaana, palvellen automaattisesti suurempaa kokonaisuutta. Ilman omia tarpeita "olla jotain" tai "omistaa jotain". Jos otamme uuden näkökulman ja laajemman kontekstin päivittäiseen elämiseen ja pyrimme määrätietoisesti sitä kohti - joka tilanteessa, aina uudelleen ja uudelleen, siitä tulee pysyvä tilamme. Kyllä! Elämä ilman murheita, pelkoja tai haluja on mahdollista, kun ei asu kuplassa.

On tärkeä muistaa, että kyse on lopulta tahdostamme. Voimme meditoida tai kuvitella olevamme henkisiä, mutta tietyn tilanteen tullen, otamme roolin, jossa voimme esittää elävämme ihan päinvastaista elämää. Voimme jumittaa hieman epämiellyttävissä - mutta aah niin omissa ja tutuissa ympyröissä, parisuhteessa, tiettyjen ystävien parissa, työssä, "unelmien" tavoittelussa, vaikka selkeä viesti on annettu. Asiat, jotka palvelivat kehitystäsi joskus, eivät palvele enää ja epämukavuus ja turhautuminen on merkki siitä, että olet menossa eteenpäin!

Elämän peli on sen verran jännä, että  meidän tulee luoda kaikenlaisia omistussuhteita, jotka vahvistavat hyvää identiteettiämme. Kun identiteetti on tarpeeksi vahva, on aika päästää irti. Luopuminen on vaikein osa, mutta sen jälkeen koittaa aina ennemmin tai myöhemmin vapaus.

Laajempi konteksti on sitä, että emme yritä korjata identiteetissämme olevia "puutteita" - toisin sanoen "kaivella roskista". Se on sitä, että unohdamme tai ainakin koitamme parhaamme unohtaaksemme täysin identiteettimme kerta kerran jälkeen. Toisinsanoen se tarkoittaa olla läsnä. Tai vapaa. Me kaikki voimme olla rakentamassa uutta maailmaa. Vapaudesta, läsnäolosta ja laajemmasta kontekstista käsin luominen on kuitenkin helpompaa ja tuloskin saattaa toivonmukaan olla hieman erilainen.

Olemme saaneet muutamia uusia jäseniä, jotka ovat tehneet päätöksen elää laajemman kontekstin elämää. Yhteisömme järjestää ensi viikolla kesäretriitin, jonka viimeisenä päivänä, torstaina 7.7 pidämme uusille jäsenille vapaamuotoisen esittelytilaisuuden Hämeenlinnassa. Kysymys kuuluukin; haluatko etsiä vai löytää?

Sivuillamme on paljon tekstiä. Ennen kuin aloitat lukemisen, tutustu lukuohjeisiin, jossa suositellaan vaikka vain yhden artikkelin lukemista viikossa.

A Freevolutionary on ihminen, joka on oivaltanut ja hyväksynyt evolutiivisen vapauden ja evoluutioimpulssin omaksi todelliseksi, aidoksi olemuksekseen, ja joka elää tämän oivalluksen avulla elämäänsä vapaana, luonnollisesti ja tietoisesti. Muodostuu sanoista free (vapaa), evolutionary (evolutiivinen) ja revolutionary (vallankumouksellinen). Lähde: Evolutionary community/Vapaus-akatemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...