Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.6.2011

Aina töissä, aina vapaalla - that's freedom

Lopetin työnteon noin pari vuotta sitten. Tätä päätöstä en ole katunut - päinvastoin. Taloudellinen tilanne on huomattavasti parempi kuin aiemmin, elämänlaatu parantunut ehkä triljoona prosenttia puhumattakaan päähäni ohjelmoidun "sitten kun" -ajatusmallin loppumisesta. Onni ei tullutkaan sitten kun on rakentanut hienon uran, saavuttanut mainetta ja mammonaa yms vaan onni on aina ja nyt, tässä hetkessä.

Entisessä elämässä työnteolla oli täysin eri merkitys kuin nyt. Ensimmäisiin kesätöihin pääseminen ja itse tienatun rahan saaminen täyttivät traditionaaliseen maailmankuvaan kuuluvaa "työtä vain pitää tehdä, kun aina on tehty" normaaliksi, hyväksi kunnialliseksi ja ei-laiskaksi ihmiseksi kuulumisen tarvetta. Kun "kunnon ammattiin" opiskelun jälkeen lähdettiin rakentamaan uraa ja juoksemaan porkkanoiden perässä ajatusmallit olivat jo siirtyneet moderniin maailmankuvaan - yksilöllisyyden (ts. egon) korostamiseen ja menestyksen tavoittelemiseen. Modernissa maailmankuvassa usein kärvistellään niin kauan, kunnes piuhat on pakko katkaista - joko terveys menee taikka jotain muuta kautta havahtuu siihen, että se työnteko tai menestyminen ei olekaan se juttu. Onnea etsitään materialistisista, itsen ulkopuolelta tulevista asioista - ja porkkanat maistuvat.

Tiedän mistä puhun, koska olen etsinyt, etsinyt ja etsinyt. Onnea itseni ulkopuolelta. Saavutettu tavoite - oli se sitten liikuntasuoritus, matka, työpaikka tai parisuhde - tyydytti vain jonkin aikaa ja sitten niitä pitikin vaihtaa. Määrittelin itseäni kovasti  mm. näiden edellä mainittujen asioiden perusteella. Vertailin omaani ja ystävieni elämänlaatua. Katsoin - tai alitajuntani omaksui - mediasta mallia, millainen hyvä elämä on ja miten sitä pitää tavoitella. Sain kannustusta/pönkitystä ajatuksiini elämässäni aina silloisena hetkinä elämässäni olleilta henkilöiltä.

Kiitos näistä! Nyt tiedän, että meidän tulee kasvattaa erillisyyttämme eri asioiden kautta, jotta voisimme havahtua ja herätä erillisyydestämme. Olin valmis heräämään, kun olin tarpeeksi etsinyt, käynyt pohjalla ja ihmetellyt tyhjää elämää. Blogin aloittamisen myötä sain tarvittavaa tukea hypylleni uusiin maailmankuviin. Näissä maailmankuvissa ei enää tarvinnut etsiä. Riitti, että vain oli ja kuunteli sydäntään. Aito minä, joka puhuu sydämen kautta haluaa tehdä vain asioita, jotka ovat hyväksi kokonaisuudelle. Sitä ei kiinnosta egosi tarpeet ja halut, kuten oletko menestynyt tietyn ihmisryhmän silmissä. Kun saat kosketuksen tähän tarkoituksella piilossa olleeseen osaan itsessäsi, kuljet automaattisesti oikeaan suuntaan. Voimme tässä yhteydessä puhua myös henkisyydestä, mutta siihen ei tarvitse sekoittaa mitään mystistä.
Kun Aito minä alkaa puhua, ei enää tarvitse miettiä mm.työntekoa. Teet automaattisesti asioita, jotka vievät sekä omaa että muiden kehitystä eteenpäin. Pelkojen kaikkoamisen kautta häviää myös huoli taloudesta ja tulet saamaan juuri sen verran rahaa kuin tarvitset - usein jopa enemmän, kuin ennen "yrittämällä". Voit valita mielenkiintoisimmat projektit - niitähän riittää, kun katsoo maailmaa uusilla silmillä. Valinnan vaikeuttakaan ei ole, jos vain annat elämän tehdä päätökset puolestasi. Jos hetkellisesti ajaudumme sivupolulle - otamme liian haastavan "nakin" harteillemme - se kyllä kerrotaan sitten epämukavien tunteiden tulemisen muodossa. Valmius muuttaa suuntaa ja päästää irti vielä hetki sitten hyviltä tuntuneista kuvioista vaatii rohkeutta.  Valmius muuttaa suuntaa ja päästää irti vielä hetki sitten hyviltä tuntuneista kuvioista vaatii nöyryyttä. Rohkeus ja nöyryys sopivassa suhteessa vievät takuulla eteenpäin.

Jos tunnet, että olet vapaa, mutta erottelet vielä työn ja vapaa-ajan, harkitse vapauttasi uudelleen. Vapaa ihminen on aina töissä ja lomalla. Hän voi puhua ns. työasioista aina ilman epämukavuuden tunteita, koska mitkään asiat eivät ole erillisiä toisistaan. Stressi kertoo siitä, että yritämme hallita aikaa, ja jos meillä on kiire, emme elä Aidon minämme kautta. Jojoilu, eli se, että menemme aina tilanteen mukaan joko mielen tai aidon minän matkaan on loppuviimein aika tuskallista.

Mitä ihan aikuisten oikeesti haluaisit tehdä juuri nyt? Tee sitä! Viimeisten kuukausien sisällä olen havainnut, että ihmiset alkavat ihan oikeasti toteuttaa unelmiaan. Ihmiset perustavat smoothiekahviloita, pitävät raw-iltoja, pystyttävät raw-pitopalvelun, luomu-kotiinkuljetus - yrityksiä, luontaishoitoloita yms. yms. Nämä kaikki palvelevat ei vain omaa kehitystä, vaan vaikutus ulottuu myös moniin muihin ihmisiin. Suurempi muutos tapahtuu aina, kun tarpeeksi pieni kriittinen massa on omaksunut sen osaksi elämää, kertoo siitä muille ja elää sitä. Toimimme "outoina houkuttimina" kukin omalla alallaan niille ihmisille, jotka etsivät parempaa elämää. Näytämme eri esimerkein, kuinka sen voi löytää.


Vapaus-akatemia on nyt Evolutionary community. Yhteisömme tavoite on auttaa jokaista tietoisuuden ilmentymää eli ihmistä oivaltamaan itsessään olevan voiman ja ilmentämään vapautta, miten ikinä se kenenkin kohdalla on tarkoitus tapahtua. Uudistamme jatkuvasti yhteisöä ja olemme nyt luomassa globaalia foorumia- ja keskustelupalstaa. Haluatko olla mukana yhteisössämme? Tutustu uudistettuun sivustoon ja jos mielenkiinto jäsenyydestä herää, ole yhteydessä Timoon tai minuun.

Loppuun muutamia poimintoja tulevaisuuden vapaushenkisestä ruokailusta. Shasa on Woimatilan lisäksi perustettu ainakin jonkun tason vapausfilosofiasta käsin ja nyt se on alkanut toimia väkimäärän ja tarjonnan monipuolisuuden perusteella. Go on, girls and boys!

Raw cakee

Runsaat salaatti- ja suola/raakakakkutarjoilutRaakapatukoita

6 kommenttia:

 1. Minusta (palkallinen) kesäloma on hieno juttu!

  En ole koskaan määritellyt itseäni toisten ihmisten odotusten mukaan tai tehnyt asioita, joita en sydämestäni haluaisi tehdä, joten hyvillä mielin ilmaisen tämänkin mielipiteen joka ei ole sen oikeampi tai väärempi kuin sinun! :)

  ps. Oletettavasti et elä minun maksamillani verovaroilla. Tiedän ihmisiä, jotka kuppaavat yhteiskunnan tukia. Uskottelevatkohan he itselleen olevansa vapaita! ;)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Jokaisella hetkellä meidän tulee arvostaa sitä mitä meillä on, oli se sitten palkallinen kesäloma tai vapaus "olla aina töissä/lomalla"

  VastaaPoista
 3. Vaiheet taitavat mennä jokseenkin näin:

  Ensin eletään muiden sanelemaa "hyvää elämää"
  Sitten havahdutaan ja aletaan elää "omaa elämää"
  SItten herätään, antaudutaan ja annetaan elämän elää kauttamme

  VastaaPoista
 4. Antoisampaa on elää kuin analysoida elämää!

  VastaaPoista
 5. Tämäkin postaus kolahti taas ihan täysillä :) Ajatus säännöllisestä työajasta on aina jotenkin ahdistanut. Haluaisin tehdä työtä, joka ei ole varsinaisesti työtä, vaan asia jota vain teen ja rahallinen puoli hoituu siinä sivussa. Valmistun parin viikon päästä, mutta aion jäädä vielä ainakin vuodeksi kotiin lapseni kanssa. Jos uraa haluaisi luoda, olisi tietenkin kannattanut heti mennä töihin :P Tämä valinta kuitenkin tuntui oikealta, ja niin moneen kertaan on tullut kantapään kautta opittua, että intuitioon kannattaa vain luottaa eikä tapella vastaan :) Haaveilen tietenkin siitä, että tässä vuoden aikana keksisin sellaista tekemistä, että lasta ei tarvitsisi senkään jälkeen laittaa hoitoon, mutta ihan en ole vielä selvillä siitä mitä se voisi olla. Mutta, eiköhän se tässä vuoden aikana kirkastu...

  Tuo Vapaus-Akatemia on moneen kertaan mietityttänyt, mutta olen toivottoman introvertti ja mihin tahansa uuteen porukkaan mukaan meneminen on todella vaikeaa. No ehkäpä tästä jonain päivänä rohkaistun ja otan yhteyttä :)

  VastaaPoista
 6. Nevie: Kiva kuulla! Kannattaa luottaa intuitioon eikä järkeilevään mieleen. Keskittyä hetkeen ja elää päivä kerrallaan ja etenkin luottaa - olla avoin mahdolliselle!

  Joskus pitää mennä epämukavuusalueelle jotta... you know :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...