Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

17.5.2011

TULEVAISUUSKYLÄ - tapahtuma Tampereella syyskuussa

Ravinto/terveysaiheinen kesätapahtumamme on integroitunut osaksi jo pitkään valmisteilla ollutta Tulevaisuuskylä-tapahtumaa, joka järjestetään myös Tampereen keskustorilla 2-3.9.2011. Tapahtuman kantava teema on kestävä kehitys ja tulevaisuudennäkymät Tampereella ja/tai muissakin kaupungeissa. Tavoitteena on jakaa tietoa ja tuoda yhteen eri kohderyhmien ihmisiä kuulemaan, miten voimme jokainen olla vaikuttamassa kestävän tulevaisuuden rakentamiseen elämän eri osa-alueilla. 

Tapahtuman ohjelmapuolelta löytyy erilaisia luentoja liittyen aihepiireihin: ilmastonmuutos, ekokaupungit, talouskasvu- ja lasku, teknologian ratkaisuja ympäristöongelmiin sekä myös myös ravinto- ja terveyspuolelle saamme pari vetonaulaa haastatteluun ja esiintymään (kerron myöhemmin) sekä toivon mukaan myös kiinnostavan paneelikeskustelun ruoan alkuperään, ympäristövaikutuksiin ja terveyteen liittyen. Laitan tarkemmista ohjelmanumeroista tietoa heti, kun ne valmistuvat. Ohjelmistossa on myös aiheeseen liittyviä lyhytelokuvia ja leffoja, esityksiä, arkkitehtuuria sekä ihmiset voivat tutustua myös eri aihealueiden teemapisteisiin, jotka rakennetaan hienon paviljongin sisälle.

Tulevaisuuskylän visuaalinen ilme yhdistelee maanläheistä ekorakentamista, uusiutuvaa energiateknologiaa ja lopunaikojen nomadikulttuuria. Kylänäkymä tarjoilee katsojalle useita rinnakkaisia tulevaisuuksia ja inspiroi oman tulevaisuusajattelun kehittämiseen.Tapahtuma on ehdottoman ympäristöystävällinen ja valaistus ja energia tuotetaan minimipäästöin ja osittain itse aurinkopaneelien ja pientuulivoimalan voimin. Tästä voit katsoa lisää tapahtuman arkkitehtuuria ja toteutusta.
Itse olen Tulevaisuuskylän apulaistuottaja ja koordinoin enemmän ohjelmapuolta kun päätuottaja Henna Laininen vastaa muista järjestelyyn liittyvistä asioista (ja niitähän riittää!). Tapahtumien yhdistyminen oli molemmille onnenpotku, koska meillä oli tarjota tapahtumaan sisältöä, kun taas heillä oli järjestelypuoli (josta en itse ollut ihan kympillä innostunut) jo hyvin hoidossa. Näin ne asiat vaan tapahtuvat itsestään!

Vaikka kesä on vasta edessä, tervetuloa lämpimästi jo nyt tapahtumaan, jonne on kaikilla on ilmainen pääsy. Toivotaan aurinkoista säätä ja antoisaa ohjelmaa on varmasti edessä koko päivien ajaksi. Iltaa voi jatkaa sitten luomuolutta (ja ehkä jotain muutakin, kun pääsee vaikuttamaan) ja stand up esityksiä tarjoavalle iltaklubille!

Kiitos kaikille aiempaan kesätapahtumaan vapaaehtoiseksi ilmoittautuneille, joille olenkin jo laittanut viestiä tapahtuman uudesta päivämäärästä. Tällä kertaa kyselen seuravaa:

- Haluaisiko yrityksesi sponsoroida tapahtumaa ja olla mukana kestävän kehityksen edistämisessä? Antakaa työntekijät vinkkejä pomoillenne, hyvä mahdollisuus vaikuttaa!
- Haluatko tulla näytteilleasettajaksi? Kysy, niin annan tarkemmat hinta ym. tiedot
- Pystytkö tuomaan tapahtumaan jotain muuta lisäarvoa?

Erityisesti toivoisin vinkkejä ja kontakteja ekovaatesuunnittelijoilta/jälleenmyyjiltä, koska olisi tarkoitus järjestää aiheesta muotinäytös!

Seuraa tapahtuman sivuja tästä ja liity tapahtuman Facebook - sivuille tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...