Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

30.5.2011

Puhdas ympäristö kaikkialla!

Olen toitottanut blogissani viimeiset 2 vuotta 3 kuukautta siitä, että nauttimamme ruoan olisi syytä olla mahdollisimman puhdasta. Miksi? Tässä tiivistyksen tiivistys:

* Haluatko olla koekaniinina lukuisille lisäaineille, joiden yhteisvaikutuksista ei ole mitään päteviä tutkimuksia?
* Haluatko altistaa itsesi säteilylle, torjunta-aineille, antibiooteille ja muille kemikaaleille, jotka sekoittavat hormoonitoimintaa ja sitä kautta luovat kehoomme epätasapainoa, jolloin se on huomattavasti alttiimpi sairastumaan?
* Haluatko syödä ruokaa, jossa on kyllä kaloreita, mutta hyvin vähän ravinteita?
* Haluatko olla osana ympäristöntuhoamisketjua? Lajimme ei täällä kauaa säily, jos sama yltiöpäinen kulutusjuhla ja piittaamattomuus jatkuu vielä muutamankin vuoden. Ei, stoppi on tehtävä juuri nyt.
* Haluatko antaa vastuun itsestäsi muille, kuten lääkärille/lääketehtaille?

Jos vastaat yhteen tai useampaan kysymyksistä kyllä, niin teet jokatapauksessa päätöksen jatkotoiminnoistasi itse. Jos taas "ei"-vastaus tulee todennäköisesti lähempää aitoa itseäsi.

Olen ruokavalion muutoksen edesauttamana päässyt kontaktiin kehoni ja mieleni kanssa ja tiedän suurinpiirtein, mitä ne aidosti kaipaavat. Se ei luonnollisesti ole shoppailua, karkin syöntiä, tv:n katselua jne. kaikkea kehoa ja mieltä enemmänkin tukkivaa aktiviteettiä. Asiat, mitä kehoni ja mieleni ja se, mitä oikeasti olen kaipaa on hyvin vähän. Minulle riittää, että perustarpeet ovat tyydytettyjä. Jos hetken aikaa mieli elää omaa elämäänsä - miettii esimerkiksi, että "olenkohan nyt hoitanut kaikki tärkeät asiat VARMASTI?", "Pitäisikö tehdä vielä se ja se", "Entäpä se uusi asunto?"...niin tiedän, että on aika rauhoittua ja havahtua hetkeen. Kaikki on täydellistä juuri nyt. Maailma pyörii täysin ilman pikku mielesi uskomuksia. Mieli päinvastoin vain vahvistaa itseään silloin, kun se alkaa huolehtimaan erilaisista asioista. Se elää kaikista asia- ja ihmisyhteyksistä ja kokee ainutlaatuisuuden tunnetta kun on "jotain miksi elää". "Olen hyväksytty näissä piireissä" "Olen cool, kun teen sitä tai tätä"..."Sitten olen onnellinen kun..."

Kirjoittelin taas ihan kaikkea muuta, mitä mieleni ajatteli:) Se ajatteli, että olisi kiva muistuttaa ihmisiä perusasioista. Ei vain se ruoan puhtaus vaan myös ympäristösi. Katsoppa ympärillesi. Näetkö jotain kaunista? Näetkö ympärilläsi enemmän järjestystä vai kaaosta? Se kertoo suoraan mielesi tilasta. On paljon helpompi tehdä hyvistä asioista, kuten vihersmoothien tekemisestä rutiinia, jos siisti ympäristö kannustaa siihen. En voi itse aloittaa mitään työ tms. juttuja ennen kuin ympärilläni on siistiä ja puhdasta. Siivoamiseen pitäisi aina olla aikaa. Eihän siinä mene kuin oikeasti muutama hassu minuutti päivässä tai hieman enemmän viikossa.

Haastankin ihmisiä nyt kesän kynnyksellä asunnon suursiivoukseen, sen siistinä pitämiseen ja luonnonkukkien ja kasvien hakemiseen sisälle huoneilmaa- ja mieltä virkistämään!

9 kommenttia:

 1. Paljon hyvää asiaa, mulle helppo päätös mutta lähipiirissä paljon niitä jotka vähät välittävät terveydestään ja syömästään ravinnosta. Ymmärrän (?)että kaikilla ei ole energiaa ja aikaa paneutua
  näihin asioihin ja oonkin yrittänyt kannustaa ihmisiä pieniin muutoksiin pikkuhiljaa. Välillä on tosi vaikea katsella sivusta mitä moskaa ihmiset kurkusta alas tunkevatkaan ja valittavat sairauksiaan ja huonoa oloa...huh

  VastaaPoista
 2. Mistä tiedät, mitkä mielen syötöksistä ovat niitä oikeita ja aitoja ja toteuttamiskelpoisia(uusi asunto vai Intian matka + smoothien teko + siivoaminen)? Oikeastaan ei siis kannattaisi tehdä yhtään mitään, vaan istua ahterillaan ja havahtua hetkeen.
  Joku toinenhan voi saada niitä havahtumisen ja elossa olemisen tunteita esim. ampuessaan viattomia eläimiä tai ajaessaan rallia.
  Ovatko kaikki puhtaan raakaravinnon syöjät ja puhtaassa ympäristössä elävät (automaattisesti) hyviksiä ja "tietoisuuden tasolla" korkeammalla kuin ns. tavikset, vai voisiko elämää tuhoava käytös johtua muustakin?

  VastaaPoista
 3. maria: Älä välitä lähipiiristä tai ainakaan yritä muuttaa heitä. Hyväksyminen on varmin tapa saada toiset avoimeksi kokeilemaan uutta. Keskity itseesi ja positiiviseen ympäristöön ja ihmisiin, jotka vahvistavat hyvää mieltäsi. Sitten muutaman vuoden päästä voikin todeta "mitäs minä sanoin".... Tosiaan kaikella on aikansa.

  nadja: Tiedän sen siitä, että ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa. Ei tarvitse miettiä/pohtia - oikeat asiat/ihmiset/tapahtumat vain kulkeutuvat luoksesi yrittämättä, eikä ole mitään epäselvyyttä mitä pitäisi tehdä. Nytkin tiedän, että uusi asunto tulee kohdalle sitten kun siitä on oikeasti hyötyä minulle tai sitten kun se ei enää kiinnosta minua pätkääkään:) Nyt pärjään hyvin vanhassakin. Havahtumisia käymme läpi elämämme aikana monta, niin monia kuin maailmankuvia on. Elämää tuhoava ihminen tekee juuri sillä hetkellä niin, kun kokee parhaaksi. Sama ihminen voi kuitenkin kasvaa tästä yli - toisinsanoen moraalimme kehittyy kasvaessamme, osaamme erottaa mikä on oikein ja ei vain minun vaan kaikkien parhaaksi. Ei siis ole oikeaa eikä väärää - on vain ihmisiä eri tietoisuuden tasoilla.

  VastaaPoista
 4. Jotkut hallitsevat sisäistä kaaostaan järjestelemällä kotiaan tai toimistoaan. Toiset taas uppoutuvat johonkin mielensä sisäiseen ja unohtavat ulkoisen kaaoksen, eivät edes huomaa sitä. Kumpikin on hyvä - ilman siistejä ihmisiä hukkuisimme paskaan ja kukaan ei tekisi mitään. Mutta nekin ihmiset ovat ihan hyviä, jotka eivät ole parhaita organisoimaan toimistopöytäänsä mutta muuten hoitavat hommat. Kuulun jälkimmäiseen kategoriaan. Joskus yksityiskohtaiset ihmiset eivät ymmärrä että me emme vain huomaa ehkä teille ilmiselviä yksityiskohtia. Armoa, kiitos:)Ei kaikkien suurpiirteisten hanslankarien mieli ole kaaosta.

  VastaaPoista
 5. Tai ehkä tästä pitäisi poistua kyllä tiskaamaan ja pyykkaamaan kieltämättä...

  VastaaPoista
 6. Haaste otettu vastaan! Nyt kyllä kuuraan ton lattian ja ikkunat kirkkaaksi että saa kaiken valon sisään...

  VastaaPoista
 7. Heippa!
  Nyt tarvitsisin apua. Haluan vaihtaa ruokatottumukseni päälaelleen, mutta en tiedä miten aloittaisin. Koitin lukea aiempia postauksiasi ja selvitellä niistä, mutta kaipaisin ohjetta for dummies. Jos tiedät jonkin hyvän linkin, jonka avulla pääsisi alkuun tai pystyisit kirjoittamaan elämäntapamuutosta aloittaville ohjeet blogiisi olisin enemmän kuin kiitollinen.

  VastaaPoista
 8. piupaut: Sisäinen ja ulkoinen on aina yhtä, ei ole dualismia. Ennen kuin havahtuu, voi siivoaminenkin tosin olla pakonomaista, sisäisen todellisuuden pakoa, niinkuin minulla itsellä aiemmin. Ennen kuin havahtuu, voi ulkoinen kaaos olla myös sisäisen todellisuuden pakoa, niinkuin monella. En arvota tässäkään, mikä on oikein/väärin tai onko ihminen hyvä/paha. Kaikki me teemme jokaisella hetkellä, niinkuin parhaaksi näemme.

  Ville: yes! Olen havainnut lähipiirissä yllättäen monia miehiä, joilla on siisti ja panostettu asunto sen jälkeen, kun he ovat puhdistaneet kehoansa. Asiat priorisoituvat eri tavalla. Toki siisti voi olla muutenkin...

  glutenfree: Laitoin lyhyet tiivistykset tuohon yläpalkin "Miten alkuun" -välilehdelle. Toivottavasti auttaa edes hieman!

  VastaaPoista
 9. Täällä on koettu myös "ruokaherätys", kuten kaverini ilmaisi. Muutoksen tiellä ollaan ja myös blogikirjoitteluun tämä aihe on tullut jäädäkseen. http://yritysjaharrastaminen.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...