Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

27.4.2011

Homeostaattinen lääketiede kolkuttaa ovella

Ihmisen kokonaisvaltainen huomioiminen on meille länsimaisille täysin uutta. Viimeiset sadat ja etenkin kymmenet vuodet olemme keskittyneet oikeastaan kaikkeen muuhun, kuin terveyteen ja tässä ajassa näemme sen äärimmäiset vaikutukset: sadat tuhannet suomalaiset sairastavat ja oireilevat elintasosairauksista. Olemme keskittyneet erilaisten tarpeidemme ja halujemme tyydyttämiseen kehomme kustannuksella ja kadottaneet ensin kehoyhteytemme, sitten mieliyhteyden ja etenkin yhteyden alkulähteeseemme. Toimimme pinnallisen, tietoisen mielemme ehdoilla, jonka kapasiteetti on 5 %.

Nyt kun tiedostamme asian, voimme lähteä uudelle polulle, nimittäin terveyden tielle. Iiro Riihimäki, fyysikko on kirjoittanut loistoartikkelin littyen nykyelämän "terveydenhoitoon" eli toisinsanoen oireiden piilottamiseen painottaen kalkkeentumista. Hän kertoo asiantuntevasti kehoyhteyden ja tasapainon palauttamisesta ja siitä, että oireet ja vaivat ovat merkkejä elimistön pitkäaikaisesta epätasapainosta. Kehomme on ajautunut kauaksi homeostaasista, joka on optimaalinen, stabiili tasapainotila. Samaa tasapainoon pyrkimystä painottaa niin ayurveda kuin kiinalainen lääketiede.

Tapasin Iiron viime kesän alussa hauskalla terveysteemaisella Sepin Takaisin luontoon - retriitillä. Lukekaa Iiron teksti Raikasweb-blogista

Tässä pari pätkää, mutta lue koko juttu:

"...Kalsium on yksi keskeisimmistä alkaleista mineraaleista ja keho tarvitsee sitä erittäin moniin prosesseihin. Tästä johtuen ruokavalion tulisi sisältää riittävästi orgaanista kalsiumia esim. yrttien ja vihannesten muodossa.


Toki kalsiumia tarvitaan myös luuston kehittämiseen sillä onhan se luun ylivoimaisesti yleisin alkuaine. Jos luustosi on heikko, ei pullonkaula kuitenkaan juuri koskaan ole kalsiumin saannissa. Jos luuta verrataan tiiliseinään, vastaa kalsium tiiliä. Hyvään tiiliseinään tarvitaan kuitenkin myös laastia jona voidaan luun tapauksessa pitää esim. piitä, magnesiumia, sinkkiä mangaania, kaliumia, rautaa, seleeniä, fosforia, rikkiä, kromia sekä useita muita mineraaleja. Tämän lisäksi tarvitaan vielä apumiehiä jotka purkavat tavaran ja kuljettavat sen työmaalle, sekä ammattimiehiä jotka suorittavat itse rakennustyöt (esim. vatsahappo, entsyymit, suoliston mikrobikanta ja D-vitamiini)."

"...Allopaattinen lääketiede on Kuhnin kuvaamaa normaalitiedettä parhaimmillaan. Olemme kuitenkin lähestymässä hetkeä jolloin lääketieteessä tapahtuu paradigman vaihto ja sekavat teoriat saavat antaa tilaa uusille, todellisuutta paremmin kuvaaville malleille. Murrosta pidättelee vielä hetken se tosiasia, että allopaattisen lääkebisneksen kannalta sen perustana olevan teorian heikkoudet ovat paremminkin siunaus kuin kirous. Mikäli allopaattinen lääketiede korjaisi perusteorioidensa heikkoudet, tuhoaisi se samalla oman tuottoisan liiketoimintansa. Väitänkin, että allopaattinen lääketiede on tätä nykyä lähinnä tieteelliseksi hiottu menetelmä jonka avulla yksilö kyetään oireita peittelemällä saattelemaan pois homeostaasista. Tämän jälkeen voidaankin siirtyä core-bisnekseen eli kontrolloimaan ja säätelemään saavutettua epätasapinotilaa kemikaalien ja kirurgian avulla. Kyseessä on siis nerokas bisnesmalli joka takoo rahaa sitä enemmän mitä suurempi osa kansasta saadaan ajautumaan pois homeostaasista. Tämän pohjalta käy ymmärrettäväksi myös se, miksi allopaattinen lääketiede jatkuvasti vähättelee ruokavalion ja elämäntapojen merkitystä terveyden ylläpidossa sekä tukee ruokavaliosuosituksia joita noudattamalla homeostaasin ylläpitäminen on pidemmällä tähtäimellä lähes mahdotonta.


Kaikki ei voi olla kohdallaan jos yli 700 000 tuhatta suomalaista tuhoaa terveyttään haitallisilla kolesterolilääkkeillä ja merkittävä osa lapsista ja nuorista pitää masennuslääkkeiden syömistä täysin normaalina. Uusia taudinnimikkeitä keksitään kuin liukuhihnalta ja jokaista varten löytyy pian uusi patentoitu ihmelääke..."

"Sairaudet eivät ole itsenäisiä ongelmia vaan merkkejä elimistön epätasapainotiloista. Todellisen lääketieteen tulisi pyrkiä homeostaasin ylläpitämiseen, ei siitä kertovien oireiden piilotteluun. Tällainen uusi lääketiede onkin jo syntymässä. Itse kutsun tätä uutta, vasta kehittymässä olevaa lääketiedettä homeostaattiseksi lääketieteeksi. Siinä asioita katsotaan aina kokonaisuudesta käsin ja ”sairauksia” pidetään ainoastaan merkkivaloina, ei itse ongelmina. Homeostaattisen lääketieteen päämääränä on selvittää kuinka elimistö pidetään homeostaasissa mm. oikean ruokavalion ja elämäntapojen avulla sekä kuinka epätasapainoon ajautunut elimistö palautetaan takaisin homeostaasiin.


Homeostaattisen lääketieteen tarkoituksena on parantaa krooniset sairaudet, ei rahastaa niillä. Tästä yksinkertaisesta syystä johtuen siitä ei koskaan tule miljardibisnestä. Onneksemme tämä ei ole tarpeellista, sillä homeostaattinen lääketiede syntyy interaktiivisen ei-hierarkkisen uusmedian mahdollistaman uuden yhteisöllisyyden ja foodismiksi kutsutun elämäntavan sivutuotteena täysin ilmaiseksi. Siitä kuinka tämä on parhaillaan tapahtumassa kuitenkin enemmän joskus toiste..."

Kiitos Iiro!!

3 kommenttia:

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...