Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.2.2011

Terveys kansalaisvelvollisuutena -keskustelustudio

Kävin viime viikolla Tampereen yliopisto Tv:n kuvauksissa liittyen aiheeseen "onko terveydestä tullut kansalaisvelvollisuus" ja voin sanoa, että epämukavuusaluetta jälleen tallattiin ja kovasti (vaikka ei ehkä siltä näytäkään :)

Keskusteluohjelman voi katsoa tästä

ps. Tarjosin lopuksi asianomaisille Conscious - raakasuklaapatukkaa ja tykkäsivät koko kuvausryhmä KOVASTI!

Jos olet uudehko lukija niin halutessasi tsekkaa myös vuoden takainen insertti, jossa käyn Cittarissa ostoksilla ja vertailussa ovat terveysintoilijan ja taviksen ostoskorit. Tässä bloggaus siitä ja myös linkki videoon.

15 kommenttia:

 1. onnittelen sinua siitä, että selvisit epämukavuus-piinasta hengissä;)! hyvä sinä:)!

  VastaaPoista
 2. Mutta myös hyviä kysymyksiä sulle heitettiin joihin meidän usein vastaavassa asemassa olevien olisi hyvä osata vastata selkeästi. Hyvä ja opettavainen haastattelu. Danke!

  VastaaPoista
 3. On jännä havainto, että kun on pääsemässä irti asiasta ja oikeassa olemisen tarpeesta, niin voi muuttua jopa "tylsäksi", kun ei ole tarpeita perustella ja tuoda esiin mielipidettä...

  Toisaalta on edelleen silti niin jäissä uusissa tilanteissa, ettei pysty olemaan läsnä, jolloin tulee aina oikeat sanat.

  Perusteleminen tiedettä vastaan ei ole muutenkaan ollut vahvuuteni, mutta pääasia, että on oma itsensä.

  Seliseli :)

  VastaaPoista
 4. Toimii ihan sika hyvin, kun miettii miten monia täs voi konkreettisesti ja merkittävästi auttaa kohti parempaa elämää. Aito välittäminen voittaa pelon aina 100-0.

  JA - ottaa vielä studioon mukaan ne parhaat kaverit, jotka myös on LIEKEISSÄ samasta Missiosta. Jotka myös Välittää ja on antanu myös koko elämänsä hyvän tekemiselle.

  VastaaPoista
 5. Siinä vaihees kun alkaa miettii itseään isompia asioita ja keskittyy niihin, ei enää edes huomaa et poistutaanko jostain mukavuusalueelta tai jotain.. Koko hommasta tulee kiehtova peli, millä on niin paljon isompi Merkitys et ajatukset jostain omista peloista tuntuu sen rinnalla jopa huvittavilta. Siis kun alkaa keskittyy siihen et miten isoon kontribuutioon täs on potentiaali - miten paljon voi vaikuttaa ja viedä maailmaa eteenpäin ja jopa kirjaimellisesti pelastaa henkiä. Sen rinnalla kaikki kalpenee eikä MIKÄÄN enää tunnu missään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tsempeistä:) Joo pitää next time ottaa mukaan myös joku liekki-vaiheessa oleva :)

  VastaaPoista
 7. Huippu haastis! :)

  Pakko koota omia ajatuksia tuohon liittyen kun pieni poika kuoli, koska ei saanut insuliini-lääkitystä. Jos sairaus on edennyt pitkälle voidaan elämää ylläpitää kemiallisesti, eli lääkkeiden, tässä tapauksessa insuliinin kautta. Ja se on ok, poika olisi saanut ehkä pidemmän elämän. Mutta uskaltaisin sanoa ääneen, että ravintomuutoksen ja yleisen kemikaalivapauden tuominen olisi alkanut parantaa itse sairautta ja sen alkulähdettä pikku hiljaa. Toki alussa jos sairaus on hankalassa vaiheessa insuliinia kannattaa ottaa ravintopohjaisen hoidon yhteydessä koska keho ei toimi vielä niinkuin pitää. Mutta pikku hiljaa ehkä siitäkin olisi voinut luopua. Jotenkin on niin vankka uskomus siihen että keho alkaa parantamaan itse itseänsä kunhan sille annetaan tarvittavat välineet=oikeanlainen ravinto sekä muiden ympäristöstä saatavien kemikaalien minimointi! :) Niinkuin Heidi sanoitkin tuossa lopussa että puhdas keho on tärkeää terveyden kannalta!

  VastaaPoista
 8. Tuo kuhnekylpy-kuoleman vetäminen yhä vaan esiin jaksaa hämmästyttää. Eikös se tapahtunut yli 20 vuotta sitten ja näitä tapauksia on siis ilmeisesti YKSI, koska vain yhdestä aina puhutaan? Miksei nämä ihmiset ole huolissaan niistä TUHANSISTA lääkkeiden aiheuttamista kuolemista, joita samassa ajassa on ehtinyt tapahtua??

  VastaaPoista
 9. Olit oma ihana rauhallinen itsesi :-) Toisin kuin vastapuoli, jolla tuntui olevan jatkuva selittelyn tarve.

  VastaaPoista
 10. Mä en kokenut kyseistä keskustelua mitenkään vastakkainasetetulta väittelyltä tms, kuten näköjään osa kommentoijista, vaan asiallisena keskusteluna ajankohtaisesta aiheesta.
  Tämänkaltaisessa hengessä "vastakkaisista" tai muutoin eriävistä mielipiteistä pitäis mielessäni aina pystyä keskustelemaan, SE on kaikkein rakentavinta.
  Sul oli keskustelussa hyviä pointteja, niinkun oli muillakin, tää olikin ihan kiva pätkä katsoa. :)

  En oo koskaan tainnut kommentoida blogiasi, Heidi, mutta oon lukenut kirjoituksiasi pitkään ja olet yksi muutaman muun muassa, jotka ovat innoittaneet minuakin tiedostavampaan elämäntapaan. Kiitos siitä!
  Terveisiä Italiasta!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille vielä kommenteistä <3

  VastaaPoista
 12. En vielä kerinnyt katsella videota kuin parikymmentä minsaa, pitää palata paremmalla ajalla. Mutta sun pisteet noousi kyllä mun silmissä huimasti! Aivan parhautta. Minkähän kumman takia sun uskottavuus oli hieman isompi kuin "asiantuntijuuteen" vetoavan toisen haastateltavan...? ;) Hmm... Hyvä Heidi, jatka tätä!!!

  VastaaPoista
 13. Oli oikeasti aika mielenkiintoinen video. Tuosta aika hyvin huomasi että paljon puhutaan aidasta ja aidan seipäästä kun puhutaan luomusta, vaikka sitähän ei pysty tuosta arvioimaan että johtuuko tuo teollisuuden edustajille ylemmiltä tahoilta annetuista "virallisista totuuksista" vaiko ko. edustajien ihan henkilökohtaisesta ymmärrystasosta. Tytöt kysyivät ihan päteviä kysymyksiä mutta liekö ollut niin että vastaajat eivät vain olleet tarpeeksi perillä ihan viimeisimmistä tutkimustuloksista jotta olisivat voineet vastata kattavammin tai perustella näkemyksiään vähän pidemmälle.
  Mutta tosiaan, mielenkiintoista oli että kuinka pitkälti puhtaat tottumukset ohjaavat päivittäisiä valintojamme. Syön tätä valmisruokaa kun se on nopeaa ja hyvää. Syön ei-luomua koska uskon että se ei ole ravintoarvollisesti sen kehnompaa kuin luomu. Ei siis niin että syön luomua koska se on niin itseni kuin maaperän ja eläintenkin hyvinvoinnin kannalta se järkevin vaihtoehto sen lisäksi että se on hyvää. Pistää tuollainen valinta miettimään.

  Ja pisti sekin että tuo ostoskumppanisi mainitsi että ei jaksa oikeen itselleen alkaa kokkaamaan kotiruokaa. Kuulosti jotenkin pahalta että itseensä ei panosta ja että on niin väsynyt että ruuan vääntö ei suju. :(

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...