Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

11.2.2011

Pulkka-auto ja kutunmaitoa kohta

Nautimme vielä täysillä Suomen talvesta ja pakkasesta ennen Intian lämpöön lähtemistä. Otan myös mielläni vastaan vinkkejä Intiasta, vaikka tosi paljon niitä olen jo saanut. Itse pidän erittäin spontaanista matkailusta - ja tämä koskee etenkin päätöksentekoa matkalle lähtemisestä. Suunnittelu kuukausia etukäteen ei tunnu hyvältä, koska tilanne muuttuu koko ajan. Mutta kukin taplaa tyylillään.


Vielä kuitenkin pari viikkoa Suomessa. Kävely, kaikenlainen hyötyliikunta ja hiihto ovat täydellisiä aktiviteettejä hieman lämmittävässä talviauringossa. Hyötyliikuntavinkkinä seuraava autottomille: pulkka on kätevä (postmodernin ihmisen) "auto". Toimii isojen kauppa-kassien ja postilaatikoidenkin kantamisessa. Samalla saa naureskeluja ja sympaattisia katseita ohikulkijoilta ja sehän on parasta. Tuossa kyseisessä kuvassa on poikkeuksellisen paljon kantamuksia, kun postista tulleiden pakettien koko oli isompi, kuin luulin.

Alla olevassa kuvassa on päivän ostokset ja osittainen illan menu: salaattia, avokadodippiä sekä sekä lehmän että lampaan raakajuustoa. Treen Kauppahallin juustosopistahan saa mainioita raakamaitojuustoja sekä kuulemma myös pastoroimatonta kutunmaitoa tilalta pari kertaa viikossa, kun vie omat lasipullot mukana. Myös ternimaitoa saa...Maitosmoothiet (mm. raakamaito+banana+vanilja  = aah) menevät siis piakkoin kokeiluun (harvinaisempana herkkuna). Nyt aamuisin ovat maistuneet mehupuristimella puristetut mehut, jotka pitävät yllättävän hyvin nälkää. Koska on kaphan aika, niin aamiaisen olisi hyvä olla mahd. raikas ja kevyt (ei koske välttämättä hoikkarakenteisia).

7 kommenttia:

 1. Kansanterveys kohinalla nousukiitoon ku saahaan pulkasta muoti-ilmiö ;) Ja kauppareissut on rutkasti hauskempia!

  VastaaPoista
 2. taalla aika lahella paivantasaajaa itella on melkein pakko ollut vetaa puolet paivasta vaan hedelmii. toisaalta mitas sita pakosta puhumaan, kun se on suuri ilo ja suoranainen etuoikeus saada syoda lahella tuotettuja hedelmii. oman kokemuksen mukaan ihan hiton ravinnetiheeta kamaa. nalka pysyy loitolla kuusikin tuntia. toisekseen taalla ei vaan pysty syomaan lammon takii mitaan kovin raskasta paivalla. illemmalla vahan tuhdimpaa sitten. ja jo suomessa aloin siirtyy hedelmaisempiin aamuihin, joten taalla se on luonnollinen jatkumo.

  toi pulkka on aika rokki kulkupeli! :)

  VastaaPoista
 3. Joo, pulkka on paras! Siinä kulkee kassien seassa myös taapero - eipä tartte "lähteä erikseen" lenkille tms. :)

  VastaaPoista
 4. On varmasti toi pulkan perässä raahaaminen hyvää hyötyliikuntaa, varsinkin jos se on noin täynnä! :)
  Sellaista haluaisin myös kysyä, kun olen nyt ottanut noin kuukauden maca jauhetta ja spirulina jauhetta ja olen sekoittanut niitä erilaisiin smoothieihin, mutta valitettavasti en pidä kummankaan mausta kovinkaan paljon ja tuntuu että ne pilaavat vain hyvän maun. ja huomasin että iherbistä saisi macaa jonain kapseleina, että onko sillä väliä missä muodossa näitä supereita ottaa?

  VastaaPoista
 5. Maustettu maca:
  http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-MacaForce-Dark-Mint-12-35-oz-350-g/19360?at=0
  Maustettu maca:
  http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-MacaForce-Vanilla-Spice-12-35-oz-350-g/21284?at=0

  Jauheenahan se aina parhaiten imeytyy mutta kapseleinakin saa, katsoo vaan mistä itse kapseli on tehty. Heidi varmaan heittää sua parhaalla mahdollisella kapselilla, mä lähden nukkumaan.

  Mut noi on todella laadukkaita, suosittelen.

  VastaaPoista
 6. Aaro kiitos:) Now Foodsin macoista (kapselit) on ainakin suosituksia. Spirulinoista en tiedä, mun mielestä niiden maku sekoittuu hyvin, kun laittaa mansikkaa/mustikkaa/mustaherukkaa...

  comp: Yes! Kova kaipuu lämpöön ja paikallisten hetelmien pariin on täälläkin. Kohta pääsee Intiaan ja kookosten pariin :) :)

  VastaaPoista
 7. Mites se noissa spirulinoissa?Onko niin, että niitä ei kapseleina saa? En ole törmännyt ainakaan. Jos ne taas tehdään tabletiksi niin silloin välttelisin. Se tabletointi menetelmä joidenkin tutkimusten mukaan (jos oikein muistan) vaikuttaa aina sisältöön. Korjatkaa jos muistini pätkii.

  Mäki lähtisin siitä, että ostaa vaan jauheena ja maustaa jollain toisella ihanan terveellisellä jutskalla.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...