Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.2.2011

Lisää kalkkeutumisesta

Bad bad calsium. Tässä loistava tieteellinen dokumentti aiheesta Yle Areenassa.

1 kommentti:

  1. En kerennyt vielä katsoa mutta laitanpa eilen vastaantullutta tekstiä asiaan liittyen: Ihana homogenoitu maitomme

    Homogenointi muuttaa lehmänmaidossa olevan terveellisen rasvan mikroskooppisiksi rasva "palloiksi" jotka sisältävät ksantiinioksidaasia joka on yksi voimakkaimmista ruoansulatuksellisista entsyymeistä. Pallot ovat niin pieniä, että ne ohittavat mahalaukun ja suoliston seinämät ilman "käsittelyä".Homogenoinnin ansiosta tämä äärimmäisen terävä "proteiinileikkuri" saa vapaasti kellua veressä ja kehomme neisteissä. Kun ksantiinioksidaasi kuoriutuu sitä ympäröivästä rasvakuoresta, se hyökkää lähimpänä olevaan kuljetuskanavan seinämään (esim. verisuoni) ja tekee siihen haavan. Keho reagoi tähän paikkaamalla haavan ja se käyttää laastaroimiseen kolesterolia. Tämä kolesteroli on hyvin usein kolesterolin oksidoitunut muoto johtuen syömiemme rasvojen heikosta laadusta. Oksidoitunut kolesteroli on niinsanotusti pehmeää ja keho vahvistaa "laastaria" kalsiumilla. Tämä tuo mukanaan muunmuassa verisuonten kovettumista, sydänsairauksia, rintakipuja ja sydänkohtauksia.

    Lähde: the journal Atherosclerosis (1989;77:251-6)
    http://atherosclerosis-journal.com/
    (tämän ikäiset jutut vaativat palveluun rekisteröitymisen)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...