Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.1.2011

Liikuta liikuta - boot campia Hkissä!

Liikuntapostaukseni ovat olleet harvinaisempia, mutta nyt haluan muistuttaa teitä siitä, että liikunta on kokonaisvaltaisesta näkökulmasta katsottuna lähes yhtä tärkeää kuin ravinto. Nykyelämä on superpassiivista, eikä ole kovin luonnollista, että istutaan 80% päivästä ja liikutaan se tunti maksimisykkeellä ja vielä yleensä palauttelematta. Pelkkä kävelykään ei yleensä riitä, vaikka toki se on parempi kuin ei mitään. Tarvitsemme sopivassa suhteessa hieman lihaskuntoa sekä aerobista harjoittelua. Tasapaino/koordinaatio ovat sitten myös loistavia lisäelementtejä ilosta puhumattakaan.

Toiminnallinen ja kokonaisvaltainen, koko kehoa liikuttava liikunta on vähän sama, kuin oikeasti puhdas ja terveellinen ravinto: korjataan itse syytä, eikä vain poisteta oiretta (ja pahenneta syytä). Kokonaisvaltaisuus kaikilla osa-alueilla on se, mikä tekee pysyviä tuloksia -ei se, että syödään niitä yksittäisiä ravintoaineita, vitamiineja jne tai että pumpataan sitä hauista, you know...

Joogan lisäksi yksi loistava liikuntatreenimuoto on Boot Camp, joka on alkanut jälleen Hkissä. Tsekatkaa Eevin Boot Camp postaus ja loistava kotitreeni Eevin youtubesta Helsingin suunnalla asuvat. Menkää tutustumaan lajiin - se on yksi harvoista lajeista, jossa opetetaan kuuntelemaan kehoa. Ks. tästä oma kokemukseni reilun vuoden takaiselta Jukan tunnilta.

Suunnitteilla aiheeseen liittyen eräs m-a-h-t-a-v-a kokonaisvaltainen ryhmävalmennus Tre (ja ehkä Hki), johon kuuluisi ravintoa, liikuntaa, tietoisuutta, ayurvedaa, psyykkistä puolta, hauskanpitoa jne. Kerron pian lisää jos/kun varmistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...