Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

11.1.2011

Isn't it Ironic?

Juuri kun saa kaiken mitä on ikinä halunnut, menettää mielenkiintonsa siihen. Miksi? Elämää ei ole tarkoitus elää vain itseä varten.

"Life will give you whatever experience is most helpful for the evolution"

Vetovoiman ja positiivisuuden laki toimii niin kauan, kun siitä on hyötyä kokonaisuuden ja evoluution kannalta. Kokonaisuuden kannalta ei ole kuitenkaan hyötyä jäädä siihen tilaan, jossa kaikki toivomamme tulee luoksemme ja elämä on helppoa ja ihanaa. Tämä koskee myös tekojamme, jotka hyödyttävät jossain määrin myös kokonaisuutta. Hyvien tekojen tekeminen ei kuitenkaan loppupeleissä ole se juttu, joka tekee suurempaa muutosta. Tämä siksi, että niin kauan, kun siinä on oma intressi - mieli - edes jollain tasolla mukana, emme toimi pyyteettömästi.

"Spiritual realization is to see clearly that what I perceive, experience, think or feel is ultimately not who I am. I cannot find myself in all those things that continuosly pass away"

Sisäinen kriisi, epämukava olo sisällä, vastustus tai hämmennys tapahtuu silloin, kun sisäiset arvomme - asiat, joista saamme merkityksen ja motivaation elää ja olla ovat ristiriidassa ulkoisten olosuhteidemme kanssa. Sitä (turhautumista) tapahtuu päivittäin ympärillämme. Sitä on tapahtunut meille tietyin väliajoin koko elämämme ajan. Lapsi kohtaa kriisin, kun hän menettää uskon joulupukkiin ja juuri, kun hän on omaksunut uuden uskomuksen - uskomuksen hyvästä ja pahasta, uskomuksen opettajasta, uskonnosta tai vanhemmasta auktoriteettinä - hän kyllästyy. MTV/salkkari/BB/Paris Hilton -elämä on paljon hauskempaa, fuck the environment, fuck the authorities. Sitten kun on tarpeeksi shoppailtu Burberryä tai saavutettu arvostusta ja titteleitä alkaa havahtuminen ja turhautuminen. Emme eläkään itseämme varten. Me olemme täällä pelastamassa maailmaa - joten slow life ja nokkosenpoiminta pelastaa....ko?

Kysymys kuuluu: what is next? Kun nokkosenpoimintaan, hetkessä elämiseen, henkistymiseen ja egon tappamiseen on kyllästytty? Anticonsumerism ei ollutkaan ratkaisu, vaan se on yksi kiinnittyminen lisää.

"There is nothing that strenghtens ego more than being right - it is identification with a mental position - a perspective, an opinion, a judgement, a story"
 
Seuraava vaihe tulee olemaan ja on jo nyt totaalinen vapaus mielestämme ja persoonastame. We are still evolving :)

Suosittelen kaikille samoja juttuja miettiville Eckhart Tollen "Uutta maata". Luen sitä nyt uusilla silmillä - vuosi sitten meni heittämällä sisään - nyt "hieman" rauhallisemmin. Muutamia lainauksiani kirjasta tässä ja tekstin välissä:

"Thinking without awareness is the main dilemma of human existence"

"If you consider the ego to be your personal problem, that is just more ego"

"Poor has no inner baggare, no identifications"

"The truth needs no defence, the ego needs"

"Every therapist know a ego does not want to end it's problems, because they are a part of it's identity"

4 kommenttia:

 1. Loistava postaus :)

  Vetovoiman ja positiivisuuden laki toimii niin kauan, kun siitä on hyötyä kokonaisuuden ja evoluution kannalta.

  Toi kyllä niin kolahti, ei tarvi pelätä kun tietää että saa kyllä ne opit mitkä tarvitsee.Positiivisuus ja vetovoiman lain jatkuva "käyttäminen" , on helposti ja ehkä jossain määrin jopa aina todellisuuden kieltämistä. " Eihän" käy huonosti -> ajatelempa siis positiivisesti. Reaalioptimismi kuulostaa parhaalta. Asiat on niinku ne on, tässä ja nyt.

  VastaaPoista
 2. niin ja edellinen oli eeviltä ;)

  VastaaPoista
 3. Hehheh, satuitkohan jo lukeen meilini jonka lähetin pari tuntia sitten... "sattumalta" just kelasin tätä :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...