Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

27.1.2011

Hyvää tiivistystä vedestä

Löysin netistä sattumalta loistavan tiivistelmän vedestä ja siihen liittyvistä ongelmista. Tiivistelmässä mm. vertaillaan eri lähteistä tulevaa vettä (kuten Brita kannu/kunnallisvesi) sekä kerrotaan tärkeitä ja yleisiä asioita veteen ja sen juomiseen liittyen. Lue tästä! (ps. tiivistelmän tekijää en löytänyt, enkä pystynyt suoraan linkkaamaan juttuun, koska oli word-muodossa, mutta lähdeviitteet löytyy. Kopioitu siis blogiini)

Edelliseen tekstiini vielä viitaten yksi lainaus tekstistä:  

"...10 minuuttia kuumassa suihkussa, klooratussa vedessä, vastaa samaa kuin joisi pari litraa samanlaista vettä. Imeytyminen on yksi ongelma, mutta pahinta on altistuminen myrkyllisille klooripitoisille kaasuille, joita ovat kloroformi, trihalometaanit ja trikloorietyleeni."

3 kommenttia:

  1. hei, kiitos postista. Itse aloin käyttää vähän aikaa sitten suodatuskannua.( http://www.shopping4net.fi/Luontaistuotteet/Veden-puhdistaminen/Clearly-Ultimate-klar.htm ) En oikein ole varma mihin tämä perustuu, ja onko optimaalinen. Olo on ollut kyllä kohentuva, keholla oli kyllä pieni alku järkytys kun vesi muuttui täksi. Inkivääriä pidän kannussa vielä varmuudeksi.

    VastaaPoista
  2. En ole vielä vettä alkanut suodattamaan, mutta tuo kloori asia on kyllä mielenkiintoinen! Olen atoopikko, joten kaikki kemikaalit aiheuttavat enemmän, tai vähemmän allergiaa. Suihkussa käynti on onneksi helpottunut hieman ekoshamppoisiin vaihdon jälkeen. Silti iho vielä kuivuu suihkussa. Ehkä pitäisi harkita jotain puhdistinta?

    VastaaPoista
  3. Tuossa tekstissä sanottiin Brita-kannulla suodatetun veden olevan todella hapanta.. Kannattaako kannua käyttää siis ollenkaan vai onko sillä suodatettu vesi kuitenkin parempi kuin kraanavesi?

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...