Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

26.1.2011

Hifistelyä omaan tahtiin

Laatutietoisuus is so coming eri osa-alueilla. Laatutietoisuutta voi harjoittaa tavaroiden, ruokien tai vaikka sanojen kanssa. Itse olen välillä jopa ahdistunut hifistelystä, kun mieli ottaa paineita ulkoapäin kaikista uusista yrteistä, tinktuuroista, superraakaluomuksista, blenderin tuunauksista, zappereista jne. Eräässä eilisessä haastattelussa kysyttiin, onko terveydestä mielestäni tullut uskonto ja siihen vastaukseni oli, että ehkä, jos se menee suorittamisen puolelle. Jos suoritusmeininki iskee, niin on hyvä ottaa askel taaksepäin ja havainnoida itseään. Mikä on olennaista? Koitanko saada näillä asioilla merkitystä itselleni? Tuntuvatko nämä/tämä 100% oikealta? Jos tuntuu, niin ok, jos ei, niin pysähdy. Pienenkin ahdistuksen myötä on hyvä palauttaa mieleen se olennainen: tämä hetki, jossa kaikki on hyvin ja olet täydellisen hyvä. Piste.

Niin ravinnon kuin muiden asioiden suhteen kannattaa kulkea askel kerrallaan.  Pieniä arjen hifistelyjuttuja voi lisäillä elämään pikku hiljaa. Kaikkea ei tarvitse olla HETI! Kaiken olisi hyvä tapahtua itsestään ja sitten kun aika on oikea. Tässä omia hifistelyvinkkejäni (joista ei tarvitse heti vinkittää kaikkea):


Panosta oikeisiin ravinteisiin eli laatuun ja luomuun. Tälle ei ole mitään tekosyytä, kuten raha. Pidä sitä investointina, älä yhtenä kulueränä. Laatu on luomua, mutta myös alkuperäisyyttä. Älä kypsennä ruokaa, vaan nauti enimmäkseen raakana, hyvin imeytyvässä muodossa.

Panosta ruoanvalmistusvälineisiin. Ehkä tärkein ravintoon ja ruoanvalmistukseen liittyvä laite onkin ollut olemassa itselläni jo toista vuotta, eli Vitamix laatublenderi. Se maksaa itsensä takaisin joka päivä. Myös juiceriini olen tyytyväinen ja kuulemma myös sitä tällä hetkellä lainaavat tuttavani. Vastalahjaksi / vaihdantataloutena sain heiltä lainaan mm. Wolfen Longevity-matskut sekä piakkoin matoja poistavan Zapper laitteen! Jossain vaiheessa hankintoihini kuuluu ainakin laatukuivuri.

Toinen tärkeä juttu, jopa itse ruokaa tärkeämpi on laatuvesi. Lähdereissut ovat jääneet auton puutteen ja talven vuoksi vähemmälle, joten seuraavaksi hanavettä parempi vaihtoehto on suodatettu ja elävöitetty vesi. Nikkenin Pimagia, joka magnetisoi ja mineralisoi veden on käytetty tyytyväisenä nyt reilu vuosi ja muutama kuukausi sitten ostin suihkuun liitettävän Ultrashowerin, joka suodattaa raskasmetalleja pois myös ulkoisessa käytössä. Vieraat aineethan imeytyvät kehoomme yhtä lailla niin sisäisesti kuin ulkoisesti varsinkin, jos nauttii pitkistä suihkuista. Longevity matskuissa Wolfe painottaa erityisesti ympäristöstä (mm. hanavedestä ja lisäravinteista) saatavaa haitallista kalsiumia, joka aiheuttaa kalkkeentumista ja on ehkäpä suurin ongelmamme tulevaisuudessa. Siis, eliminoi vedestä tulevat haitat jo nyt!

Nyt ostin vielä Pimagin optimoijan, johon suodatettu vesi kaadetaan. Laite hapettaa, ionisoi sekä pyörittää vettä läpi energisoivan magneettikentän.Matkustus. Tulimme viime viikolla viikon Lapin reissusta, jossa ei ollut mahdollisuutta vedensuodattamiseen. Näin ollen joimme koko viikon sulatettua lunta :) Jotenkin ihoni tuntui pehmeämmältä tämän viikon jälkeen, mistä se sitten ikinä johtuikin. Kuvassa lumidrinksu:


Samaisessa reissussa maistoin 7 lihattoman vuoden jälkeen laadukasta poronkäristystä (hyvää oli) ja vähemmän laadukasta normia lakritsijätskiä, jota seurasi iltainen mahatauti ja oksennus. Nopeasti se keho kyllä lähtee myrkkyjä puhdistamaan, kun aineenvaihdunta oikeasti toimii.

Matkusta junassa! Matkustimme Lappiin (Kemijärvelle - Sallaan) yöjunalla, jossa oli mahtava nukkua. Takaisinpäin tullessamme hytissä oli myös oma wc ja jopa suihku! Yöjunassa matkustaminen on todellakin laadukasta ja nautinnollista, etenkin vielä laadukkaammassa seurassa :) Junailu on myös ympäristöystävällistä.

Tässä pari Lappikuvaa, ekoina päivinä oli vähän kylmä ja lähes kommandona sai kulkea ulkona:
Laatua muista blogeista!

Liisan bisnesvinkkejä naisille. Huikeaa!

Äänestä moments - Katjan superkauniita endiiviveneitä Okriinan blogissa!

Laatua ajanviettoa mm:

Raw illat, IKR-luennot, Boot Camp

7 kommenttia:

 1. Mua niin kiinnostaisi toi suihkuun liitettävä suodatin! Mutta ensin toi juomavesi kuitenkin. Siihenkin olen saanut aikamoisia vinkkejä viime aikoina, nyt vaan vielä pähkäilen lopullisen valinnan kanssa. Ja sehän se, että kaikkea ei todellakaan tarvitse heti! Fiilistellen eteenpäin, sitten se selviää mihin haluaa panostaa/sijoittaa ja mikä on itselle tärkeintä.

  Kiitti muuten linkityksestä ruokahaasteeseen :) Ja ihan mahtavia oli noi Liisan bisnesvinkit!!

  VastaaPoista
 2. Joo, hifistely on rasittavaa, menee ilo elämästä. Eikä kaikkea kuitenkaan voi täydellisesti hallita.

  Vedensuodatin pitää kyllä hankkia!

  VastaaPoista
 3. hei löysin tämän blogisi ihan muutama päivä sitten ja olen sitä nyt innolla lukenut koska olen hyvin kiinnostunut tästä raakaravinnosta ja jopa alkanut toteuttamaan sitä pienillä askelilla.
  mutta sellaista haluaisin kysyä, että saako tässä raakaravinnon laittamisessa käyttää omaa luovuuttaan, vai onko sillä joku erityinen terveydellinen merkitys mitä keskenään sekoittelee? esim voiko niitä vihersmoothieita sekoitella ihan mistä vihanneksista, marjoista ja hedelmistä tahansa, mitä nyt kotoa sattuu löytymään? ja aika monissa näissä smoothie ohjeissa on käytetty myös jotain superfoodia, onko sillä väliä mitä superfoodia sinne sekaan laittaa, kun en viitsisi ostaa joka sorttia niiden kalliin hinnan takia. Näin aluksi haluaisin itse ostaa esim sitä macaa.
  olen itse vähän laiska seuraamaan tiettyjä reseptejä ja kaikkia mahdollisia aineksia ei edes löydy pieneltä paikka kunnaltani. tässä nykyisessäkin ruoka valiossanikin yleensä käytän omaa luovuutta ruuan laitossa ja se jotenkin tekee siitä paljon hauskempaa. :) mutta en haluaisi pilata heti alkuunsa tätä minun raaka ruoka ravinto kokeiluani tekemällä jotain pahasti väärin.
  Kiitos jos jaksat auttaa aloittelevaa! blogisi on muuten tosi ihana!

  VastaaPoista
 4. Me eletään aikaa heti - kaikki- nyt, ei jakseta harkita mitä todella tarvitaan ja miksi.
  Veden juonti on mulle yök-juttu ja olen haikaillut sodastreamin ostoa, saisi hiilihapotettua vettä, johon pirskauttaisi vaikkapa limen makua mukaan. Se on jäänyt ostamatta (vielä), sinun juttusi vedensuodattimesta pisti minut ajattelemaan asiaa uudelleen. Mistä olisi hyötyä minulle terveyden kannalta, eikä vain makuhifistelyä. Kukkaroakin minun on ajateltava, joten josko säästäisin sitten monipuolisempaan "vehkeeseen".
  Iloa päiviisi!

  VastaaPoista
 5. Katja: jep! Lukekaapa tuo uusin bloggaukseni kanssa, hyvää tietoa!

  marjutak: Luovuutta toki saa käyttää ja pitääkin:) Tiettyjä yhdistelmäsääntöjä on hyvä noudattaa ainakin aluksi, jotta saamme ruoansulatuksen toimimaan. Eli mielellään hedelmät ja vihannekset erikseen smoothiessa, mutta vihreitä (lehtiä) saa sekoittaa molempien kanssa hyvin. Muuten ravintoaineiden ja makroravinteiden painotus riippuu paljon kehotyypistä, tärkeää olisi saada mahd. paljon erilaisia mineraaleja (mm. vihreät lehdet ja superit parhaat lähteet), sekä hyviä rasvahappoja (kuten kookosöljy, omega3-öljyt, avokado ja muut kylmäpur. luomuöljyt). Ei kannatakkaan lisätä (ehkä) kovin montaa uutta ruoka-ainetta kerralla,vaan kokeilla ja tunnustella aina yhden kanssa aluksi. Maca (ja spirulina/chlorella) ovat hyviä aluksi.

  Kirjoittelen lähiaikoina näistä raw foodin mahd. ongelmista lisää. Usein pitää itse kokeilla mikä toimii. Esim. itselläni on tällä hetkellä suuri hedelmä / hiilaripainotus ja toimii nyt. Viime vuoden menin täysin rasvoilla....

  Laitoin juuri myös loistavan nettikaupan Fitness firstin logon / linkin vas. yläpalkkiin alekoodin kanssa. Siellä on VAIKKA MITÄ! Tutustukaa ja tilatkaa :)

  Ps. jos lisäinfo/tarkempi tieto raakaravinnosta / ayurvedasta edelleen kiinnostaa niin suosittelen kehotyyppianalyysia ja/tai e-kirjaani. Ks. tarkemmin sivuiltani (palvelut-osio)

  Laventeli ja Helena: Jep suodatin on tosi tärkee juttu, jos lähdeveteen ei ole tsänssejä!

  VastaaPoista
 6. Sulatettua lunta? Kyllä minä joisin mielummin tosiaankin sitä hanavettä kuin sulatettua lunta suodattamismahdollisuuksien puuttuessa. Mikä on peruste tälle? Eikös lumen juomisessa(/syömisessä) ole sitäpaitsi matoriski?

  VastaaPoista
 7. Mulle varmaan tutuin kommentti on että miks pitää olla tällanen helvetin hifistely-ruokavalio.

  Mä ainakin haluan panostaa juuri ravintoon ja terveyteeni, ja kyllä mun mielestä saakin vähän "hifistellä" kun on kyse omasta kropasta ja päästä.

  Äh, halusin vaan jotain kommentoida sulle kerrankin. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...