Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.12.2010

Viimeiset Raw illat, ravintoneuvojasuosituksia ja Nikken ale

Varoitus! Postaus sisältää PALJON mainoksia :)

1. Viimeiset Raw illat

Vielä ehditte ilmottautumaan Tampereen viimeiseen Raw iltaan 7.12 (heidi@navadina.net). Ilta on pikkujouluteemainen, joten luvassa on ainakin joulusuklaan sekä joulumaustetun pakuriteen valmistusta. Todennäköisesti opettelemme tekemään myös helppoa raakalasagnea, mikä lähtee kohta puoliin testiporukalla vielä testaukseen :) Lisäksi illassa saa tietenkin tietoa, innostusta, vinkkejä ja helppoja käytäntöjä elämäntavan pysyvään puhdistamiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

2. Ravintoneuvojasuosituksia

Olin viime sunnuntaina pitämässä Raw päivää diplomiravintoneuvojille, jotka ovat käyneet terveysopisto Saluksen koulutuksen, jossa myös moni tuttuni käy tällä hetkellä epäsäännöllisen säännöllisesti. Osa heistä on perehtynyt myös funktionaaliseen lääketieteeseen. Käytännön tasolla moni sai hyviä ja helppoja vinkkejä raw-ruokiin. Tiedollisesti Raw iltani ei tarjonnut heille kovinkaan paljoa uutta - kyseinen opisto on siis suosituksien arvoinen. Siellä ymmärretään jo ruoan laatu - luomun merkitys, suoliston tasapaino jne. tärkeät asiat, toisin kuin perinteisillä ravintoterapian linjoilla.

Sen sijaan kehon ja mielen tasapainoon toisi näihin koulutusohjelmiin loistavaa lisä"oppia" myös esim. ayurveda, joka yksilöi ihmisen hieman eri näkökannalta sekä korostaa sitä, että kun mieli on kunnossa, kehokin toimii oikein. Eli huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Voimme edelleen syödä kuinka terveellisesti vaan, mutta jos elämästä puuttuu rauha tai ilo, niin ravintoaineet eivät imeydy kunnolla. (Ystäväni Jukka Harju puhui mm. tästä ja "hieman" muistakin asioista parina viime aamuna radioasema Groovella ihan loistavasti). Laitoin suosituksiani näistä ravintoneuvojista nettisivuilleni. He ovat käyneet Raw iltani sekä saaneet luettavaksi e-bookkini, joten uskoisin, että he osaavat katsoa asiakkaita aika monipuoliselta kannalta. Samalla suosittelen samalla sivulla olevan Hannan joululahjavinkkiä Tampereella asuville: Hierontalahjakortti: 25€, tai 2 hoitoa hintaan 50€. Hannan hieronnasta bloggasin tässä.

3. Nikken ale

Jukka puhui radiossa myös siitä, kuinka maapallomme on 70%:sesti vettä ja yhtälailla mikrokosmos = ihminen sisältää saman määrän. Veden laadulla on suuri merkitys ravintoaineiden imeytymiselle sekä värähtelytasoillemme. Ks aiempi postaukseni aiheesta.

Laadukas vesi alkuperäisessä ympäristössään säilyttää oikeat mineraalit, rakenteen ja tietoisuuden. Suosi lähdevettä, suodatettua vettä sekä laadukkaita nestepitoisia juomia, kuten smoothieita. Nikken vedensuodatinlaitteen tilatessasi, saat joulukuun ajan postikulut 0€. Lisäksi Nikken magneettirannekoruissa ja riipuksissa (sekä lemmikkialustassa) on joulukuun ajan -25% ale. Tutustu koruihin tästä. Jos haluat listauksen alessa olevista koruista ja niiden hinnoista, voin laittaa sähköpostilla sen. Lisäinfoa yleisesti koruista tässä postauksessa.

Tässä vielä superihanan (nestemäisen ja laadukkaan) jouluisen ja kermaisen mantelimaitodrinksun resepti talviseeen päivään:

 -Liotettuja manteleita
- Avokado
- Banaani (valinnainen)
- Vaniljaa
- Kardemummaa
- Vettä

"Oikeaoppisen" mantelimaidon reseptin voit katsoa tästä. Itse en suodattanut seosta siivilän läpi, vaan blendasin kaikki ja söin/join sellaisenaan. Kyllä oli täyttävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...