Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.12.2010

Superjalostunut ihminen

Tässä taas tuttua juttua, hyvin olennaiset asiat tiivistäen. Jakakaa vielä tiedostamattomille ystävillenne ja tutuillenne tätä linkkiä:

4 kommenttia:

 1. Lähti superjakoon ainakin mun kautta!! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä oli hyvä, olen jo pitkään ajatellut näin, mukavaa kuulla siihen vahvistusta. Pitäs vielä lukea blogiasi lisää, ja saada tietoa enemmän, miten muuttaa ruokavalio terveellisempään.

  Mutta, jos alkaa syömään raakaravintoa ja superruokia, niin niitähän voi kyllä kotona syödä, kun ostaa ja tekee.
  MUTTA, mitä sitten syödään koulussa ja töissä?

  Entäs perheellinen, jos antaa kotona lapselle raakaruokaa, ja välttää teollista moskaa, niin miten sitten päiväkodissa ja koulussa? Meneekö lapsen elimistö siitä sitten sekaisin, jos niissä joutuu tavallista ruokaa syömään? Ne ei kai ala niissä värkkäämään raakaravintoa, epäilen.

  Entäs mitä syödään, jos käydään ulkona syömässä? Kun joka kaupungissa ei ole luomu/raakaravinto-ravintoloita. :(

  t. kiinnostunut ja ongelmiin törmännyt.

  VastaaPoista
 3. Miisu: Se on asenne- ja valintakysymys. Omilla eväillä/ruoka-aineilla voi täydentää. Itse kannan kaupungilla mukana laatuöljyä ja suolaa. Joskus avokadoja, siemeniä ja pähkinöitä. EI ole tarkoituskaan että 100% täytyy olla Raw tai luomu. Suuret linjat ja lautasmallin kokoaminen (salaattipuolen ylikorostaminen) on se juttu kun syö muualla. Myös smoothieta voi kuskata mukana kätevästi termarissa, puhumattakaan raakasuklaasta (ei tosin termarissa:) )

  Kasvispainotteista ruokaa saa monestakin paikasta ja tosiaan vähän kun tuunailee niin hyvä tulee. Kotona tulee syötyä kuitenkin yleensä useammin kuin ulkona ja siihen ainakin on hyvä panostaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :)

  Ravintoloihin saa siis tuoda omat öljyt yms mukana, eikä ne katso pahalla? (Ei niissä kyllä tosiaan useasti käy. Mutta silloin tällöin, enkä haluaisi olla semmoinen "hankaka tapaus", jolle ei kelpaa, ja jota ei sen vuoksi pian edes kutsuta mihinkään.)
  Eväät mukana itselle onnistuu kyllä. Epäilen että päiväkoteihin ja kouluihin ei saa silti viedä eväitä. Mutta jos se päiväkoti-/kouluruoka ei torpedoi koko hommaa, niin se on hyvä! :)

  Tuleeko muuten kauhean paljon kalliimmaksi ostaa ruoka ruohonjuuri ja eko- yms pikkukaupoista, kuin mitä tuli marketista? Mieheni tuntuu olevan hiukan tätä vastakarvaan, kun jo luomuun siirtyminen nosti tuntuvasti kauppalaskuja.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...