Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.12.2010

Irti päästämis -harjoitus

Tämän harjoituksen opin viikonloppuna ystävältäni, joka kertoi siitä ystävälleen, jolla on taloudelliseen tilanteeseen liittyviä huolia. Harjoitus sopii erityisesti sinulle, jolla on haasteita meditoinnin kanssa sekä sinulle, joka haluat päästä irti riippuvuuksistasi, mielesi höpinöistä sekä haluat oppia läsnäolon voiman.

Tee tämä harjoitus joka päivä 5 minuutin ajan tästä päivästä lähtien:

Istu mukavaan asentoon. Laita silmät kiinni. Seuraavan viiden minuutin ajan tarkkaile neutraalisti ajatuksiasi. Olennaista olisi se, että et jäisi mihinkään kiinni, vaan päästäisit heti irti. Vaikka mieleesi tulee kuinka hyvä idea, niin heitä se menemään ja palaa neutraaliin tilaan. Vaikka mieleesi tulee kuinka negatiivisia ajatuksia, anna tulla.

Tämän harjoituksen avulla pääset hetki hetkeltä lähemmäksi läsnäoloa - tilaa, jossa ei ole mitään. Tilaa, jossa ei ole mennyttä, tulevaisuutta, ongelmia, suunnitelmia jne. Usein jäämme kiinni ei vaan menneeseen, vaan hyviinkin asioihin - tulevaisuuden suunnitelmmiin: "nyt teen näin!". Omalla kohdallani voin allekirjoittaa sen, että olen jäänyt jollain tasolla kiinni juuri meditaatiossa tulleisiin ideoihin. Kuinka vapaa olo onkaan, kun ei ole missään kiinni. Tällöin voit tehdä silti mitä tahansa - ainoa, mitä menetät on ehdollistumasi. Ehdollistuminen siihen, että "kun teen näin, olen onnellisempi tai elämäni/oloni on parempi". Kun se ei ole! Olo ei muutu ulkoisten olosuhteiden muuttamisesta vaan siitä, kuinka kosketuksissa olemme sisimpäämme - siihen rauhan tilaan, jossa ei ole mitään ongelmia, vaikka "oikeasti" olisit täynnä ongelmia.

Voimme siis olla täysin onnellisia ja rauhallisia, vaikka meillä olisi kuinka ulkoisia huolia (kuten raha). Voimme olla täysin onnettomia, vaikka meillä on kuinka "hyvin" ulkoiset asiat. Vain ehdollistumasi ratkaisee. Tämän harjoituksen avulla, päästät niistä irti, päivä päivältä enemmän ja enemmän ja voit huomata olevasi vapaampi ja voit vapauttaa resursseja oikean luovuutesi esiinpääsemiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...