Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

9.11.2010

Uusi jakso

Olen kotiutunut VIHDOIN omalle asunnolleni ja voin sanoa, että tämä aika juuri nyt on ehdottomasti jonkin uuden jakson alku. Tuntuu, kuin kuuma ja intensiivinen kesä olisi vasta loppunut ja nyt vasta alkaisi syksy, mutta kun pihalle katsoo, niin valkoiselta jo näyttää :) Yhtään en tiedä, mitä on tulossa, mutta se on elämässä ehkä parasta nykyään. Mitä vähemmän kontrollia ja mitä enemmän irti päästämistä kaikilla osa-alueilla sen parempi ja sitä automaattisemmin asiat menee. Nyt en ole asettanut enää selkeitä tavoitteitakaan itselleni, koska en ole ollut täysin läsnäolevassa tilassa tarkoittaen sitä, että tavoitteet olisivat ehkä osittain egosta lähtöisin. Kun et ole täysin varma mitä teet = älä tee mitään.

Laitoin siis asuntoni vuokralle toukokuun alusta, koska minulla on mahdollisuus asua vanhempieni talossa/mökillä kesät. Sitten innostuin (ehkä vähän hätiköidysti) pidentämään vuokrasopimusta syksyn ja viime ajat onkin olleet lievästi sanottuna "epärutiininomaisia". Olen yöpynyt kymmenissä eri paikoissa eri puolella Suomea Raw iltojen merkeissä kohdaten lukuisia erilaisia tilanteita sekä mahtavia ihmisiä. Ympäristön vaihtelua on ollut ehkä enemmän kuin koko elämäni aikana. Tämä oli juuri sitä, mitä toivoinkin, mutta nyt on aika jälleen mennä eteenpäin. Peace.

Olen ollut rauhassa nyt pari päivää ja tuntuu heti, että aikaa on vaikka mihin! Eikä vähiten siihen olennaiseen = olemiseen. ”Kiireen” tuntu on hävinnyt ja se tuntuu jopa oudolta. Asuntoni näyttää ja tuntuu täydelliseltä, toisin kuin vajaa pari vuotta sitten, jolloin kävin pohjalla rypemässä:) Nyt on älyttömästi tilaa, valoa ja värejä. Ulkona näkyy valkoista lunta ja odotan innolla jälleen tulevia hiihtolenkkejä.

Viime aikaisen epäjärjestyksen vuoksi kuitenkin pahoittelen, jos sähköpostiin vastaamisessa on viivettä. Saan edelleen kymmeniä meilejä päivässä ja tapaan jaktkuvasti uusia ihmisiä, joiden kanssa puhun kaikkea mahdollista ja muistikapasiteetti ei riitä muistamaan ehkä ihan kaikkia juttuja VIELÄ. Tällä hetkellä netissäni on myös jokin vika ja se käy erittäin hitaalla. Siis soittakaa tms. jos vastausta ei kuulu!

En myöskään ole vielä päättänyt koska alan tekemään ayurvedahoitoja/kehotyyppianalyyseja. Niistä on ollut kyllä kysyntää ja todennäköisesti alan tehdä niitä jonkin ajan päästä kunhan pääsen jonkinlaiseen selvyyteen näiden Raw ilta kuvioiden kanssa.

Tässä muutamia päivityksiä, tuotevinkkejä liittyen uuteen/vanhaan ympäristööni sekä pari reseptiä:


* Lähdevesi ja säilytys

Bongasin asuntoni nurkasta mahtavan lasisen, tummanturkoosin lähdevesipullon, jonka olin ostanut keväällä kirpparilta ja jo unohtanut. Tavoitteenani on suosia ensisijaisesti lähdevettä, toissijaisena Raw illoissanikin käyttämääni suodatettua Nikken vettä. Lasipullo ja etenkin tumma on parempi veden säilyttäjä kuin muovipullo. Jostain sain tietoa, että isompien muovitonkkien muovi olisi vähemmän haitallista kuin pikkupullojen. Jokin numero pullon alla kertoisi sen. Kuvan puuron resepti alempana.


* Elävöitettyä vettä myös iholle: Pimag Ultra Shower:

Sain vihdoin asennettua (ja vielä tosi helposti) myös Nikken-suihkun asunnolleni. Kunnon hifistely jatkukoon! Veden laatu ei siis ratkaise vain juomavedessä vaan yhtä lailla hanaveden vieraat aineet, erityisesti kloori imeytyvät suihkutellessa ja mm. kuivattavat ihoa. Pimag ultrasuihku vähentää saasteita ja kemikaaleja mm. sakkaa, rautaa, vetysulfaattia, raskaita metalleja ja orgaanisia yhdisteitä. Suihku uttaa saamaan sileämmän ihon, pehmeämmät hiukset sekä vähentää hilsettä. Tuotteen voi tilata tästä (ks myös kuva!). Päivittelen havaintojani, nyt olen suihkutellut vasta kerran! Huomaan illoissani, että ihmisiä on alkanut kiinnostamaan magneettituotteet enemmän ja enemmän, kun aletaan ymmärtämään maadoittumisen merkitys. Alustava idea alkoi heti kytemään mielessäni, koska en itse ole jaksanut panostaa kovinkaan paljon tuotteiden esittelyyn/myyntiin. Elikä josko joku innokas hlö haluaisi lähteä esittelemään/myymään Nikken-magneettituotteita iltoihini ja samalla toimisi apurinani? Treen seudulta mieluiten. Tässä voittaisi molemmat...ole yhteydessä, mutta vain "tositarkoituksella", koska kaikenlaisia kyselyitä ja ehdotuksia tulee melko paljon...Hkin seudulla minulla on jo apureita kasapäin, mutta vähän lähempääkin ehkäpä löytyy innokkaita?


* Uusi laadukas viherjauhe, jossa probiootit samassa!

Mehukone löysi myös paikkansa mikrolle tarkoitetusta syvennyksestä. Kuvassa näkyy myös uusi suosikki viherjauheeni: Miessence In-Liven fermented probiotic superfood elikkäs viherjauhe jossa probiootit samassa! Loistotuote, jota voi tilata tästä.


* Panosta idättämiseen!

Kehoni alkaa olemaan täynnä erilaisia superfoodeja/ravinteita ja nyt on aika painottaa ainakin osittain itse tuotettua ruokaa ja mielellään lähialueelta. Niinkuin illoissani painotan, ulkomaiset superit ovat hyvä luonnollinen ravintolisä silloin tällöin/alkuun jopa säännöllisesti sekä karkin korvike (raakasuklaa). Olen myös päättänyt alkaa kunnolla idättää (muitakin kuin mungpapuja sekä sinimailasta) sekä jopa kokeilla hapattamista ystäväni Katjan innoittamana! Ekoina päivinä olen idättänyt jo tattaria ja kauranjyviä sekä aloittanut uudistavan juoman tekemisen. Moni sanoo idättämisen olevan haasteellista, koska ei muista huuhdella ituja, mutta esim. quinoa ja tattari itävät jo vuorokaudessa. Miespuoleinen ystäväni, ex-sali-proteiiniuskovainen nyk. "ituhippi" idättää jatkuvasti ja hänen kotonaan on kaapit täynnä ituja kasvamassa. Kuulemma lähdevedellä huuhdeltaesa idut kasvaa vielä nopeammin. Hän suosittelee maun puolesta erityisesti kikherneen ituja (jotka on tosin ryöpättävä idätyksen jälkeen).


* Reseptit

Tässä pari herkullista puuroa joita aion jatkossa tehdä jatkossa myös uudistavasta juomasta, jota sain kokeilla smoothien seassa Katjan luona ja se tuntui kyllä todella ravitsevalta!

Herkkupuuro (myös lasten makuun)

- Pussi puolukkaa
- Avokado
- Banaani
- Hunajaa
- Kourallinen hampunsiemeniä
- Vettä, että sekoittuu

--> Tehosekoita ainekset


Hifimpi puuro:

- Puolukoita
- Mitta Sun Warrior proteiinijauhetta (vanilja)
- Idätettyä tattaria
- Hunajaa
- Avokado
- (Päärynä)
- Pohjana eilistä pakuri/nokkosteetä

(Tähän puuroon voisi ehkä sopia mustikat paremmin)


Hampunsiemenet ovat alkaneet maistumaan jälleen ihan kunnolla. Keho alkaa tarvita enemmän lämpöä ja etenkin hyviä rasvahappoja näin syksyn ja talven tullen. No, välttämättömiä rasvahappoja toki tarvitaan ympäri vuoden. Olen käyttänyt hampunsiemeniä raakasuklaassa, smoothiessa, keitoissa, salaateissa sekä nyt näissä porkkana-pähkinäpihveissä. Takuutoimiva yhdistelmä on sekoittaa myös pääruoan sekaan makeaa, joka toimii varmaan aika monella, ei tietty kaikilla. Muutamissa Raw Illoissa olemme laittaneet vihersalaatin sekaan tuoretaatelin palasia ja ne ovat kyllä saaneet ihan loistavan vastaanoton. Kiitos tästä vinkistä kuuluu Hkiin ja Larille :)


Porkkana-hamppu-pähkinäpihvit:

Ks. näiden pihvien ohje ja sovella seuraavasti, jos haluat:

- Puolet parapähkinää, puolet auringonkukansiementä (liotettuna)
- Porkkanaa tai mehusta jäänyttä kuitua
- Taikinan sekaan tuoretaatelin palasia. Makeutin myös puolikkaalla banaanilla sekä rusinoilla
- En laittanut sipulia, laitoin sinumailasen ituja, mutta en ehkä suosittele ituja pihvien sekaan ainakaan aloittelijoille :)
- Mausteina laatusuola sekä korianteria n. 1 rkl
- Päälle tietenkin hemp seeds!

(kuva ei ehkä ole niin houkutteleva, joten jätetään laittamatta)

Tein taikinat Vitamixilla joutuen lisäämään hieman vettä, koska tehosekoittimeni terä oli jäänyt muutossa jonnekkin. Hieman lötkö koostumus siis näissä omissani, mutta eipä makua haitannut.

* Ja loppuun Siran taidetta

Tässä vielä Raw-teemaan liittyen ihanan Sira Moksin luomukset. Sirasta bloggasin aiemmin Oulun Raw illan yhteydessä ja nyt hän lähetti minulle postissa askartelemansa koristeet Raw iltoja varten! Kiitos Sira! Ne ovat toistaiseksi keittiön kaappieni koristeena :) Kiitos muutenkin kaikille ihanille, jotka ovat halunneet auttaa minua erilaisissa markkinointi tms. jutuissa!

7 kommenttia:

 1. Osui heti silmään tuo, että kikherneen idut olisi ryöpättävä idättämisen jälkeen! Mihin tuo perustuu? Olen kyllä idättänyt nimittäin kikhernettä ja syönyt ne idut ihan sellaisenaan :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta postauksesta ja onnea kotiin!

  VastaaPoista
 3. ihanaa, nauti KOTONA olosta <3

  VastaaPoista
 4. Idätetyt kikherneet voivat olla ruoansulatukselle haasteellisia, mutta on kai vähän yksilöllistä, tarviiko niitä ryöpätä, varsinkaan jos ei mitään ruoansulatusvaivoja tule. Ja ryöppäämisen sijaan pelkkä höyryttäminenkin voi riittää.
  http://www.naturalnews.com/025042_food_raw_food_vegan.html

  VastaaPoista
 5. jos googlettaa esim raw hummus, niin siellä ei kyllä kik-herneen ituja ryöpäytellä ollenkaan vaan blendataan ihan suoraan. ja näin olen myös itse tehnyt... raakalaisille tiedoksi. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos täsmennyksistä! Tässä vielä lisäinfoa pullotetun veden muovista: http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic_recycling

  sivulta löytyy kulutustuotteissa käytettävien seitsemän muovipolymeerin tunnistusnumerot, jotka löytyvät yleensä muovipulloissa pohjasta.

  http://tippecanoegreen.blogspot.com/2010/01/which-plastics-are-dangerous-to-our.html:

  In a nutshell, the numbers to avoid are #3, #6, and #7, although I advice avoiding as much plastic as possible simply because it is everywhere and it is fouling our land and oceans.

  Kiitos tästä täydennyksestä ystävälleni, joka laittoi meiliini :)

  VastaaPoista
 7. Osaisitkohan neuvoa löytyykö pk-seudulta jotain kasvisravintolan tapaista jossa tämänkaltaisia herkkuja pääsisi maistamaan.

  Olen laiska kokki, mutta kiinnostunut kokeilemaan terveellisempiä vaihtoehtoja - jos ei muuten, niin alkuun satunnaisen kuuriluontoisesti.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...