Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.11.2010

Tampereen alueen luomuhittejä

Seuraavassa pitkästä aikaa päivitystä ja suosituksiani Tampereen alueen luomu/laatutarjonnasta:

1. LUOMULAATIKKO


Jos et ole vielä kokeillut tilata luomutuotteita Luomulaatikosta, nyt on korkea aika! Kokeilin itse palvelua ekaa kertaa keväällä ja olin tosi tyytyväinen. Nyt olen alkanut hyödyntämään Luomulaatikkoa oman käyttöni lisäksi myös Raw illoissa. Ekat Luomulaatikon Raw satsit olivat Helsingin illoissa ja eilisessä Kangasalan Raw illassa on mukana myös Luomulaatikon Tiina, joka kertoi enemmän palvelusta.

Luomulaatikon konsepti on loistava ja palvelu on kätevä palvelu esim. autottomalle tai kiireiselle, joka haluaa pitää huolta itsestään ja nauttia laadukkainta ruokaa kohtuuhinnalla. LL:n naiset toimittavat kerran viikossa laatikollisen TUOREITA ja tarkkalaatuisia luomuvihanneksia/hedelmiä/muita tuotteita suoraan kotiisi tai yritykseesi. Toimitusmaksu on pieni ja senkin voi säästää jos noutaa itse tilaukset toimipisteistä.

Tuotteita on vihannesten ja kasvisten lisäksi myös kuiva- ja lihapuolella. Luomuliha on kuulemma parempilaatuista LL:ssä kuin marketin suojakaasuunpakatuissa liha"tuotteissa". Erikoisempiakin kausituotteita löytyy.

Tuotteet tilataan verkkokaupasta ja toimituspäivä riippuu asuinsijainnistasi. Tuotteet voi jättää myös kotiovellesi, jos et satu olemaan kotona. Rekisteröidy sivulle ja tilaa ainakin koe-erä tuotteita TÄSTÄ. Luomulaatikko olisi mielestäni loistava konsepti muihinkin kaupunkeihin. Anyone?


2. KAUPPAHALLI: LUOMUANI JA JUUSTOSOPPI

LuomuAni (runsas valikoima mm. luomuvihanneksia, hedelmiä, kuivatuotteita ja luomulihaa) on varmasti monelle jo tuttu, mutta harvempi on ehkä tutustunut Juustosopin ihaniin raakamaitojuustoihin. Juustot tulevat mm. Sveitsistä ja osa niistä on vielä luomua! Itse olen kokeillut Sveitsiläistä Biowellen luomuraakajuustoa (myös yleensä Raw illoissa) ja se on kyllä todella herkullista. Raakajuusto on IHAN eri asia kuin perus pastoroitu ja homogenisoitu juusto, joka on kuumennettu ja josta on tuhoutunut mm. hyödylliset entsyymit. Normijuusto on myös kehoa hyvin happamoittavaa.


Luxory välipala/lounas vaikka kahvilassa: Yogi teetä, viikunoita ja raakajuuston palasia. Nam!! Huom. Juustosoppiin näköjään haetaan osa-aikaista+vakinaista myyjää. Vink!

3. LUOMUKAUPAT

Runsaudensarvi:
Kauppakadulla, myös vegaaninen. Tunnettu runsaasta kuivatuotevalikoimasta ja ihanasta suklaa/kahvihuoneesta. Suosittelen: Superfoodit, raakacashewpähkinät, luomu-kuivahedelmät, valmiit raakasuklaat, uutuus Yogi-luomusuklaat, Yogi-teet

Ruohonjuuri:
Koskaria vastapäätä Hatanpään valtatiellä, laaja valikoima ruoka-ja kosmetiikkatuotteita. Monipuolisuus! Suosittelen: Luomumeikit jne. kauneudenhoito, lastenhoito, pesu- ja puhdistusaineet, ruoka-aineet...

Punnitse ja Säästä:
Tullintori, Hervanta. Runsaasti kuivatuotteita.

Aitopuoti:
Kangasalan keskusta.  Samassa putiikissa kampaamo. Eilisessä Raw illassa oli huippua, kiitos pirteälle ja rohkealle Taijalle ja tietty muille osallistujille!!! Kannattakaa ihmeessä tätä myymälää (sekä myös kampaamopalveluita, jotka ovat menossa luomumpaan suuntaan) sekä antakaa palautetta. Luomutuotevalikoimaa myymälässä on ihan kivasti ja kuulemma superfoodeja kuten raakasuklaa-ainekset tulossa pian myyntiin!

Lisäksi:

Luontaistuotekaupat, kuten Life, joista saa jo mukavasti mm. superfoodeja (kookosöljyä, raakakaakaota, gojia jne.)

Isommat marketit, joista saa jo aika hyvin luomutuotteita, kuten ruokia ja pesuaineita (kuten Prisma ja CM) sekä jopa luomudödöä oli juuri bongattu Prismasta! Edistystä kyllä. Suosisin kuitenkin markettien sijaaan yleisesti pienempiä tuottajia/yrittäjiä.

Myymälöitä ja toimittajia alkaa olemaan jo kivasti tällä seudulla. Tilausta olisi kyllä ainakin luomu/raakaravintolalle, ANYONE ANYONE?? Jonkin ajan päästä näitä tulee kuitenkin, se on vain ajan kysymys.

Päivittäkää listaa halutessanne kommentteihin. Nämä on mun suositukset.

Mahtavaa viikonloppua! Täällä sataa lunta!

3 kommenttia:

 1. Annoit juuri sytykkeen tilata paketti luomulaatikosta.
  Kiitos blogistasi, kauan olen sitä lukenut ja paljon saanut. Joku kerta vielä nähdään raw-illassa :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun kerroit tosta luomulaatikosta. Olin kyllä kuullu siitä mutta en ollu muistanu tutustua paremmin. Ensviikoksi tilataan meillekki.
  Luomumunat vaan ois kiva olla edullisempia. Kuuden hengen perhe tekee munakasta niin se on heti pari pakettia. :(

  Tietenkään se ei raw-ideologiaan kuulukkaan, mutta meillä se onkin vaan lisänä ruokavaliossa! :)

  VastaaPoista
 3. Juha ja Thera: Loistavaa.

  ps. Vaikka pidänkin Raw iltoja pyrin karttamaan mitään ideologioita, koska ne eivät pidemmän päälle toimi ja rajoittavat meitä. Siksi painotus seuraaville termeille: luomu, alkuperäisyys, puhtaus, kehon kuuntelu, omat tavoitteet, ilo, nautinto, lisääminen :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...