Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.11.2010

Matkalla

Useimmat meistä eivät edes etsi. Useimmat näkevät ja kokevat silmillään ja muilla tiedostavilla aisteillaan ainoastaan tämän fyysisen maailman ja uskovat, että se on koko totuus. Että big bang - meille heitettiin elämä ja sen jälkeen kaikki on tapahtunut sattumalta. Lajit ovat kehittyneet toisistaan ja nyt ihmisenä olemme kehityksen kulminaatiopisteessä. "Kehittynein" laji on nyt tuhoamassa ympäristönsä, eikä se enää pysty kauaa elämään siinä. Kyse voi olla vain kymmenistä vuosista.

Onneksi meillä on toivoa. Osa meistä on havahtunut siihen, että kehitymme lajina edelleen. Kehitys ei heti näy fyysisessä olomuodossamme, mutta sitäkin enemmän sisällämme. Paikassa, jota tiede ei pysty näkemään.

Kun kokee pienenkin välähdyksen tästä tilasta (esim. meditaation kautta), jota sanotaan tietoisuudeksi, tietää, että on olemassa jotain muutakin. Siinä vaiheessa ihmisestä tulee etsijä. Kun on lähtenyt matkalle, suunta on aina eteenpäin, jos pitää silmänsä auki. Toisilla matka menee hitaammin, toisilla nopeammin. Voimme päättää osittain itse vauhtimme - otammeko eteentulevat haasteet vastaan vai pakenemmeko niitä? Teemmekö asiat samalla vai eri tavalla kuin ennen? Lopulta kyse on aina siitä, ohjaako toimintaamme pelko vai rakkaus.

Tietoisuuden tiellä on monia eri tasoja ja tiloja. Voimme hetkellisesti käydä jossain tilassa kokemassa ihanaa läsnäoloa ja autuutta - ja hetken päästä olla jälleen egon vallassa.  Oppimisen ja irtipäästämisen kautta meille rakentuu tasoja, jotka ovat pysyviä tietoisuuden tiloja. Kun olemme saavuttaneet tietyn tason, pystymme ymmärtämään aiempia tasoja - ja sitä, miksi todellisuus ja maailma näytti ennen niin erilaiselta.

Voimme vaikuttaa matkamme vauhtiin, mutta emme voi päättää koska murramme uuden tason ovet, koska se tapahtuu ei-tiedollisen mielen avulla. Uusi portti avautuu vain antautumalla, irtipäästämällä entisistä uskomuksista ja kaikista kiinnikkeistä. Se avautuu sitten, kun on lopullisen kyllästynyt entiseen. Se avautuu aina oikeaan aikaan. Sitten kun on valmis. Emme voi suorittaa matkaa.

Emme voi siis vaan päättää, että "nyt olen perillä", vaikka kuinka tahdomme. Läsnäolon tilassa ei ole valintoja, vaan asiat tapahtuvat automaattisesti.

Ennen viimeistä porttia uudelle tasolle sinun tulee kuitenkin tehdä vielä yksi valinta. Sinun tulee valita kaiken ylitse halusi vapautua, koska kaikki muut halut ovat egosta peräisin ja mehän olemme tässä ylittämässä egoamme. Kaikesta muusta on siis irtipäästettävä, jotta voi vapautua ja mennä eteenpäin. Tämä voi koskea mitä vain tarvettamme, kuten perustarpeitamme, turvallisuuden tunnetta, materiaa, parisuhdetta, ystäviä, uraa, sosiaalisuuden tarvetta, itsensä kehittämisen tarvetta, mitä vaan. Jäljelle jää: Ei mitään. Siis kaikki.

5 kommenttia:

 1. Heidi, hieno ja selkeä kirjoitus hyvin ajankohtaisesta asiasta :)

  VastaaPoista
 2. Jalleen kerran olet onnistunut pukeaan hienosti sanoiksi todella tarkeaa asiaa. :)

  VastaaPoista
 3. Todella mahtavasti tiivistetty juuri ne asiat, joita olen itse makustellut ja fiilistellyt. Ihanaa, kiitos Heidi tästä tekstistäsi ja koko blogistasi! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoo heidi, kiitos <3
  Ja kuinka pelottavalta saattaakan loppupeleissä tuntua se vapaus..tai vieraalta. Kun sitä katsoo taas rakkauden silmin (eikä riippuvuuden) , se tuntuu niin "järkeenkäyvältä".

  VastaaPoista
 5. Tämä oli kuin suoraan omiin fiiliksiini. Kiitos! :) Erityisesti pidän näistä ajatuksistasi:

  "Oppimisen ja irtipäästämisen kautta meille rakentuu tasoja, jotka ovat pysyviä tietoisuuden tiloja."

  "Jäljelle jää: Ei mitään. Siis kaikki."

  Usein ne, joilla on kyky uudistua ja mukautua uusiin elämäntilanteisiin, pärjäävät tässä elämässä. He ovat rohkeita ja ennakkoluulottomia, ja elävät täysillä, vaikkei aina olisikaan helppoa. Kahlil Gibran on minusta sanonut hienosti tähän teemaan liittyen:

  "Matkustaja ja purjehtija minä olen,
  ja joka päivä löydän uuden seudun itsestäni."

  Jokainen hetki tässä elämässä on mahdollisuus tutustua itsessään ja kanssakulkijoissa johonkin uuteen puoleen. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...