Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.11.2010

Ei heikkohermoisille

Ei ihme, että nuoret ovat hieman pihalla, jos tämä "artisti" on nyt listojen kärjessä. Noi biisit on jotenkin kyseenalaisen koukuttavia, mutta nää musavideot! Voi apua!

(En tiiä onko tämä virallinen musavideo, joku pidennetty versio, mutta kuitenkin. Itse kappale alkaa n. 3 min kohdalla)Siis vanhemmat! Suosittelisin hieman seuraamaan, mitä lapsenne fanittavat. Olen havainnut, että jo hieman päälle 10 v fanittavat tätä naista (vai onko ees nainen...) :) Beyoncenkin taso laskenut ihan älyttömästi, vaikka se ei ole ikinä korkea ollutkaan mielestäni.

19 kommenttia:

 1. Ehkä noitten juttujen täytyy ensin mennä ihan mahdollisimman överiksi ja selkeästi sairaiksi että ihmiset havahtuu helpommin.

  VastaaPoista
 2. Juuri näin. Ja lisäisin vielä, että tarkoitukseni ei ole olla tuomitseva, vaikka siltä ehkä vaikuttikin. Järkytykseltä ei vai voinut välttyä.

  Kaikki me ollaan yhtä - ja parempaan menossa :)

  VastaaPoista
 3. Ääh.. en todellakaan usko että Lady Gagan tapaisilla artisteilla on kamalasti vaikutusta nykynuorten "tilaan". Päinvastoin. Mä luulen et tämmöset performanssitaiteilijat antaa enemmänkin vapauden toteuttaa itseään ja olla oma itsensä. Yritetään mennä enemmän semmoseen suuntaan, jossa sinua ei tuomita, olit sitten millainen ihminen tahansa. Tässä maailmassa on niiin paljon muuta vialla, jonka vuoksi ihmiset on yhä enemmän masentuneita ja hukassa. Ja osaksi varmaan siksi juuri, ku ihmiset eivät saa olla omia itsejään. On mielestäni vaan piristävää että muitakin "pakoreittejä" tulee, ku huumeet ja humala. :)

  Suurimmassa osassa asioita on sun kans yleensä ollut aika samoilla linjoilla. :) Ja meidän elintavat on yllättävän samanlaiset. Mutta tässä asiassa oon kyllä sun kans täysin eri mieltä. :)

  -Eeva-

  VastaaPoista
 4. En edes ymmärrä,miksi Lady Gaga tarvitsee tuota burleskisirkusta ympärilleen.Hänhän osaa todellakin laulaa,ja olisi paljon kivempi kuunnella häntä akustisissa ja muissa kappaleissa.

  VastaaPoista
 5. Uskon myös että musiikilla voi olla suuri vaikutus nuorten ja kenen tahansa ajatusmaailmaan. Miettii nyt kun bilettää innoissaan ja taustalla soi vaikka Lady Gagan Bad romance. Minkäköhänlaista ihmissuhdetta sitä silloin etsii? Ja saman tyylisiä kappaleita on joka puolella. Lauletaan niissä sitten että "bad romance" tai "break your heart" tms niin viesti on aika selvä ja kyllä ne luultavasti ainakin alitajuntaan vaikuttavat kun niitä kuulee usein. Ei ihmekkään jos ihmisillä voi olla vääränlaiset käsitykset ihmissuhteista.
  Ehkä on ihan hyvä tiedostaa nämä asiat (ja uudistaa vähän soittolistaa;) ja onneksi löytyy myös paljon ihanaa musiikkia. :)

  VastaaPoista
 6. Mä olen samoilla linjoilla Eevan kanssa. Tää on yks mun lempivideoista nimenomaan kekseliäisyyden ja performanssitaiteen omaisuutensa vuoksi. Saattaa johtua myös yhteyksistä Tarantinoon, Rodriquesiin ja Madonnaan joita armottomasti fanitan. :D

  Gagan biiseistä en juurikaan kuuntele sanoja, vain rytmejä ja fiilistä. Ne on osastoa jota en kuuntele sanoman vuoksi vaikka tykkäänki muuten. Tottakai noi röökilasit, bodarimimmivartijat ja muu on ihan hulluja..mutta..tuskin kukaan sitä ihan realitettina katseleekaan! Mun teinitypy on ainakin sen verran fiksu etten pelkää sen sairastuvan henkisesti tai fyysisesti Gagan tai muunkaan popilmiön vuoksi! Kiva kun löysit videon..se kun välillä hävis youtubesta tekijänoikeussyistä!

  VastaaPoista
 7. Jotenkin kuvittelsiin muuten että gaga kertoo ikävistä kokemuksistaan käänteisesti bad romancessa jne. Ikäänkuin sarkasmin keinoin!

  VastaaPoista
 8. lady gagahan on oikein hyvää viihdettä ja hyvin rakennettu show. ja mitä väliä, onko lady gaga nainen vai mikä. jos puhutaan postmodernista maailmankuvasta, eikö sinne istuisi ihan hyvin sukupuolidikitomia purkaminenkin :) ennemmin näen lady gagan hyvällä tavalla ns. outona lintuna. mullekin lady gaga edustaa ennemminkin vapautta olla, mitä on. mielestäni nuoret saavat ne huonot vaikutteet aivan jostain muualta. musiikki on kuitenkin vain yksi osa nuorten elämää. enemmän olen huolestunut siitä, että on vanhempia, jotka yllyttävät lapsiaan väkivaltaiseen käyttäytymiseen, kuin yhdestä laulajasta :) haluan myös muistuttaa, että nuoret ja lapset eivät ole yhtään niin tyhmiä ja ajattelemattomia kuin sitä helposti tulee ajatelleeksi. kyllä nuoret ja lapsetkin osaavat kyseenalaistaa :) nimim. koulussa töissä

  mutta toki vois sitä kehittävämpäänkin musiikkia kuunnella :)

  VastaaPoista
 9. Jostainhan se musiikin fanittaminen pitää aloittaa. Muistan itsekkin esiteininä ja sitäkin aiemmin hoilanneeni innolla mukana kaikenkarvasia biisejä joiden sanotuksesta ei oikeasti ollut mitään hajua. Se vaan kuulosti niin hyvältä ja musiikki vei mennessään ettei ollenkaan ymmärtänyt miksi isommat oli jotenkin vaivaantuneita kun lauloin niin innolla mukana Sabrinaa tai Samantha Foxia. Taikka vaikka noita Duran Duranin renkutuksia. Seksistä ja isoista tisseistähän noissakin usein puhuttiin. Samalla innolla nuo nykyjunnut varmaankin hoilottaa Pokerfacea. Eipä ne oikeasti siitä ilotikusta niin ymmärrä tai välitä. :D
  Ja Theralle sen verran että juu, yleensä biisit pohjaa jonkun omiin kokemuksiin, vaikka se kappale olisikin sitten loppujen lopuksi sensuroitu tai kirjoitettu vaan niin huonosti että sanoituksista ei oikeen ota selvää. Oon oikeesti yleensä vaan iloinen jos joku pikkuinen fanittaa Gagaa eikä esim. Keshaa tai Soulja Boyta. Gaga on kun Dingo ja Soulja Boy niinkuin Rööpelin Palikat, eli pienemmille tarkotettu. :D

  Näyttävä mediahössötys ja "individualisti" asusteet on vaan nykyään tarpeen kun maailmassa on sen miljoona artistia jotka tekee musiikkia ihan taidolla. Jotenkin pitää jäädä ihmisten mieleen tässä modernissa hässäkässä. :T

  VastaaPoista
 10. "Olla sitä mitä on" minusta tuo Lady Gaga (tai yhtä hyvin Beyonce tai joku muu) tuntuisi olevan juurikin ihmisen egon hyvä karikatyyri ; suurta farssia, itsensä korostamista, tietty rooli. Ehkä sitä hän hakeekin? Todellinen ihminen ja olemus on jossain piilossa. Jotenkin kuvaava nykyajalle. Jos vapaudesta puhutaan, tuossa mielestäni ei ole aitoa vapautta ollenkaan. Näen tässä vaan ihmisen irvikuvan, monessa muodossa. Ja kärsimystä. Mutta räikeää on, ja toivottavasti herättelevää.

  VastaaPoista
 11. Hmm. Lady Gaga nyt on mikä on, mutta ehkä oleellista on se, mitä reagtioita se herättää itse kussakin. Jälkeenpäin postauksen julkaisun sekä kommenttien jälkeen saatan huomata kys. asiassa / hlössä jotain mitä koitan peittää itsessäni. Muistutukseksi: se, mikä toisessä ärsyttää, on sinussa yleensä piilevänä.

  Kaikenlainen vapautuminen on kyllä suotavaa, samoin itsensä ilmaisu taiteen jne muodossa. Kai tämä blogikirjoittelukin on jollain lailla samaa sossupornoa kuin kys. artistit. Egoa tuodaan esiin keinolla millä hyvänsä :) Tuo musavideo on jollain tavalla kyllä ihan taiteellinen tarkemmin ajateltuna :) Mutta ehkä vähän kuitenkin överi, vai?

  Oma näkemykseni on kuitenkin, että lapset eivät osaa vielä suodattaa tätä tarpeeksi ja ainakin itse pyrkisin välttämään omien lasteni korvilta/silmiltä. toki myös todella tiedostavia nuoriakin riittää, mutta myös niitä herkempiä/heikompia...

  Kiitos ajatuksia herättävistä kommenteista :)

  VastaaPoista
 12. http://zale81.blogspot.com/2010/09/elokuvat-monarch-programming-ja-mkultra.html
  http://zale81.blogspot.com/2010/09/suomen-big-brother-mkultra-monarch.html
  http://zale81.blogspot.com/2009/10/beyonce-and-jay-z-are-devil-worshipers.html

  VastaaPoista
 13. TILA TEQUILA: ILLUMINATI BEHIND THE MUSIC INDUSTRY

  http://sani-valoakohti.blogspot.com/2010/11/tila-tequila-nwo-behind-music-business.html


  Hei!

  Olen hiljattain juuri kirjoitellut kyseisestä aiheesta blogissani..käykäähän lukasemassa! ;)

  Mielenkiintoisesta ilmiöstä on siis kyse ja nykymusiikin takaa löytyy sellainen koneisto, ettei monella ole siitä aavistustakaan..

  Nykyartistitkin ovat vain osa tuota koneistoa, sätkynukkeja, joita hyväksikäyttäen meille ihmisille ujutetaan tietynlaista symboliikkaa, mieliämme manipuloidaan siis, eikä valtaosa edes tajua, mitä heille on tapahtumassa.

  Mutta eipä koko tarinaa tässä, vaan käykää ihmeessä itse lukemassa, mitä kaikkea tämän päivän musabisnes pitääkään sisällään!

  Ja se ei olekaan mitään mukavaa kuultavaa.. mutta tällaisenkin informaation jakaminen on mielestäni erittäin tärkeätä ja siksipä halusinkin jakaa tämän tietämykseni teidän kanssa :)

  Teksin yhteydessä on myös paljon asiaan liittyvää kuvamateriaalia sekä juuri noita GaGankin + muutaman muun musiikkivideoita.

  VastaaPoista
 14. Nuo Saulin ja Saniyan postaukset on kyllä aikamoista kukkua...

  VastaaPoista
 15. Heh, ihanan kukkahattutäti postaus <3 Huippuu että joku voi järkyttyy taiteesta, näin kuuluukin olla! Ja kommentit kanssa... Kyllä hymyilyttää ja naurattaa, parhautta! En tiennytkään että vielä 2010-luvulla tällaista voisi tulla vastaan jossain ihan järkevän oloisten ihmisten keskuudessa. tulee ihan mieleen mm. supervanhoillinen riparikanttorini joka varoitti että populäärikulttuurin kannattaminen on pikkusormen antamista Saatanalle. Kielletään maalareita maalaamasta vaikeista aiheista ja poltetaan de Sade (tai ainakin sen koko tuotanto, kun ei kerta muuta ole jäljellä!!! Prkl!)

  Mua kiinnostaisi tietää, miksi esim. kesäkuisessa postauksessasi sinulla on David Guetan video Sexy Bitch. Mikäs siitä nyt tekee sen paremman? Jos voisit Heidi tyhmälle selittää? Muistaakseni sen kommenttilootassa valistit (sorry en jaksa lukee niitä ja tarkastaa :( ) että mm. naisten objektisointiin voi valita itse suhtautumisensa, sinä valitset suhtautua hymyillen. Okei, esim. Sexy Bitch on sitä samaa sarjamössöä johon meidät on jo turrutettu. Nainen on koko videon vain ja ainoastaan objekti, "seksikäs narttu" (todella ihmisarvoa ylentävää). Uskoisin, että jos nyt ajatellaan popkulttuurin vaikutusta nuoriin, niin tuollaisella objektisoinnilla, jossa esim. naisen tehtävä on tietynlaisessa kropassa ja pikkubikineissä, totta kai, olla seksikäs ja tanssahdella että miehet tykkää, on paljon suurempi merkitys. Miehet puuhaavat videolla, kiipeävät aidan yli ja ovat tiskijukkina ja laulajina. Miehet istuvat kuin kuninkaalliset tuoleissaan ja tanssitytöt viihdyttää. Gagan video sen sijaan on hieno. Se huokuu voimaa ja vapautumista. Etkö näe symbolien taakse? Okei, eihän se tappamiskohta kovin kiva juttu ollut, mutta ei kukaan voi sitä nyt ihan tosissaan, ilman syvempää merkitystä ottaa... Koska kyllähän tosta videosta huomasi, että se oli huolella ja viimeistä yksityiskohtaa myöten harkiten tehty - kunnianhimoinen ohjaus tosiaan. Ja kun kerta olet entinen sohvaperuna (näin olen kaikista "olin ennen BB:n suurkuluttaja" -kommenteistasi päätellyt ;)), niin luulisi tietämystä popkulttuurista olevan sen verran, että viittaukset ja intermediaalisuus aukenaisivat. Okei, tulkitsen asiaa nyt hieman feminismin kannalta, mutta kaikkia kantteja ei yhdessä pikku kommentissa voi käsitellä... Se nyt tulee räikesti esille. Kyllä tuollaiset objektisoivat sexy bitchit ovat varmasti monin verroin vaarallisempia (esim. nuoren käsitys sukupuolirooleista - nainen objekti, mies subjekti; kehon kuva - no median vaikutus syömishäiriöiden syntyynhän nyt on niin selvä että sitä on tässä turha sivuta, mutta minua tuo David Guetta keikistely perseenpyöritysvideo kuvotti todella paljon enemmän kuin Gagan video. Onhan Gagankin videolla paljasta pintaa, mutta täysin eri sävyssä). Niin, että mikäs tästä nyt tekee niin paljon kamalamman, vai oletko nyt muuttanut mieltäsi tuon aiemman postauksenkin suhteen? Jos et näe ristiriitaa tässä, taidatkin omata fakkiutuneemmat ajatusmallit kuin itse huomaat.

  Ja esimerkiksi sinulle, joka päivittelit esim. Bad Romancen tahdissa bilettämisen ja ihmissuhteiden yhteyttä. Hyvä läppä hei! :D Oikeesti, mitä te ihmiset trollaatte Heidin blogia?!? Ei vais. Mun mielestä on aikamoista ihmisen aliarviointia, että jonkin biisin sanat kertoisivat jotain mitä elämältä haluaa... Ihan ootte kun fundamentalistiuskovaisii! Jos pidätte musiikkivideorovion, kutsukaa mut kattoo ^^

  Tekisi mieli kysyä että kukahan siellä laatikossa elelee (tiedättehän, see no bad, hear no bad, speak no bad...), ei taide turmele! Huolenaiheenne on sama kuin sievistelijöiden on aina ollut, mikä on teidän viikunanlehtenne? Olen tietysti sitä mieltä, että media voi myös turmella, mutta kuten jo sanottu, eiköhän ne kuvastot tule muualta kuin esim. tästä videosta. Tai sitten mä olen lopullisen turmeltunut yksilö! ^^

  Mitä mä nyt ajan takaa on, että laittakaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja yrittäkää nähdä ne kontekstissaan.

  P.s. Oon Heidi ääripettynyt suhun :( Just kun luulin että oot rohkee yksilö, estät anonyymin kommentoinnin... Hei kato anot tietää!

  VastaaPoista
 16. Oho, toivottavasti tää ei nyt seonnu, jos tulee enemmän kommentteja kun toi yllä oleva niin ei ollut tarkoitus. Sivu vaan herjas ensin, ettei sitä ois voinut lähettää, siksi saatoin vähän hermostua ja klikkailla liikaa... ^^

  VastaaPoista
 17. Ja eikös tuon nyt luulis sua liikuttavankin, että joukko ihmisiä massamurhataan roskaruoalla ja murhaajat tanssii jenkkien lipuissa? ;)

  (kyllä, tämä on tunteita herättävä aihe :P)

  VastaaPoista
 18. Haluaisin vielä selventää että en tarkoittanut että se on niin hirveää tanssia esim Bad romancen tahdissa tai että tietynlainen musiikki välttämättä yksin on mikään suuri tekijä, mutta että se kuitenkin on yksi tekijä mikä voi vaikuttaa. Riippuen tietenkin myös miten paljon musiikkia kuuntelee. Itse huomaan ainakin suuren eron minkälaista musiikkia olen ennen kuunnellut ja minkälaiset ajatusmallit minulla on ennen ollut verrattaessa tähän hetkeen. (: Ja minusta tuntuu myös että moni ei ymmärrä miten paljon jotkin asiat vaikuttavat alitajuntaan. (Ja kyllä, olen kiinnostunut psykologiasta ;)

  VastaaPoista
 19. Paraskin puhuja :D Onko se sxy b**ch niin laadukasta musiikkia sitten GaGaan verrattuna?

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...