Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.10.2010

Tahinibileitä odotellessa

Pidän pientä bloggaustaukoa, mutta tulin nopeasti laittamaan yhden reseptin. Onnistuin sattumalta kehittelemään ihan superhyvän tahinimaisen tahnan (raw tietty), jonka itseasiassa nimeän "Heidi's tahinaksi", koska viime keväisellä Egyptin reissulla paikalliset sanoivat sitä sillä (Tahina) nimellä ja kysyimmekin aina ravintolassa: Do you have Tahiina?

Olen nauttinut tätä Tahinia suoraan sanottuna ihan liikaa. Paaston jälkeen joka päivä, dippailen omenien ja hunajamelonin kanssa. Toki syön myös muutakin, vaikka tällä voisin elää nyt :) Laitan sen nyt blogiin jos vaikka kyllästyisin siihen sitten. Kyllästämisprojekti on käynnissä erään toisenkin asian kohdalla :)


Kuva, niinkuin yleensä nämä vastaavanlaiset tahnat ovat epäillyttäviä, mutta älä anna sen häiritä!


Heidi's Tahina

- Seesaminsiemeniä (miel. liotettuna) 1,5 dl
- Kurpitsansiemeniä (miel. liotettuna) 1 dl
- Reilu loraus öljyä, kuten oliiviöljy, seesamöljy (itse käyttänyt myös Udo's oilia)
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl laatusuolaa
- 1 rkl mesquitejauhetta
- 1 rkl carob-jauhetta

Tarjoile rusinoiden ja pilkottujen hedelmien kera. Voit myös syödä tätä puuron omaisesti tai tarjota esim. lapsille terveellisenä "suklaapuurona" vaikka mantelimaidon kera.  Jauheet voi myös korvata muilla vastaavilla.

Ökyhyvää siis, jos vähänkin tahinin perään on! Itse olen koittanut keksiä käyttöä kurpitsansiemenille, kun ne ovat hyvä lisä matokuurilla - tässä ei paljon paremmin voisi maistua. Tämä on raakaherkku terveellisimmistä päästä, raakasuklaahan kannattaa pitää harvinaisempana herkkuna. Ks. Miian hyvä kirjoitus raakakaakaon "pimeästä puolesta".

ja Limpun toisenlainen Tahiniresepti. Pidetäänkö Raw Tahini ilta kohta Tampereella? Menussa simppelisti viikunat & tahinit :)

4 kommenttia:

 1. Raw Tahini ilta Treella kuullostaa hyvältä! Jenni

  VastaaPoista
 2. Kurpitsansiemeniä kun blendaa oliiviöljyn kanssa ja heittää vähän suolaa joukkoon, niin tulee myös hyvä tahna.

  VastaaPoista
 3. Heidi, blendataanko siis tuo Heidi's Tahina? Olettaisin niin...

  VastaaPoista
 4. Jep, ilmoittelen kun Tahini-illalle löytyy sopiva paikka :)

  Mirva: Thx buddy!

  Iida: Kyllä joo, melkein kaikkihan täällä blogissa blendataan (myös sheikataan, juicataan, vatkataan) :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...