Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

7.9.2010

Tunne vetää puoleensa

Olen näköjään kirjoittanut jo yli 500 blogitekstiä, huh! Kirjoittaminen on edelleen ihan parasta ja se tapahtuu täysin automaattisesti. Aina kun näen/luen/opin/omaksun/oivallan jotain mielenkiintoista ja uutta, se on pakko jäsentää tekstiksi. Toisaalta joitan tekstejäni olen prosessoinut jo pitkään alitajunnassani ja ne odottavat aikaansa tulla julki. Kirjoittaminen on aidon minäni ja sisäisen paloni ilmentymä täällä fyysisessä maailmassa. Kun tämän evoluution luovan voiman löytää se on menoa se. Ei paljoa tarvitse miettiä mitä tekisi, kun kaikki on automaattista. Automaattisuus toimii molempiin suuntiin eli ajatusten tai pikemminkin niihin liittyvien tunteiden (manifestaatioiden) ilmentymiseen ilman "yrittämistä". Kun sisälläsi on jatkuva rauha ja tunteet ja ajatukset ovat aitoja ja tunnet ne sydämessäsi, niin niitä samoja asioita vedät puoleensi jatkuvasti. Tämä seikka liittyy vetovoiman lakiin, yhteen universumin neljästä päälaista. Vedät puoleesi sitä mitä olet.

Miksi tähän olemisen tilaan pääseminen tai sisäisen rauhan saavuttaminen olisi kaikken merkittävintä meille jokaisella?

Esim. The Secret -dokkarissa mennään harhaan siinä, että manifestaatiot lähtevät egosta. Kun toivomme tai manifestoimme asioita älyllisesti tai rationaalisesti, niissä ei ole sydäntä mukana ja näin ollen niistä puuttuu myös tunne ja tunne on se, mikä vetää asioita puoleensa. Kuten juuri kirjoitin, sydän on vastuussa korkeammista älyllisistä toiminnoista ja sydämen energiakenttä on yhteydessä yhtenäiskenttään ja ne kommunikoivat keskenään.

Entä mikä probleema on rukouksessa? Rukoillessamme toivomme usein niitä asioita mitä meillä ei ole, kuten maailmanrauhaa, rakkautta, voimia...tällöin keskitymme puutteisiin ja "ei oohon" ja meillä on mahdoton olla oikeaa tunnetta, joka vetää näitä toivomiamme asioita puoleemme. Elämme rukoillessamme usein tulevaisuudessa.

Ratkaisu niin tähän kuin IHAN KAIKKIIN maailman ja yksilöiden ongelmiin onkin löytää ikuinen rauha sisältämme. Kun meillä on rauha, meillä on automaattisesti oikea tunne, jota säteilemme ympäristöömme ja tällöin kommunikoimme universaalin luomisvoiman kanssa. Tämän rauhallisen, olemisen tilan löytää parhaiten meditaation avulla. Meditaatiossa olemme tässä hetkessä ja tämä hetki on ainut, mikä meillä ikinä on. Olemme rauhassa itsemme kanssa. Säteilemme rauhaa ympäristöömme. Löydämme olennaisen ja harjoittelun kautta tämä tilamme kasvaa ja lopulta se onkin pysyvä tilamme.

Jokainen hetkemme on jatkuvaa keskustelua universumin kanssa. Kaikki tapahtumat, hetket ja tilanteet ovat heijastumia omista ajatuksistasi ja uskomuksistasi. Olemme kasvava, planetaarinen keho, jossa jokaisella on oma osansa. Kun muutamme itseämme, muutamme suoraan universumiamme ja ympäristöämme. Hiljentyessäsi ja meditoidessasi pyri siis kuuntelemaan sydämesi viestiä. Sitten kun alat kuulemaan sitä, anna sen vahvistua. Keskity siihen ja nauti olostasi.

Tiede on löytämässä jatkuvasti todisteita tästä yhtenäiskentästä, jonka kanssa sydämemme kommunikoi. Suosittelen katsomaan ystäväni minulle Facebookissa laitttaman pätkän "The Science of Miracles", joka innosti minut tämän tekstin kirjoittamiseen. Tieteestä ja teorioista kiinnostuneille suosittelen katsomaan myöskin What the bleep - dokumentin, jossa kerrotaan tarkemmin kvanttifysiikasta, ajatusten ja todellisuuden luomisesta mielekkään tarinan muodossa.

Science of Miracles dokumentissa kerrotaan mm. kokeista, joissa

- Ihmisen dna kommunikoi yhtenäiskentän kanssa
- Ihmisen dna käyttäytyy eri paikoissa samalla tavalla ajasta ja paikasta riippumatta
- Ihmisjoukkojen rauhan tunteminen / meditointi vähentää radikaalisti onnettomuuksien määrää tietyllä paikalla
- Toisten ihmisten kannustava seura ja heidän tunteensa kannustavat ja vaikuttavat suoraan ihmisen paranemiseen
- Kuinka sanat vaikuttavat veden molekyylien rakenteeseen


"Meillä näyttäisi olevan jokin voima kehossamme, johon ei päde fysiikan lait vaan tämä jokin on yhteydessä suoraan kehoomme, ajatuksiimme, tunteisiimme, rukouksiimme, uskomuksiimme ja muuttaa ajan ja paikan käsityksemme totaalisesti"- Gregg Braden
Jos et jaksa katsoa kaikki osia, katso tämä loistopätkä, jossa kerrotaan "difference between emotions anf feelings":Olen omalla kohdallani huomannut selkeän eron manifestaatioiden ilmentymisessä. Kirjoitin vuodenvaihteessa listauksen asioista, mitä halusin tulevana eli tänä vuonna saavuttaa. Kirjoitin ne muotoon, jossa olen jo saavuttanut ne tyyliin "olen tyytyväinen joka hetki". Kirjoitan näitä lauseita edelleen silloin tällöin ja nyt niitä on jo yli 200 ja vedän niitä yli sitä mukaa kun ne ovat toteutuneet (nyt on noin puolet vedetty yli). Ne, mitkä eivät ole toteutuneet (vielä) ovat todennäköisesti egosta lähtöisin olevia toiveita, joissa ei ole aitoa tunnetta mukana tai sitten niiden aika odottaa myöhemmin.

Meillä näyttäisi olevan kaikki mahdollisuudet ikuiseen rauhaan ja maailman pelastamiseen, jos vain hiljentyisimme. Tarvitaan vain 1 % ihmisistä, jotta saadaan valtava efekti ympäristöön ja sen vuoksi tämä Suomi on aika potentiaalinen paikka aloittaa tämä projekti:)

12 kommenttia:

 1. WOU! Todellakin! (Dokkaria en vielä ehtinyt katsoa.)

  VastaaPoista
 2. Tää oli ehkäpä sun tän vuoden "paras" kirjoitus, jos niitä nyt voi näin luokitella :)

  Inspiroivaa tosiaan!

  The Secret:stä mulle tuli inhotusreaktio jo ennen kuin edes katsoin sitä ja se johtikin siihen, etten katsonut sitä kuin hetken. Egoistisista lähtökohdista heijastuvat toiveet ja halut, ovat aina tuhoon tuomittuja.

  Sen sijaan aidosta itserakkaudesta ja sitä kautta altruistisesta universaalista rakkaudesta kumpuavat toiveet sen sijaan yleensä toteutuvat ja voivat oikeasti muuttaa ihmisiä ja maapalloa :)

  Toi DNA-juttu on kyllä mielenkiintoinen. Aiemminhan luultiin, että suuri osa DNA:sta on "junk materialia" ja se 20% mikä on käytössä on perimää. Mutta nyt rupeaakin näyttämään siltä, että DNA on universaalia, kommunikoi ilman rajoja muiden ihmisten ja eliöiden DNA:n kassa suoraan, mahdollisesti telepaattisesti? Tätä on toki hyvin vaikeaa vielä tieteellisesti todistaa. Mutta superkiehtovaa!

  Tietoisuuden rakenteesta on Alan Combs kirjoittanut huikean kirjan, täällä Wilber ja Combs keskustelevat kirjasta ja aiheesta:
  http://integrallife.com/node/72088

  suosittelen!

  Tosta 1% säännöstä tuli mieleen, että tällä hetkellä on taas menossa paradigm shift, joka on tullut 2 kertaa nopeammin kuin aikaisempi vaihemuutos. Eli suuri osa ihmisistä alkaa jo olla länsimaissa "green"-tasolla ja peräti 5-7% integral tasolla. 10% integral-tason ihmisistä riittänee nostamaan tietoisuuden tasoa globaalisti jo niin merkittävästi, että koko maailma voi muuttua hyvinkin radikaalisti parempaan suuntaan nopeallakin aikataululla.

  Tätä tarvitaan myös mm. johtajuudessa sekä taloudessa, tietoisia muutoksia tarvitaan sisältä käsin. Tähän liittyen toinen suositus:
  http://integrallife.com/node/75525

  "Author and futurist Richard Hames talks with Ken about some of the key skills needed to adapt to life in the 21st century, unfolding a vision that calls us to greater possibilities, greater prosperity, and our own greatest potential.... " - The Five Literacies of Global Leadership.

  Ajattelin vastavuoroisesti jakaa näitä mietteitä; sulta kun tulee usein sellaisia mitä ei välttämättä itse ole vielä hoksannut tai sitten ne herättävät "ahaa, just näin" fiiliksiä :)

  VastaaPoista
 3. Olli: Huikeaa, jaa ihmeessä, peilejä ja erilaisia näkökulmia tarvitaan! Kiinnostavia nuo integraalilukemat tai arviot länsimaissa, mutta hurjaa on meno, sen näkee kyllä ympärillä. Suomi ruleeezzz

  VastaaPoista
 4. Seuraavat 500 on varmasti vielä parempia.

  VastaaPoista
 5. Olli, nyt tuota matskua ja näkemyksiä enemmän jakoon!!

  VastaaPoista
 6. Hei Heidi ja kiitos viimeisimmästä villikasvi-infosta, johon mulle vastasit. Kysymys: Vieläkö vadelman lehtiä voi syödä sellaisenaan? Poimin niitä metsästä, ja olivat vielä ihan hyvän näköisiä osa. Mutta kun googletin, löytyi eniten sellaista mielipidettä, että vadelman lehdet pitäisi ravinnoksi kerätä aikaisin keväällä ja kesällä. Uskaltaako noita nyt sitten heittää smoothieen...?

  VastaaPoista
 7. Kiitos inspiroivasta blogista! Lapseni 9 v vanha sielu:) katsoi viime vuonna The Secretin ja totesi kohteliaasti, että "Ihan hyvä, mut eiks toi oo niinku itsestäänselvää?" :D

  VastaaPoista
 8. al: Yep, todellakin!

  Piritta: Kyllä käsittääkseni, ainakin teessä käytetään, mutta en ole kuullut esteistä muutenkaan. Yleensä poimintaohjeet tarkoittavat sitä, milloin lehdet ovat parhaimmillaan. (en tosin ota täyttä vastuuta tästä asiasta) :)

  Marikka: Thats the deal! Lapset jytää!

  VastaaPoista
 9. Minustakin the Secret-kirja on jotenkin karmaiseva...

  Rukouksesta: tuo kuvailemasi "eioo-asenne" on aika yleinen käsitys "rukous"-sanan merkityksestä. Kuitenkin Raamatussa kehotetaan rukoilemaan kiittäen eli niin, että ikään kuin uskoo toivomiensa asioiden jo toteutuneen. Tuskin kukaan kovin pitkään jaksaisi ylläpitää rukouselämää, jossa vain listataan puutteita! Parhaimmillaan kristitynkin rukous on juuri yhteyttä "universaalin rakkauden" eli Jumalan kanssa.

  VastaaPoista
 10. Minulle the secret oli valaiseva ja sen avulla ymmärsin, miksi elämäni oli mennyt niinkuin se oli mennyt.. eli se oli ensimmäinen kerta, kun oikeasti tajusin ajatuksen voiman ja kirjan luettuani aloin suorastaan ahmimaan kirjallisuutta samasta aiheesta ja syvensin tietoani. Alkusysäyksenä kirja toimi siis hyvin ja mielelläni suosittelen sitä luettavaksi kavereilleni, joille koko asia on täysin uutta.
  Tällä hetkellä mielenkiinnosta luen Rhondan uutta "The power" -kirjaa, joka syventää secret-teoriaa ja käsittelee kaikkea RAKKAUDEN ja TUNTEEN näkökulmasta.. eli että täytyy olla se tunne ja sisäinen intohimo, jotta vetovoima voi toimia.. Eli siinä on vähän "korjattu" the secretin ongelmia.. kyllä noissa jotain hyvääkin on :)

  VastaaPoista
 11. Hyvin monet kieltämättä rukoilevat pyytäen sitä, mitä heillä ei ole... mutta todellakin, kuten nimimerkki nei kirjoitti, kiittäen rukoileminen on todella tärkeää!

  "Kiittäkää joka tilassa, sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa."

  Halleluja! Herra on hyvä! :)

  VastaaPoista
 12. Mulle tuli toi 1 % -ajatus mieleen pari päivää sitten kun ajattelin ihmiskunnan käymiä sotia. Tämän, meidän ajan "sota" tullaan käymään ajatuksen tasolla. Eli elokuvistakin tuttu hyvä ja paha taistelee. Ja mehän jo tiedämme että rakkaus on suurin voima. Ja tähän tarvitaan pittatulta.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...