Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

19.9.2010

Sulaudu hetkeen

"Ihminen voi oppia syvää herkkyyttä, joka yltää arkikokemuksen tuolle puolen. Hän voi tulla pisteeseen, jossa kaikki halut muuttuvat hyödyttömiksi ja jäävät pois" - Osho

Yhä useampi on alkanut ymmärtämään sen, että itse kirjatiedon lukemista tärkeämpää olisi oman kehon tunnustelu, oppiminen ja kuuntelu. Voimme lukea ja omaksua tietoa tiedollisesti (älyllisesti) vaikka kuinka paljon mutta kuitenkin se sisäinen muutos on kaikkein tärkeintä, eikä sitä voi lukea tai oppia kirjoista. Kuitenkin minulta kysellään välillä myös kirjasuosituksia. Kirjat, jotka matkallani ovat kolahtaneet minuun syvästi ovat seuraavassa listattuna. Suosittelen niitä lämpimästi, mutta ainoastaan silloin, jos ne tuntuvat resonoivan sisälläsi. Muuten ne ovat jälleen vain kuormitusta vasemmalle aivolohkollesi ilman suurempaa ymmärrystä.

Nämä kirjat ovat jokainen täydentäneet ja syventäneet uusia ajatusrakenteitani. Ne tulivat kohdalle silloin, kun olin valmis vastaanottamaan uutta tai tarkemmin sanottuna muistamaan vanhaa :)

Ajattelun voima, kvanttifysiikka: Timo Ylä-Soininmäki, Emotionaalinen vauraus

Puhdas ravinto: Michael Pollan, Oikean ruoan puolesta. Tästä tekemäni postaus oli ensimmäinen, joka herätti kunnolla kommentteja

Todellisuuskäsitykset,  ajan harha: Deepak Chopra, Iätön ruumis, Ajaton mieli

Uskomusjärjestelmämme murtaminen: Anthony de Mello, Havahtuminen, ks. postaukseni

Ayurveda, yksilöllisyyden merkitys, keho-mieli-sielu: Deepak Chopra, Täydellinen terveys

Maailmankuvat, evoluution kehittyminen, tulevaisuus: Ken Wilber, Kaiken lyhyt historia,
Barbara Maxx Hubbard: Suprasexual rEvolution

Tässä on lisää kirjoja, joita olen lukenut ja joita suosittelen

Viimeisin kirja, joka kolahti kunnolla on jalokiviliikkeessä käsiini päätynyt Oshon "Tantra, seksuaalisuus ja spirituaalisuus" Kirjan nimi voi herättää osassa hymähtelyä, mutta tantra on selkeästi seuraava kiinnostuksen kohteeni - luonnollisesti. Kirja on kertakaikkiaan loistava! Se muistutti taas itsestäänselvistä asioista, kuten siitä, että emme voi kehittyä (henkisesti) ellemme rakasta itseämme tai ellemme hyväksy itseämme. Meditaatio on haastavaa, jos koitat täydentää itseäsi jollain ulkoapäin tulevalla. Samoin ravintoasioiden omaksuminen. Jännittynyt ihminen ei osaa rakastaa ja hänellä on aina jokin päämäärä. Kehittyminen, elämä ja evoluutio on kaiken hyväksymistä sellaisenaan, emmekä voi ottaa asioita ulkoapäin. Meidän pitää rakastaa ensin itseämme. Sen jälkeen ei ole ongelmia.

"Rakkaus on aina täällä. Tulevaisuus ei kuulu siihen. Siksi rakkaus on niin lähellä meditaatiota. Siksi kuolema on niin lähellä meditaatiota -koska kuolema on aina tässä ja nyt. Voiko kukaan kuolla tulevaisuudessa - etukäteen? Kuolema tapahtuu ainoastaan tässä hetkessä. Kuolema, rakkaus, meditaatio, nämä kaikki tapahtuvat tässä hetkessä. Jos siis pelkäät kuolemaa, et voi rakastaa. Jos pelkäät rakkautta, et voi olla meditaatiossa. Jos yrität rakastaa jotakuta ajassa, yrityksesi on tuomittu epäonnistumaan Ajassa rakkaus on mahdotonta. "

Toinen asia mikä selkeni on asioiden ja hetkeen sulautuminen. Läsnäolo ja olemisen tila onkin jo tuttu itselleni, mutta vaikka ajatukset eivät harhailisi epäolennaisuuksissa, voi tekeminen silti kohdistua liian moneen asiaan kerralla. Otetaanpa ensin käytännön esimerkki ravinnosta.

"Me syömme jatkuvasti, syömättä emme elä; mutta syömme tiedostamatta, automaattisesti, kuin robotit. Emme eläydy makuun, vaan täytämme vatsamme. Syö hitaammin, ole tietoinen mausta. Voit olla tietoinen vain silloin, kun toimit hitaasti. Älä tyydy nielemään. Maistele kiireettömäksi, muutu mauksi. Kun maistat makeaa, muutu makeudeksi. Silloin tunnet sen koko kehossasi etkä ainoastaan suussa tai kielelläsi. Maun voi tuntea kaikkialla kehossa, Tietynlainen makeus leviää väreillen.

Me voimme syödä maistelematta; se ei ole vaikeaa. Voimem myös koskettaa toista ihmistä koskettamatta; sekään ei ole vaikeaa. Juodessasi tai syödessäsi muutu ruoan mauksi ja täyty sillä..täyty ruoan maulla. Juodessasi vettä tunne sen viileys. Sulje silmäsi ja juo hitaasti, maistele. Tunne veden viileys ja tunne, miten sinä muutut viileydeksi -koska viileys siirtyy vedestä sinuun. Siitä tulee osa kehoasi. Suusi koskettaa, kielesi koskettaa, viileys siirtyy. Anna väreilyn levitä ja sinä tunnet viileyden kaikkialla. Näin herkkyytesi kasvaa ja sinusta tulee elävämpi ja täyteläisempi."

Meidän tulisi unohtaa itsemme ja tekemisen kohde. Meidän tulisi sulautua itse tekemiseen ja unohtaa ulkopuoliset asiat. Meidän ei tulisi oikeastaan tulisi tehdä mitään, vain päästää irti ja olla läsnä hetkessä.

"Tapaat odottamatta ystävän, jota et ole nähnyt pitkään aikaan ja sinut valtaa äkillinen ilo. Mutta tietoisuutesi keskittyy ystävään eikä iloon. Tällöin jäät jostain paitsi ja ilo muuttuu hetkelliseksi. Kun kohtaat ystävän ja koet äkillisen ilon, keskity itse iloon. Ystävä vain auttaa sisäistä iloasi tulemaan esiin. Samaa tekee säätila, kuten aurinko"

Ulkopuoliset asiat (kuten nämä blogikirjoitukseni), auttavat tunteitasi nousemaan pinnalle. Sen sijaan, että keskittyisit epäoleelliseen eli objekteihin, tarkkaile mitä sisälläsi tapahtuu. Mitä tunne koittaa kertoa sinulle? Ole kiitollinen siitä, että joku kätketty on saatu esille. Olivatpa tunteesi kielteisiä tai myönteisiä, kun alat tiedostaa niitä, sinussa tapahtuu suuri muutos. Tietoisuus voi vapauttaa sinut myrkyistä. Tietoisuus voi syventää sinut olemaan yhtä autuuden kanssa. Jos jokin syvenee tietoisuuden myötä, se on aina hyvä.

Kolmas oivallukseni oli se, että elämme toivossa. Emme pohjimmiltamme halua saavuttaa tavoitteitamme, sillä jos saavutamme ne, olemme täysin turhautuneita. Köyhä ihminen, joka ponnistelee tullakseen rikkaaksi, elää toivossa ja on onnellinen. Sitten kun hän saavuttaa rikkauden, hänestä tulee toivoton. Hän on saavuttanut tavoitteensa, mutta mitään ei ole tapahtunut: hänen toivonsa on murskaantunut. Kun yhteiskunnista tulee rikas, se muuttuu levottomaksi. Tämän näemme ympärillämme. Ellet saa haluamiasi asioita, olet onneton. Jos saavutat ne olet onneton. Missä mättää?

Tantra on olemista tässä ja nyt ilman häiritseviä ajatuksia. Se on meditaatiota. Se on sulautumista. Se on rakkautta. Ajasta irtautumista. Pyyteetöntä rakkautta. Se on täydellistä antautumista, kaiken hyväksymistä sellaisenaan. Se on hyvin yksinkertaista, mutta juuri sen vuoksi haastavaa meille. Olemme tottuneet suorittamaan ja taistelemaan. Saavuttamaan tavoitteita. Tantrassa niitä ei ole.

Miten tantra liittyy seksiin? Tantra on ehkä vähiten seksuaalinen asia, mutta kuitenkin niin paljon keskittynyt seksiin. Tietoinen seksi on syytä erottaa älyllisestä ja tantran avulla pääsemme eroon älyllisestä seksistä. Seksuaalisuutemme on aivoissa. Emme osaa päästää irti ehdollistuneesta mielestä, mitä tulee seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin ajatuksiin. Täten emme pääse arkikokemuksen tuolle puolen. Seksi on vain hetkellistä mielihyvää, halujen tyydyttämistä, nousua ja laskua, hetkellistä rentoutumista jota seuraa turhautunut mieli. Ajatteleva ja tunteva puolesi ovat jakautuneet kahtia ja olet samaistunut ajattelevaan vaikka tunteva on meille luonnollisempi. Sydän on saatu syntymälahjaksi, ajattelu on opittua. Jos seksissä on mukana vähänkin mentaalista toimintaa, se ei ole todellista, aitoa, vaan se on jonkinlaista aivotoimintaa.

"Tanran avulla emme tuhlaa vaan muunnamme seksuaalista energiaa. Haastavinta meille on olla läsnä seksissä. Ilman aikaa, ilman päämäärää, ilman yritystä, ilman tunnetta siitä, että seuraavassa hetkessä olo olisi parempi. Tantra on syvempää kuin ydinfysiikka, koska ydinfysiikka keskittyy aineeseen ja tantra sinuun. Tantra keskittyy biologiseen atomiin, sinuun, elävään soluun, itse elämän tietoisuuteen. Tantrassa antaudutaan. "

"Taon mukaan ihminen voi elää tuhat vuotta, mikäli hän ei kiirehdi seksissä vaan on syvästi rentoutunut.."Lisää Tantrasta ja tantrakursseista

2 kommenttia:

  1. Kaunis, ajatuksia nostava ja vahvistuttava postaus :)Ihanaa että Tantra sanan merkitystä on nyt uudelleen avattu ja tietoisuuteen tuotu -se kyllä niin perinteisesti on yhdistetty vain seksiin, joka on sääli. Mieli tykkää eritellä ja luokitella...

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ihana postaus Heidi :)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...